Το χρονικό του έκτακτου Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ – Διαβάστε όλα όσα έγιναν

Το χρονικό του έκτακτου Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ – Διαβάστε όλα όσα έγιναν

To10.gr σας ενημέρωσε σε real time για τις κρίσιμες εξελίξεις στο ελληνικό μπάσκετ. Διαβάστε όλο το χρονικό του έκτακτου Δ.Σ του ΕΣΑΚΕ.

Οι ομάδες της Basket League έκατσαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων προκειμένου να βρουν λύση στα πολλά προβλήματα που ταλανίζουν το ελληνικό μπάσκετ.

Θυμηθείτε όλο το χρονικό της τετράωρης σύσκεψης όπως σας τη μετέφερε σε πραγματικό χρόνο to10.gr που έδωσε το «παρών» στα γραφεία της διοργανώτριας Αρχής.

* Εδώ και αρκετή ώρα ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Μάνος Παπαδόπουλος, βρίσκεται στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ. Αλλά δεν θα είναι μόνος του. Καθώς ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δίνει κανονικά το παρών στη συνεδρίαση. Ο διοικητικός ηγέτης των Πράσινων, έφτασε στα γραφεία στις 16:06.

* Λίγο πριν τις 16:00 στα γραφεία της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος έφτασαν και οι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού Σκινδήλιας, Σταυρόπουλος, Λεπενιώτης και Μπαφές. Μάλιστα, ο γενικός διευθυντής της; ΚΑΕ, κ. Σταυρόπουλος τόνισε με νόημα πως: «Σήμερα είναι η τελευταία ευκαιρία να σώσουμε το μπάσκετ»…

* Μόλις ο Δ. Γιαννακόπουλος αντιλήφθηκε ότι στην αίθουσα δεν βρίσκονταν ο Γιώργος και ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος, έγινε έξαλλος και αρχικά μίλησε σε έντονο ύφος με τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ, Γαλατσόπουλο! «Συνελήφθησαν οι Αγγελόπουλοι και δεν έχουν έρθει;», του είπε.

* Ενώ στη συνέχεια είπε οργισμένος: «Πρόεδρε συγγνώμη! Στο ελληνικό μπάσκετ υπάρχει πρόβλημα με ονοματεπώνυμο και είναι δυνατόν οι δύο άνθρωποι που ευθύνονται να μην είναι εδώ; Ντρέπονται να εμφανιστούν; Το βρίσκετε λογικό;».

* Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ άρχισε να φωνάζει και να διαμαρτύρεται, με τον πρόεδρο του Αρη, Δημήτρη Γιουλιέλμο, να μπερδεύεται και να του λέει: «Σας παρακαλώ να ηρεμήσουμε, μην ξεκινήσουμε έτσι κύριε Αγγελόπουλε»!

* Αμέσως ο ισχυρός άνδρας του Τριφυλλιού απάντησε, λέγοντάς του: «Δεν με λένε Αγγελόπουλο, σας παρακαλώ πάρα πολύ, δεν σε προσβάλω. Γιαννακόπουλο με λένε».

* Αλλά η ένταση δεν σταμάτησε ούτε εκεί. Καθώς από την ατάκα Γιαννακόπουλου «πιάστηκε» ο Γιώργος Σκινδήλιας, ο οποίος του απάντησε: «Θα ήθελες πολύ να ήσουν Αγγελόπουλος».

* Την ένταση προσπάθησε να κατευνάσει ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, λέγοντας στον Δ. Γιαννακόπουλο «…να μην ξεκινήσουμε με ένταση και με τους δημοσιογράφους μπροστά», με τον Δημήτρη Γουλιέλμο, ωστόσο, να απαντάει πως «…για αυτό το κάνει»!

* Στις 16:33 έφτασε στον ΕΣΑΚΕ και ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ ΑΕΚ, Μάκης Αγγελόπουλος.

* Το Λαύριο κατέθεσε μια ανατρεπτική και εξαιρετικά δύσκολη να εφαρμοστεί πρόταση, να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα και να αυξηθούν οι ομάδες της Basket League, από 14 στις 16! Υπενθυμίζουμε ότι το Λαύριο υποβιβάστηκε μετά την απόφαση του Παναθηναϊκού να μην αγωνιστεί κόντρα στην Κύμη, με την ομάδα από την Εύβοια να κερδίζει την παραμονή της… άνευ αγώνα!

* Οι ομάδες τάχθηκαν θετικά υπέρ της πρότασης της για αναδιάρθρωση που πρόετεινε ο πρόεδρος του Λαυρίου, Γιάννης Ψαρράκης.

* Λίγο πριν ξεκινήσει το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ, ζητήθηκε από τους δημοσιογράφους, είτε να μείνουν να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση είτε να σταματήσουν οι διαρροές προς συγκεκριμένα Μέσα, στη διάρκεια της συνεδρίασης. Οι εκπρόσωποι των ομάδων συμφώνησαν να μην διαρρεύσει οτιδήποτε, με τον πρόεδρο του Αρη, Δημήτρη Γουλιέλμο να σημειώνει πως «Αν βγει διαρροή την ώρα που μιλάμε, εγώ σηκώνομαι και φεύγω». Το Δ.Σ. ξεκίνησε με κλειστές πόρτες για τους δημοσιογράφους.

* Φυσικά, οι διαρροές συνεχίστηκαν και με κλειστές πόρτες. Με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να κάνει τη δική του πρόταση για αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος και να ζητάει την αποβολή το Ολυμπιακού από το πρωτάθλημα. Αναλυτικά, ο Γιαννακόπουλος είπε: «Δεν έχει επέμβει κανείς να τιμωρήσει την ομάδα του ή εμείς ή κανείς. Η διοίκηση έπρεπε να τιμωρηθεί με απαγόρευση ενασχόλησης με τον αθλητισμό. Είναι αλλοίωση πρωταθλήματος. Η πρόταση του κυρίου Ψαρράκη θα επιβαρύνει τους αθλητές. Δυστυχώς, με τις κινήσεις του Ολυμπιακού η Α1 έχει απαξιωθεί. Θα δώσουμε μεγαλύτερο βάρος στην Euroleague. Το ελληνικό πρωτάθλημα μια ομάδα ετσιθελικά το διαλύει. Το αίτημα αυτό δεν προβλέπεται από τους κανονισμούς. Αλλά, για συναισθηματικούς λόγους θα συμφωνήσω με την αναδιάρθρωση. Η πρόταση του Παναθηναϊκού είναι να αποβληθεί Ολυμπιακός από το πρωτάθλημα για όλα όσα έχει κάνει. Δεν μπορεί να φοβούνται οι διαιτητές να κατέβουν και κανείς να μην επεμβαίνει. Η διαιτησία είναι σημαντικό θέμα, κρίνει αποτέλεσμα σε ένα βαθμό».

* Η πρόταση του Ολυμπιακού, την οποία κατέθεσε ο Γιώργος Σκινδήλιας αφορά στη διακοπή του πρωταθλήματος. Εως ότου βρεθούν λύσεις και παρθούν αποφάσεις για όλα.

* Οι διαρροές που προέκυψαν από το Δ.Σ. προκάλεσαν την αντίδραση των δημοσιογράφων που βρίσκονται έξω από την αίθουσα. Μάλιστα, μπήκαν στην αίθουσα και έκαναν έντονα παράπονα στους εκπροσώπους των ομάδων, επειδή δεν τηρήθηκε η συμφωνία που είχε  γίνει νωρίτερα. Οι εκπρόσωποι των ομάδων συμφώνησαν ότι «αυτά είναι απαράδεκτο να συμβαίνουν, ενώ έχουμε συμφωνήσει», αλλά αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η αντίδραση του προέδρου του ΕΣΑΚΕ. Οταν οι δημοσιογράφοι ζήτησαν να σταματήσουν οι διαρροές, αλλιώς θα αποχωρήσουν, ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος απάντησε «να φύγετε τότε. Δεν θα σας κρατήσουμε με το ζόρι». Στη συνέχεια, ωστόσο, όταν οι δημοσιογράφοι έκαναν πράξη την απειλή τους, στελέχη του ΕΣΑΚΕ έτρεχαν και παρακαλούσαν τους εκπροσώπους των media να μην φύγουν…

* Η πρόταση του Ολυμπιακού για το πρωτάθλημα αφορά κεντρικό τηλεοπτικό συμβόλαιο αλλά και διακοπή του πρωταθλήματος. Αναλυτικά: Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ενημέρωσε τις ομάδες της Basket League ότι προτίθεται άμεσα να παραιτηθεί από το τηλεοπτικό συμβόλαιο που έχει με την Cosmote και να γίνει κοινό τηλεοπτικό συμβόλαιο στον ΕΣΑΚΕ, για όλες τις ομάδες. Πρόταση του Ολυμπιακού είναι να πάνε μαζί όλες οι ομάδες στον υφυπουργό Αθλητισμού και να αξιώσουν αυτά που ζητάει το μπάσκετ και τα οποία αρμόζουν και αξίζουν στο μπάσκετ. Οχι ποσά όπως 1.6 και 1.7 εκατ. ευρώ, αλλά να πάρει το μπάσκετ αντίστοιχα ποσά τουλάχιστον με αυτά που προβλέπονται για τη Β’ Εθνική του ποδοσφαίρου. «Να φτιάξουμε την επαγγελματική διαιτησία μέσα από αυτή τη διαδικασία. Να φτιάξουμε τα γήπεδα, να τα φτιάξουμε όλα. Αλλά για να γίνει αυτό, οριστική διακοπή του πρωταθλήματος», όπως χαρακτηριστικά σημειώθηκε.

* Εντελώς αιφνιδιαστικά ο Γιώργος Αγγελόπουλος έφτασε στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ στις 18:00! Η άφιξη ενός εκ των προέδρων του Ολυμπιακού προφανώς και σημαίνει ότι η συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ θα διαρκέσει αρκετή ώρα ακόμη. Ενώ έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε για ποιον λόγο εμφανίστηκε, αλλά και εάν θα υπάρξει νέα αντιπαράθεση με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ ήταν εμφανώς εκνευρισμένος…

* Θετική η ΚΑΕ ΑΕΚ στην πρόταση για κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων που κατέθεσε ο Ολυμπιακός στο Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ. Βεβαίως οι άνθρωποι της Ενωσης ξεκαθαρίζουν ότι θα στηρίξουν την πρόταση αυτή, αλλά μετά το τέλος του δικού τους συμβολαίου με τη συνδρομητική τηλεόραση που έχει ισχύ μέχρι το 2021.

* Οπως έχει διαρρεύσει οι περισσότερες ομάδες δεν συμφωνούν με την πρόταση του Ολυμπιακού περί οριστικής διακοπής του τρέχοντος πρωταθλήματος. Δηλαδή επιθυμούν τα πλέι οφ να διεξαχθούν κανονικά και το πρωτάθλημα να τελειώσει ομαλά.

Θυμίζουμε οτι οι Πειραιώτες πρότειναν να διακοπεί οριστικά το φετινό πρωτάθλημα και να υπάρξει από του χρόνου κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Μία πρόταση που δεν βρήκε αντίθετη τη συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων.

Αποχώρησε ο Δημήτρης Γουλιέλμος. Σε ερώτηση των δημοσιογράφων προς τον μεγαλομέτοχο της ΚΑΕ Άρης για το τι ακριβώς αποφασίστηκε στη σύσκεψη απάντησε «Τίποτα», με τους δημοσιογράφους να επιμένουν «… δεν θα πείτε τίποτα;» και τον Γουλιέλμο να απαντά: «Γιατί, νομίζετε θα σας πουν οι άλλοι;».

Είναι επίσημο. Η πρόταση του Ολυμπιακού για διακοπή του πρωταθλήματος απορρίφθηκε από τις ομάδες. Από την πλευρά του Παναθηναϊκού λέγεται οτι η πρόταση του Ολυμπιακού απορρίφθηκε με ψήφους 12-1. Επιπλέον η πρόταση του Ολυμπιακού για να σφυρίξουν ξένοι διαιτητές σε κάποια ματς, απορρίφθηκε ομόφωνα από τον ΕΣΑΚΕ. Για την ακρίβεια δεν έγινε καν ψηφοφορία. Έτσι όλα τα παιχνίδια μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος θα διεξαχθούν με ξένους διαιτητές.

Ακόμη συντάσσεται νέα πρόταση του κ Λιόλιου με τέσσερα σημεία η οποία θα συζητηθεί παράλληλα με τη διεξαγωγή των πλέι οφ. Συγκεκριμένα θα γίνει ομάδα εργασίας που θα «δουλεύει» αυτή την πρόταση και στη συνέχεια θα τεθεί σε ψηφοφορία από τις ομάδες.

Συνεπώς τα πλέι οφ θα διεξαχθούν κανονικά τα οποία αναμένεται να αρχίσουν την ερχόμενη Τετάρτη (15/5) όπως είπε ο κ. Κονδύλης. Ο Ολυμπιακός ρώτησε τη νομική εκπρόσωπο του ΕΣΑΚΕ κα Κονιδάκηγια το τι λέει ο κανονισμός. Είπε ότι δεν μπορούν να αρχίσουν τα πλέι οφ εφόσον υπάρχει η ένσταση στο ΑΣΕΑΔ στο θέμα κύρους του αγώνα.  Στη συνέχεια η νομική εκπρόσωπος κα Θάνου από τον Παναθηναϊκό είπε ότι δεν ισχύει αυτό το πράγμα» σχολίασε χαρακτηριστικά ο Μπαφές.

Κατά την αποχώρησή του από το Δ.Σ. ο Μάκης Αγγελόπουλος δεν έκανε δηλώσεις λέγοντας απλά οτι «… θα σας τα πει ο κ. Γαλατσόπουλος».

Αποχώρησαν αρκετοί εκπρόσωποι των ομάδων, ωστόσο κάποιοι παρέμειναν και συνεχίζουν τη σύσκεψη.

Στις 21:20 ολοκληρώθηκε το Δ.Σ., δηλαδή μετά από περισσότερες από πέντε ώρες.

Το κείμενο ανανεώνεται…

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ