Μπάνκι: «Να είναι έμπνευση η εμφάνιση αυτή – Να διατηρήσουμε την συγκέντρωσή μας»

Μπάνκι: «Να είναι έμπνευση η εμφάνιση αυτή – Να διατηρήσουμε την συγκέντρωσή μας»

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Λούκα Μπάνκι, έμεινε ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας του και τόνισε πως θέλει να αποτελέσει έμπνευση το παιχνίδι αυτό για τη συνέχεια.

Με τον Γκέιμπ Γιορκ να είναι σε δαιμονισμένη κατάσταση και τον Προμηθέα να κάνει 25 (!) λάθη η ΑΕΚ επικράτησε των Πατρινών με 88-60 και έκανε το 2-1 στη σειρά των ημιτελικών της Basket League.

Μετά το τέλος του αγώνα ο Λούκα Μπάνκι δήλωσε ικανοποιημένος από την εξέλιξη του παιχνιδιού και τόνισε πως θέλει το παιχνίδι της Δευτέρας να αποτελέσει έμπνευση για τη συνέχεια.

Ο Ιταλός κόουτς της ΑΕΚ είπε μετά το τέλος του αγώνα:

«Πήραμε μια πολύ σημαντική νίκη, όχι λιγότερο σημαντική όμως από την πρώτη μας στη σειρά. Αυτή η διαφορά πόντων μπορεί να δημιουργήσει διαφορετική αξία και σημασία στο αποτέλεσμα, γιατί παίξαμε με συνέπεια και στις δύο πλευρές του γηπέδου καταφέρνοντας να κυκλοφορήσουμε την μπάλα και να βρούμε λύσεις. Είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να διατηρήσουμε την προσοχή και συγκέντρωσή μας στο τέταρτο παιχνίδι, όπου θα είναι δύσκολο να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα δυνατή όπως ο Προμηθέας. Θα πρέπει να προσθέσουμε το ότι θα έχουν μια αστείρευτη επιθυμία να κερδίσουν και ισοφαρίσουν».

Για το πώς πρέπει να αντιμετωπίσει η ΑΕΚ τον τέταρτο αγώνα, είπε: «Δε νομίζω ότι χρειάζονται πολλές εξηγήσεις. Έχουμε πολύ μικρό χρονικό διάστημα μεταξύ των αγώνων και θα πρέπει να καταλάβουμε τι κάναμε μετά το πρώτο παιχνίδι και να μην τα ξανακάνουμε. Αλλά τα ίδια πράγματα κάναμε και μετά το δεύτερο παιχνίδι και προσπαθώντας να βρούμε τους τρόπους να διορθωθούμε. Θα πρέπει να διατηρήσουμε τη συγκέντρωση και επιθυμία μας, γνωρίζοντας ότι υπάρχει ρίσκο μια τόσο μεγάλη νίκη να δημιουργήσει διαφορετική κατάσταση. Θα πρέπει να ξέρουμε ότι πρέπει να ματσάρουμε την επιθυμία των αντιπάλων μας να πάρουν εκδίκηση».

Για το αν ήταν αυτή η καλύτερη φετινή εμφάνιση της ΑΕΚ: «Πιστεύω ότι έχουμε κάνει κι άλλα παιχνίδια φέτος με τέτοια συνοχή. Απλά κάναμε αυτή την εμφάνιση σε μια περίοδο κρίσιμη για την ομάδα και αυτό πρέπει να το αναγνωρίσουμε στα παιδιά. Θέλουμε να είναι έμπνευση το σημερινό παιχνίδι για το μέλλον, γιατί έχουμε τη δυνατότητα να παίζουμε έτσι. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε ότι το σημερινό δεν έχει διαφορετική αξία από το πρώτο. Στα πλέι οφ μετρούν οι νίκες κι εμείς πήραμε μία ακόμα νίκη».

Για την αντίδραση που περιμένει από τον Προμηθέα, είπε: «Δεν ξέρω τι να περιμένω. Φαντάζομαι ότι θα είναι δύσκολο και σκληρό παιχνίδι. Να επαναλάβω την αξία του ρόστερ του Προμηθέα. Έχει πολλούς παίκτες. Στο δεύτερο παιχνίδι χρησιμοποίησε 11 παίκτες, λίγες ομάδες μπορούν να βάζουν ως 11ο παίκτη τον Χολ. Είναι σοβαροί και γνωρίζουν ότι δεν είναι εύκολο να ηττηθεί μια ομάδα με τέτοιο ρόστερ. Άρα περιμένω να έχουν την ίδια επιθυμία και τελείως διαφορετική προσέγγιση μετά το δεύτερο παιχνίδι».

Για την απόδοση του Γιορκ είπε: «Δεν ξέρω αν χρειάζεται χρόνο, αλλά σκόραρε από την αρχή κι αυτό τον βοήθησε».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ