Παναθηναϊκός – Προμηθέας Πατρών 103-77

Παναθηναϊκός – Προμηθέας Πατρών 103-77

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε εύκολα του Προμηθέα Πατρών με 103-77 στο «άδειο» ΟΑΚΑ και έκανε το 1-0 στην σειρά των τελικών.

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε με 103-77 τον Προμηθέα Πατρών και έκανε το 1-0 στη σειρά των τελικών της Α1 χωρίς μα δυσκολευτεί ιδιαίτερα από τους «πορτοκαλί» του Μάκη Γιατρά.

Το αξιοσημείωτο ήταν οι λιγοστοί φίλαθλοι στις εξέδρες, καθώς το ΟΑΚΑ έδειχνε την εικόνα ενός ματς… κεκλεισμένων των θυρών.

Οι πράσινοι ήταν εμφανώς ανώτεροι και το έδειξαν από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, μια και οι αντίπαλοί τους δεν μπόρεσαν να είναι ανταγωνιστικοί.

Πλέον οι δυο ομάδες θα συναντηθούν ξανά την Τετάρτη στην Πάτρα με τον Παναθηναϊκό να αναζητά ακόμα δυο νίκες για να φτάσεις την κατάκτηση του τίτλου.

O Προμηθέας ήταν ανταγωνιστικός για περίπου 12’ στην αναμέτρηση, καθώς είχε τον τρόπο να σκοράρει, κυρίως από την περιφέρεια και να βρίσκει τις λύσεις για να μείνει μέσα στο ματς.

Με τον Ελις να κερδίζει τις «μάχες» από τον Παπαγιάννη, τον Γκίνα να σκοράρει από την περιφέρεια και με καλή αμυντική λειτουργία δεν άφηνε τον Παναθηναϊκό να ξεφύγει.

Η είσοδος του Βουγιούκα και του Γκιστ (σε θέση τέσσερα) όμως άλλαξε τα πράγματα διότι ο Παναθηναϊκός άρχισε να παίρνει τα ριμπάουντ και να βγαίνει στον αιφνιδιασμό, πιέζοντας παράλληλα την περιφερειακή γραμμή του Προμηθέα, που άρχισε να χάνει πολλά τρίποντα.

Η διαφορά ανέβηκε στους 16 πόντους (40-24 στο 16’) και έφτασε στους 21 πόντους (52-31) με τη λήξη του πρώτου μέρους. Οι Πατρινοί είχαν 6/14 δίποντα και 4/16 τρίποντα.

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός ανέβασε ακόμα περισσότερο τη διαφορά με τους Λάνγκφορντ και Λοτζέσκι να δίνουν λύσεις έφτασε τη διαφορά στους 34 πόντους (82-48 στο 29’) ενώ το υπόλοιπο διάστημα είχε διαδικαστικό χαρακτήρα με τον Παναθηναϊκό να παίρνει τη νίκη με το τελικό103-77 .

Τα δεκάλεπτα: 24-18, 52-31, 82-51, 103-77.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ