Basket League: Τα σενάρια παραμονής μετά την ανατροπή του Κολοσσού

Basket League: Τα σενάρια παραμονής μετά την ανατροπή του Κολοσσού

Η νίκη του Κολοσσού επί του Λαυρίου στο εξ αναβολής ματς της 6ης αγωνιστικής ανέτρεψε τα δεδομένα στη μάχη της παραμονής στην Basket League. Δείτε τα σενάρια που υπάρχουν.

Αλλαγή δεδομένων στη μάχη της παραμονής έφερε ο Κολοσσός Ρόδου μετά τη νίκη του με 71-69 στο Λαύριο στο υπόλοιπο του ματς που εκκρεμούσε. Βεβαίως η ομάδα της Ρόδου εξακολουθεί να βρίσκεται σε δύσκολη θέση, καθώς για να παραμείνει, θέλει στην τελευταία αγωνιστική νίκη επί της ΑΕΚ εντός και νίκη επί του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ (ματς το οποίο είχε αναβληθεί).

Επιπλέον θέλει ήττες της Κύμης και του Ρεθύμνου από Παναθηναϊκό (στο ΟΑΚΑ) και Άρη (στο Αλεξάνδρειο) αντίστοιχα. Πάντως μετά από αυτό το αποτέλεσμα το Λαύριο έμπλεξε, ενώ την ίδια ώρα η Κύμη απέκτησε δικαίωμα. Ακόμη πάντως κι αν η ομάδα της Χαλκίδας ηττηθεί από τον Παναθηναϊκό, υπάρχει σενάριο σωτηρίας, θα χρειάζεται ωστόσο και ήττα του Λαυρίου από τον Ήφαιστο.

Αναλυτικά τα δεδομένα:

Α) Η Κύμη εξακολουθεί να βρίσκεται στην πιο δύσκολη θέση παίζοντας την τελευταία αγωνιστική με Παναθηναϊκό. Επιπλέον βρίσκεται στο 0-2 από το Ρέθυμνο, ενώ δεν έχει ούτε την ισοβαθμία με το Λαύριο. Ετσι η Κύμη αν δεν θέλει να εξαρτάται από τα υπόλοιπα αποτελέσματα, θα πρέπει να νικήσει τον Παναθηναϊκο. Σε περίπτωση ήττας στο «Νίκος Γκάλης», τότε για να σωθεί, θα χρειαστεί ήττα του Λαυρίου από τον Ήφαιστο.

Β) Το Ρέθυμνο παραμένει στα «σαλόνια» της Basket League εφόσον νικήσει τον Αρη στη Θεσσαλονίκη ανεξαρτήτως τι θα συμβεί στα υπόλοιπα παιχνίδια. Εάν ηττηθεί, για να παραμείνει στην κατηγορίας θα χρειαστεί ήττα της Κύμης από τον Παναθηναϊκό, ανεξαρτήτως των άλλων αποτελεσμάτων.

Γ) Το Λαύριο από την πλευρά θέλει νίκη επί του Ήφαιστου εντός έδρας και παράλληλα ήττα είτε της Κύμης είτε του Ρεθύμνου. Σε διαφορετική περίπτωση θα οδηγηθεί στην Α2.

Δ) Ο Κολοσσός αύξησε τις σχεδόν μηδαμινές ελπίδες που είχε για τη σωτηρία όμως και πάλι χρειάζεται να κάνει μεγάλη υπέρβαση για να παραμείνει στην Basket League. Συγκεκριμένα οι ροδίτες θέλουν νίκες επί του Ολυμπιακού (στο εξ’ αναβολής ματς στο ΣΕΦ) και της ΑΕΚ και επιπλέον ήττες της Κύμης και του Ρεθύμνου την 26η και τελευταία αγωνιστική.
Παρά τη νίκη τους επί του Λαυρίου σήμερα με 71-69, οι νησιώτες δεν μπόρεσαν να καλύψουν την διαφορά των 4 πόντων με την οποία είχαν ηττηθεί στο άλλο ματς των δύο ομάδων. Σε μια τέτοια περίπτωση θα αποφαινόταν ευεργετική σε πιθανή τετραπλή ισοβαθμία με Ρέθυμνο, Λαύριο και Κύμη. Τώρα, σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας με Κύμη, Ρέθυμνο ο Κολοσσός δεν έχει ανάγκη τη διαφορά με το Λαύριο.

Οι ισοβαθμίες:

Άρης: Έχει 2-0 με το Λαύριο, 1-1 (και +19) με τον Πανιώνιο, 1-0 (και +2) με το Ρέθυμνο, 1-1 (και +17) με την Κύμη.

Πανιώνιος: Έχει 2-0 με το Ρέθυμνο, 1-1 (και -19) με τον Άρη, 1-1 (και -20) με το Λαύριο, 0-2 με την Κύμη.

Λαύριο: Έχει 1-1 (και +17) με την Κύμη, 1-1 (και +20) με τον Πανιώνιο, 1-1 (και +4) με το Ρέθυμνο, 0-2 με τον Άρη, 1-1 (και +2) με Κολοσσό.

Κύμη: Έχει 2-0 με τον Πανιώνιο, 1-1 (και -17) με τον Άρη, 1-1 (και -17) με το Λαύριο, 0-2 με το Ρέθυμνο, 1-1 (και -2) με Κολοσσό.

Ρέθυμνο: Έχει 2-0 με την Κύμη, 1-1 (και -4) με το Λαύριο, 0-1 (και -2) με τον Άρη, 0-2 με τον Πανιώνιο, 1-1 (και +15) με Κολοσσό.

Κολοσσός: Έχει 1-1 (και -2) με Λαύριο, 1-1 (και +2) με Κύμη, 1-1 (και -15) με Ρέθυμνο.

Τα παιχνίδια της 26ης αγωνιστικής (12/5):

Άρης – Ρέθυμνο

Πανιώνιος – Χολαργός

Λαύριο – Ήφαιστος

Παναθηναϊκός – Κύμη

Κολοσσός – ΑΕΚ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ