Ολυμπιακός: Τα πρώτα δείγματα γραφής του Γουίλ Τσέρι (vids)

Ολυμπιακός: Τα πρώτα δείγματα γραφής του Γουίλ Τσέρι (vids)

Το «10» αναλύει το ντεμπούτο του Γουίλ Τσέρι με τα ερυθρόλευκα και μερικά από τα στοιχεία που έδειξε απέναντι στην ΑΕΚ.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε σχετικά άνετα της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, με τους Ερυθρόλευκους να πραγματοποιούν μία άρτια εμφάνιση.

Ο Μιλουτίνοφ ξεχώρισε για την ομάδα του Πειραιά, φτάνοντας σε ιστορικά ρεκόρ και όντας ο παίκτης που πάτησε τακτικά ο Ντέβιντ Μπλατ στην αναμέτρηση.

Ενδιαφέρον βέβαια είχε το ντεμπούτο του Γουίλ Τσέρι. Ανταποκρίθηκε ή όχι με την φανέλα του Ολυμπιακού; Σίγουρα τα πρώτα δείγματα γραφής ήταν θετικά..

Αξίζει να σημειωθεί πως καλά καλά ο Τσέρι δεν ξέρει τα ονόματα των συμπαικτών του. Δεν είναι ούτε μισή εβδομάδα στην χώρα μας και μπήκε στα… βαθιά με το καλημέρα, παίζοντας σε ένα παιχνίδι ειδικών συνθηκών, όπως αυτό στο ΟΑΚΑ με την πάντα υπολογίσιμη ΑΕΚ.

Έδειξε καλά πράγματα στο συγκεκριμένο ματς. Πέτυχε 8 πόντους με 4/4 βολές και δύο δίποντα, κατέβασε τρία ριμπάουντ ενώ είχε 3 ασίστ και 4 κερδισμένα φάουλ σε 21 λεπτά συμμετοχής.

Χωρίς καλά καλά να έχει συνέλθει από το τζετ λαγκ. Αμυντικά είναι κάπως δύσκολο να τον κρίνουμε. Όχι επειδή δεν έκανε κάτι που να αξίζει, απλά είχε απέναντί του μόνο τον Ξανθόπουλο, ο οποίος δεν φημίζεται για τις επιθετικές του αρετές. Από την άλλη, χρίζει αναφοράς το γεγονός ότι πίεζε όταν έπρεπε τον Έλληνα γκαρντ, ακολούθησε κατά γράμμα τις οδηγίες του προπονητή του παίζοντας τον under σε κάθε σκριν (περνούσε πίσω από τον ψηλό, αφήνοντάς το τρίποντο στον Ξανθόπουλο). Παράλληλα η πρώτη του κίνηση μετά από κάθε σουτ των γηπεδούχων, ήταν να γυρίσει πλάτη για το box out του αντιπάλου του για να διεκδικήσει το ριμπάουντ.

Στο πρώτο του καλάθι στο ματς, αποδεικνύει πως σε μεγάλο βαθμό είναι… σφουγγάρι, παίζοντας ένα play που συνηθίζει ο Ολυμπιακός όταν ο Μιλουτίνοφ έχει μπλέξει σε νταμπλ τιμ. Ο Τσέρι έκοψε στην baseline (φάση που κάνει κατά κόρον ο Παπανικολάου) και εκμεταλλεύτηκε την τέλεια πάσα του Μίλου, τελειώνοντας τη φάση. Στιγμιότυπο που δείχνει και την ευστροφία του.

via GIPHY

Δείγμα του γεγονότος ότι δεν φοβάται την επαφή είναι και το παρακάτω gif. Ψάχνει το ντράιβ αν και μπροστά του έχει τον κατά πολύ ψηλότερο Σαντ Ρος και πασάρει την κατάλληλη στιγμή στον ΛεΝτέι. Παρά την αργή αντίδραση του δεύτερου, έρχεται το καλάθι για τον Ολυμπιακό.

via GIPHY

Ενδιαφέρον έχει και η επόμενη φάση που σας παρουσιάζουμε. Όπως ορθά έγραψε ο Ηλίας Ηλιάδης ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε απέναντι στην ΑΕΚ με τον Νίκολα Μιλουτίνοφ ως πολιορκητικό κριό. Οι επιθέσεις κατέληγαν σε αυτόν και είτε με ποστ είτε με έξτρα πάσα, ο Σέρβος σέντερ έκανε… μάγκες τους συμπαίκτες του. Από την άλλη, εάν δεν κάνει κίνηση αυτός που δέχεται την πάσα, ασίστ δεν γίνεται να υπάρξει.Κάπως έτσι και εδώ ο Τσέρι, βλέποντας τον Ξανθόπουλο να προχωράει σε βοήθεια στο μαρκάρισμα του Μίλου, περιμένει αρχικά στο τρίποντο. Όταν αντιλαμβάνεται τα μέτρα που του έχει αφήσει ο προσωπικός του φρουρός, διεισδύει προς το καλάθι και το δίποντο είναι μία εύκολη υπόθεση μετά την ιδανική πάσα του Μιλουτίνοφ. Όλα τα λεφτά πάντως είναι η κίνησή του στον χώρο.

via GIPHY

Με όλα τα παραπάνω δεν θέλουμε να σας πείσουμε ότι ο Τσέρι είναι ικανός να… αλλάξει την ιστορία του Ολυμπιακού, ούτε κάτι παρόμοιο. Εξάλλου ο Αμερικανός ήρθε για να ολοκληρώσει αξιοπρεπώς η ομάδα του Πειραιά τη σεζόν και ουσιαστικά ο Μπλατ θα κρίνει εάν θα μπορέσει να πάρει μία ευκαιρία για το καλοκαίρι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ