Ήφαιστος Λήμνου-Περιστέρι 77-71

Ήφαιστος Λήμνου-Περιστέρι 77-71

Με πρωταγωνιστή τον Σμιθ ο Ήφαιστος Λήμνου επικράτησε του Περιστερίου με 77-71 και έκανε το 1-1 στην σειρά των play-off.

Ο Ηφαιστος Λήμνου αντέδρασε σωστά στο μεγάλο «πρέπει» και κατάφερε να «λυγίσει» το περιστέρι κερδίζοντας στην έδρα του με 77-71.

Ετσι οι νησιώτες ισοφάρισαν σε 1-1 τη σειρά των πλέι οφ και πλέον οι δυο ομάδες θα… λύσουν τους λογαριασμούς τους σε τρίτο ματς το βράδυ του Σαββάτου (7.30μμ) στο Περιστέρι, μια και η πρόκριση κρίνεται στις δυο νίκες.

Ο Ήφαιστος ξεκίνησε από νωρίς να… πολυβολεί το καλάθι του Περιστερίου και με τον Σμιθ να κάνει άνω κάτω την άμυνα των φιλοξενουμένων κατάφερε να προηγηθεί με 28-11 στο 8’ και να επιβάλλει το παιχνίδι του.

Οι Περιστεριώτες ήταν άστοχοι, δεν είχαν καλή οργάνωση στο παιχνίδι τους, ήταν αργοί στις αντιδράσεις τους στην άμυνα και δεν μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τα ελεύθερα σουτ των αντιπάλων τους.

Το… κρεσέντο τριπόντων από τους νησιώτες συνεχίστηκε με τον Φρεϊμάνις να βοηθάει καταλυτικά στη μάχη των ριμπάουντ και να ανανεώνει τις επιθέσεις της ομάδας του.

Το Περιστέρι προσπάθησε να αντιδράσει με τον Γκρέι και μείωσε στους 12 πόντους (41-29 στο 19’) αλλά και πάλι ο Ηφαιστος βρήκε λύσεις από την περιφέρεια κλείνοντας το πρώτο μέρος με 44-29, έχοντας 8/14 τρίποντα!

Οι νησιώτες συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο με τον Σμιθ να είναι καταπληκτικός, ενώ οι Εβανς και Μούρτος μπήκαν κι αυτοί στην εξίσωση. Ο Ηφαιστος μάλιστα έφτασε τη διαφορά στους 24 πόντους (58-34 στο 26’), αλλά δεν κατάφερε να την κρατήσει.

Κι αυτό διότι η είσοδος του Σκορδίλη βοήθησε τον Πεδουλάκη να ανακόψει την κυκλοφορία της μπάλας από τον Ηφαιστο, να πάρει τα ριμπάουντ και να βγάλει αιφνιδιασμούς με γρήγορα καλάθια. Την ίδια στιγμή ο Ηφαιστος δεν ευστοχούσε με την ίδια ευχέρεια στα τρίποντα και το Περιστέρι μείωσε στους 9 πόντους (64-55 στο 31’)!

Ο Ηφαιστος είχε ως πλέι μέικερ τον Μούρτο για να είναι «φρέσκος» ο Σμιθ με συνέπεια να μην υπάρχει σωστή οργάνωδη του παιχνιδιού και οι νησιώτες να κάνουν λάθη. Ετσι το Περιστέρι με μεγάλα σουτ από τους Κάλαχαν και Μπεντίλε μείωσε σε 74-71 στο 1.10’’ πριν τη λήξη του αγώνα!

Ο Τζέρι Σμιθ όμως ήταν εκεί! Πήρε τη μπάλα στα χέρια του και με ¾ βολές έκανε το 77-71, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ στην αναμέτρηση.

Από τον Ηφαιστο οι Σμιθ (25π, 4/6διπ, 4/8τριπ.), Φρεϊμάνις (12π., 10ρ.) και Εβανς (14π.) ήταν οι καλύτεροι, ενώ για το Περιστέρι που «ξύπνησε» αργά, προσπάθησαν οι Μπεντίλ (16π.) και Γκρέι (15π.).

Τα δεκάλεπτα: 30-13, 44-29, 64-52, 77-71

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ