Κλείσιμο
ΧΡΩΜΑ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΜΑΥΡΟ
ΚΙΤΡΙΝΟ
ΜΠΛΕ
Con-Troll: Με επιστολή αναμένεται να απαντήσει ο Αλαφούζος στην άρνηση των παικτών του ΠΑΟ για τις μειώσεις.
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ζιάγκος: «Θλίβομαι… κρίμα για τη γενιά του ‘87»

Το Ρέθυμνο εξασφάλισε την παραμονή του στην Basket League, ωστόσο ο Βαγγέλης Ζιάγκος εξέφρασε την θλίψη του για όσα συμβαίνουν στο μπάσκετ.

Ζιάγκος: «Θλίβομαι… κρίμα για τη γενιά του ‘87» | to10.gr

Μπορεί το Ρέθυμνο να πέτυχε τη νίκη της… χρονιάς στο Αλεξάνδρειο, καθώς το τελικό 87-81 επί του Άρη χάρισε παραμονή στους Κρητικούς, ωστόσο ο Βαγγέλης Ζιάγκος στις δηλώσεις που έκανε αμέσως μετά στάθηκε στην τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ελληνικό μπάσκετ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Αυτοί είναι οι φετινοί Πρωταθλητές. Είμαι ένας από τους ανθρώπους του μπάσκετ, που ξεκίνησαν τη σχέση τους με το άθλημα γιατί μας σπρώξανε στα γήπεδα η χρυσή γενιά του ’87 και οι μεγάλες επιτυχίες του Άρη. Κι έρχομαι σήμερα εδώ όντας μάρτυρας, στις τελευταίες ημέρες, μιας από τις πιο μαύρες σελίδες της αθλητικής-μπασκετικής ιστορίας από το 1987. Πιο πολύ θλίβομαι για δύο λόγους. Ο ένας είναι ότι δεν έχω απαντήσεις στα χιλιάδες ελληνόπουλα που κάνουν όνειρα μέσα από το μπάσκετ.

Τα πολλά πώς και γιατί και τι συμβαίνει. Θλίβομαι και για τους πατέρες αυτών των παιδιών γιατί προσωπικά δεν έχω τη διάθεση να σπρώξω τα παιδιά μου στον αθλητισμό. Θέλω να διαψευστώ πανηγυρικά αλλά πολύ φοβάμαι ότι οι μέρες θα περάσουν και θα ασχοληθούμε επιδερμικά, ρεπορταζιακά και καφενειακά με το τι έχει συμβεί. Οι αιτίες, οι συνέπειες και οι λύσεις. Εύχομαι καλή δύναμη στους αρμόδιους φορείς, να πρυτανεύει η λογική και η αγάπη για το μπάσκετ. Καλά ξεμπερδέματα».

Σε ερώτηση για το αν είχανε ενημερωθούν οι παίκτες. «Ενημερωθήκαμε στο πούλμαν και τα είπαμε στους παίκτες στα αποδυτήρια. Σαφέστατα δεν χαλαρώσαμε καθόλου σ’ αυτό το διάστημα. Προφανώς και θα έπρεπε να συμβεί ένα αθλητικό θαύμα για να υποβιβαστούμε. Προφανώς και ως άνθρωποι του αθλητισμού υπολογίσαμε αυτό το σενάριο. Και να μην είχε συμβεί το περιστατικό, η ομάδα θα ερχόταν να κερδίσει. Οι εξελίξεις επηρέασαν τον ψυχισμό μας».

Για το αν υπάρχει αλλοίωση πρωταθλήματος με όλα όσα συμβαίνουν με τελευταία την αποχώρηση του Παναθηναϊκού, είπε: «Οποτεδήποτε διαμορφώνεται αποτέλεσμα έξω από τις τέσσερις γραμμές αποτελεί αλλοίωση», απάντησε.