Προπονητής της Χρονιάς ο Μάκης Γιατράς

Προπονητής της Χρονιάς ο Μάκης Γιατράς

Ο προπονητής του Προμηθέα Πατρών, Μάκης Γιατράς, δίκαια κατέκτησε το βραβείο του Προπονητή της Χρονιάς στην Basket League μετά από σχετική ψηφοφορία του ΕΣΑΚΕ.

Ήταν δίκαιο, έγινε πράξη. Ο προπονητής της ομάδας έκπληξης στην φετινή Basket League, Μάκης Γιατράς, αναδείχθηκε Προπονητής της Χρονιάς 2018-2019. Υπό τις οδηγίες του ο Προμηθέας Πατρών «μεγάλωσε» και έγινε η πρώτη ομάδα από την περιφέρεια που έφτασε στα τελικά του πρωταθλήματος.

Ο Γιατράς πρώτευσε τόσο στις ψήφους που έδωσαν οι προπονητές και οι αρχηγοί των ομάδων συγκεντρώνοντας ποσοστιαία το 38.46% έναντι 19.23% του Ρικ Πιτίνο, όσο και στις ψήφους που έδωσαν οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ (65.31% έναντι 12.24% των Πιτίνο και Πεδουλάκη).

Ο 48χρονος τεχνικός έχασε στην ψηφοφορία του κοινού συγκεντρώνοντας 247 ψήφους (29.69%) βλέποντας την… πλάτη του Ρικ Πιτίνο που συνέλεξε 355 ψήφους (42.67%) Η γνώμη του κοινού όμως είχε λιγότερη βαρύτητα σε σχέση με τη γνώμη των ανθρώπων του μπασκετ και των δημοσιογράφων (40% έναντι 60%) και κάπως έτσι ο Γιατράς πήρε το σημαντικό αυτό βραβείο.

Συγκινημένος μετά την βράβευσή του δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσω την χαρά και την περηφάνια μου γι’ αυτό το βραβείο, όχι μόνο γιατί ψηφίστηκα προπονητής της χρονιάς, αλλά περισσότερο γιατί με εξέλεξαν άνθρωποι που εκπροσωπούν το Ελληνικό Μπάσκετ, οι οποίοι είναι κορυφαίοι, ο καθένας στην δουλειά του και πολλούς από αυτούς τους έχω σαν πρότυπο.

Είναι κορυφαία στιγμή για την μικρή μου καριέρα αυτή η δικαίωση των κόπων, της δουλειάς, όλων αυτών των συναισθημάτων από τα τοπικά πρωταθλήματα μέχρι σήμερα. Ταυτόχρονα, όμως, είναι κι ένα έξτρα κίνητρο για περισσότερη δουλειά και προσπάθεια, για να πετύχουμε κι άλλους, μεγαλύτερους στόχους.

Όμως, αυτό που θέλω, ειλικρινά, να τονίσω, είναι πως η βράβευση αυτή στο πρόσωπό μου δεν θα μπορούσε να υπάρξει χωρίς τους πραγματικούς πρωταγωνιστές, τους αθλητές μου, και την ατελείωτη δουλειά όλων των συνεργατών μου. Αυτοί είναι ο λόγος που η ομάδα έχει φτάσει μέχρι εδώ και θέλω για άλλη μια φορά να τους ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου».

Τέλος, θα ήθελα ν’ αφιερώσω αυτό το βραβείο σε όλους τους προπονητές που δουλεύουν στα τοπικά πρωταθλήματα και είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και να τους δώσω -αν μου επιτρέπετε- μία συμβουλή: Να συνεχίσουν να κυνηγούν τα όνειρά τους! Σας ευχαριστώ πολύ όλους».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ