Ολυμπιακός: Τα +1, τα κλειστά συμβόλαια και οι ελεύθεροι

Ολυμπιακός: Τα +1, τα κλειστά συμβόλαια και οι ελεύθεροι

Οι Ερυθρόλευκοι έχουν μέχρι τότε το δικαίωμα να πληρώσουν ένα 10% και να αποδεσμεύσουν τους παίκτες τους. Τι γίνεται με τα κλειστά συμβόλαια.

Δεν το γράφουμε τυχαία ότι στον Ολυμπιακό τρέχουν με κεκτημένη ταχύτητα τον προγραμματισμό τους ενόψει της νέας σεζόν. Οι Ερυθρόλευκοι έχουν στο μυαλό τους τον σχεδιασμό της ομάδας, έχουν ήδη πραγματοποιήσει τις κινήσεις τους, την ώρα που εκκρεμούν και άλλες υποθέσεις.

Ηδη έχουμε αναφερθεί στις περιπτώσεις των Αντώνη Κόνιαρη, Δημήτρη Κακλαμανάκη, Τζέρεμι Έβανς και έναν εκ των Χάντερ-Ρέινολντς, αλλά και το θερμό ενδιαφέρον του επαναπατρισμού του Κώστα Σλούκα, για τον οποίο «σφάζονται» στα πόδια του οι κορυφαίες ομάδες της Ευρωλίγκας.

Τι γίνεται όμως με τους παίκτες που υπάρχουν ήδη στο ρόστερ του Ολυμπιακού;

Αρχικά ο Βασίλης Σπανούλης, παρότι ελεύθερος, φέρεται ως σίγουρος για να μείνει στον Πειραιά και να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες τους με την φανέλα με τον δαφνοστεφανωμένο. Ελεύθεροι μένουν οι Τσέρι και Στρέλνιεκς, με τον δεύτερο να αποτελεί παρελθόν και τον πρώτο να έχει ελάχιστες πιθανότητες να επιστρέψει.

Σχετικά με τους παίκτες που τα συμβόλαιά του έχουν το +1 δίπλα, υπάρχει καταληκτική ημερομηνία για το αν η ομάδα θα τερματίσει τη συνεργασία μαζί τους. Αυτοί είναι οι Ζακ ΛεΝτέι, Δημήτρης Αγραβάνης και Γιώργος Μπόγρης, με την διοίκηση του Ολυμπιακού να αποφασίζει μέχρι τις 30 Ιουνίου για το εάν θα κάνει το λεγόμενο «kick out», πληρώνοντας ένα 10% του συμβολαίου του και αφήνοντας τους ελεύθερους.

Από τους Έλληνες τώρα οι Κώστας Παπανικολάου, Γιώργος Πρίντεζης και Βαγγέλης Μάντζαρης δεσμεύονται με συμβόλαιο. Οι… φωνές μάλιστα πληθαίνουν αναφορικά με κάποια αναπροσαρμογή στις ήδη υπάρχουσες συμφωνίες τους. Ακόμα βέβαια δεν υπάρχει κάτι δεδομένο στις υποθέσεις των παλιοσειρών των Πειραιωτών. Ο Σάσα Βεζένκοφ μένει κανονικά κάτοικος Πειραιά, αφού τον υπολογίζει ο Μπλατ για τη νέα σεζόν, έχοντας τον στο πλάνο του ως «τριάρι», θέση που έπαιξε όλο αυτό το διάστημα.

Να δούμε τώρα τους ξένους. Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ είναι το μήλον της Έριδος για πολλές ομάδες στην Ευρώπη, όμως έχει κλειστό συμβόλαιο έως το 2020, ενώ στο Λιμάνι θέλουν να το επεκτείνουν, εννοείται με αυξημένες αποδοχές. Εχει μέχρι τα μέσα του Ιούλη το δικαίωμα να πάει στο NBA εάν οι Σπερς το θελήσουν και πληρώσουν την ρήτρα τους (ή ακόμα αν δώσουν τα δικαιώματατά του σε άλλην ομάδα και αυτή πληρώσει τον Ολυμπιακό). Ταυτόχρονα, ο Γιάνις Τίμα είναι στην Χίμκι και βλέπει ως τραυματίας τους τελικούς της Βαλτικής Λίγκας. Εχει συμβόλαιο και αυτός, όμως οι Μοσχοβίτες τον θέλουν και θα πληρώσουν αδρά το κασέ του (περίπου 900 χιλιάδες), για να τον έχουν του χρόνου στην Ευρωλίγκα.

Τέλος ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, έχει κλειστό μέχρι και το 2021 (στον τρίτο χρόνο υπάρχει buy out για ΝΒΑ) και μπορεί να φύγει μόνο εάν υπάρξει ενδιαφέρον ομάδας από το εξωτερικό και συμφωνία με τον Ολυμπιακό. Έχει να λαμβάνει περίπου 800 χιλιάδες δολάρια τη σεζόν 2019-20 (μαζί με τα μπόνους αυτό το ποσό), με την Ζαλγκίρις να φαίνεται πως τον γλυκοκοιτάει, χωρίς να έχει προχωρήσει πάντως σε κάποια πρόταση.

Συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό έχουν και οι νεαροί Ποκουσέφσκι και Αρσενόπουλος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ