Θέλουν να τον αφανίσουν

Θέλουν να τον αφανίσουν

Γιατί αποφάσισε η ΚΕΔ να ορίσει στον τελευταίο αγώνα του Ολυμπιακού του Παναγιώτη Αναστόπουλο. Ο Βασιλακόπουλος προκαλεί σε μετωπική.

Από τον ημιτελικό του Κυπέλλου στο «Νίκος Γκάλης», όταν ο Ολυμπιακός αποχώρησε στο ημίχρονο, η θέση ήταν ξεκάθαρη: Δεν παίζουμε σε παιχνίδι που θα εμφανιστεί κάποιος από τους τρεις διαιτητές και δεν κατεβαίνουμε κόντρα στον Παναθηναϊκό με Έλληνες διαιτητές. Ως εκ τούτου όλοι γνώριζαν τι λέει η μία πλευρά. Η άλλη -αυτή της ΕΟΚ- αποφάσισε να αφήσει το πρωτάθλημα να εξελιχθεί.

Γνώριζαν πως όποια στιγμή όριζαν κάποιον εκ των Αναστόπουλου – Μάνου – Παναγιώτου, ο Ολυμπιακός ΔΕΝ θα κατέβαινε. Όπως επίσης γνωρίζουν ότι στα πλέι οφ, αν συναντηθεί με τον Παναθηναϊκό, δεν θα κατεβεί να αγωνιστεί, αν δεν κληθούν ξένοι διαιτητές. Ως εκ τούτου είχε δύο επιλογές, ειδικά μετά το ντέρμπι «αιωνίων» του ΣΕΦ, το οποίο δεν έγινε ποτέ, με αποτέλεσμα τον μηδενισμό των «ερυθρολεύκων»:

Είτε άφηναν τον Ολυμπιακό να αποχωρήσει στα πλέι οφ, είτε τον εξανάγκαζαν να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα, στην κανονική του διάρκεια. Γιατί να επιλέξουν στην τελευταία αγωνιστική να ορίσουν τον Παναγιώτη Αναστόπουλο; Είναι πρόδηλο. Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος θέλησε να προκαλέσει μετωπική και να εξωθήσει τους «ερυθρόλευκους» σε αποχώρηση.

Αν ο Ολυμπιακός τέλειωνε το πρωτάθλημα (την κανονική περίοδο) και αποχωρούσε στα πλέι οφ, ήταν θέμα ερμηνείας του νόμου για το αν υποβιβάζονταν. Νομομαθείς λένε ότι απλά θα έχανε τη σειρά -θα αποκλείονταν από τη συνέχεια- και θα κουβαλούσε ποινή αφαίρεσης έξι βαθμών στο νέο πρωτάθλημα.

Αν ο Ολυμπιακός δεν κατεβεί να αγωνιστεί για δεύτερη φορά στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, οδηγείται αυτόματα στον υποβιβασμό στην Α2 κατηγορία. Κι αυτό είναι -στην ουσία- που πετυχαίνει ο Γιώργος Βασιλακόπουλος και η ΚΕΔ/ΕΟΚ: Να ρίξει κατηγορία τον Ολυμπιακό.

Δεν είναι, λοιπόν, ζητούμενο ένα αποτέλεσμα, ή ένας τίτλος, αλλά ο αφανισμός των «ερυθρολεύκων», σε μια προσπάθεια επίδειξης δύναμης από τον Γιώργο Βασιλακόπουλο. Βεβαίως, το ποιος είναι πραγματικά ισχυρός θα φανεί στην πορεία, καθώς ο πάλαι ποτέ «ισχυρός άνδρας» του ελληνικού μπάσκετ, θα ήθελε να δει τους αδερφούς Αγγελόπουλους να σύρονται να αγωνιστούν, για να μην υποβιβαστούν…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ