Το τρένο του Προμηθέα!

Το τρένο του Προμηθέα!

Ο Προμηθέας Πατρών έχει «τρελάνει» κόσμο φέτος με την εξαιρετική πορεία, που πραγματοποιεί μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα της Basket League.

Ο Προμηθέας το καλοκαίρι προχώρησε σε πολλές αλλαγές στο ρόστερ του και στόχος του ήταν να κάνει αισθητή την παρουσία του. Η ομάδα της Πάτρας το έχει καταφέρει σε μεγάλο βαθμό, καθώς μέχρι στιγμής πραγματοποιεί «μαγική» πορεία στο πρωτάθλημα της Basket League.

Η ομάδα του Μάκη Γιατρά στις πρώτες αγωνιστικές αποδίδει εξαιρετικά μέσα στο παρκέ και εκτός από ουσία, προσφέρει και «πλούσιο» θέαμα. Ο Προμηθέας ύστερα από οχτώ αγωνιστικές έχει ρεκόρ 6-2 και απολαμβάνει τη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα μαζί με τον Ολυμπιακό και το Λαύριο.

«Το καλοκαίρι των μεγάλων αλλαγών»

Το καλοκαίρι του 2017 οι άνθρωποι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αρκετές αλλαγές στην ομάδα και η μέχρι στιγμής πορεία τους δικαιώνει. Από τον Προμηθέα αποχώρησαν παίκτες που δεν είχαν προσφέρει τα αναμενόμενα την προηγούμενη σεζόν και προχώρησαν σε προσεκτικές κινήσεις.

Στην ομάδα από το περσινό ρόστερ έμειναν οι Γερομίχαλος, Γκίκας και Φαγιέ, με τους δύο τελευταίους να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο και φέτος. Ο Γκίκας, που πρόσφατα αγωνίστηκε και στην Εθνική Ελλάδος, φέτος έχει κατά μέσο όρο 8.13 πόντους και 7.63 ασίστ, ενώ ο Φαγιέ μετράει κατά μέσο όρο 13,57 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Στο ρόστερ προστέθηκαν πολύ καλαθοσφαιριστές, οι οποίοι έχουν εμπειρία από τα παρκέ της Α1 και της Α2. Οι συγκεκριμένοι παίκτες δεν χρειάστηκαν χρόνο προσαρμογής και από την αρχή έδωσαν σημαντικές λύσεις και βοήθησαν την ομάδα να πραγματοποιήσει το εξαιρετικό της ξεκίνημα.

Ο Μίλαν Μιλόσεβιτς, που αγωνιζόταν στην ΑΕΚ, πήγε στον Προμηθέα και έκανε άμεσα τη διαφορά. Στις πρώτες αγωνιστικές έχει 12,38 πόντους μέσο όρο, ενώ εξαιρετική είναι και η παρουσία του Σον Έβανς (13,25 μ.ο.), του Ολεξάντερ Λίποβι (9.5 μ.ο.), του Λάνγκτον Χολ (8.5 μ.ο.), του Χρήστου Σαλούστρου (7.5 μ.ο.) και του Τρέβορ Ρέλεφορντ (7 μ.ο.).

Λύσεις από τον πάγκο δίνουν και Σταύρος Τουτζιαράκης, Γιάννης Δημακός και Ανδρέας Σκουφής, οι οποίοι πέρσι έπαιζαν σε Κύμη, Φάρο Κερατσινίου (Α2) και Παγκράτι (Α2), αντίστοιχα. Ο πρώτος έχει μέχρι στιγμής 4.5 πόντους μ.ο, ενώ οι άλλοι δύο από 2,13 και 1,14, αντίστοιχα.

«O πρωτεργάτης του Προμηθέα Πατρών»

Οι παίκτες συνήθως παίρνουν τα εύσημα για τις μεγάλες και τις εξαιρετικές πορείες και τον προπονητή τον θυμόμαστε μόνο όταν η εκάστοτε ομάδα δεν πάει καλά. Στην περίπτωση, όμως, του Προμηθέα αρκετά συγχαρητήρια αξίζει ο Μάκης Γιατράς, ο οποίος έχει κάνει σπουδαία δουλειά.

Ο Μάκης Γιατράς ήταν στον πάγκο της ομάδας και στο παρελθόν και με τη φετινή χρονιά φτάνει τις πέντε σεζόν στον Προμηθέα. Οι άνθρωποι της ομάδας αποφάσισαν να του δώσουν ξανά τα ηνία και δικαιώθηκαν απόλυτα από την επιλογή τους και κάπως έτσι «διόρθωσαν» το προηγούμενο λάθος του.

Ο Έλληνας τεχνικός, που ήξερε καλά τα κατατόπια, δημιούργησε ένα εξαιρετικό σύνολο και με την καθοδήγηση του η ομάδα της Πάτρας «σπάει» κάθε ρεκόρ της στην κατηγορία. Οι παίκτες σίγουρα αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την απόδοση τους, αλλά και ο Γιατράς ακόμη περισσότερα για όσα έχει καταφέρει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ