«Μπες και κάνε τη δουλειά»!

«Μπες και κάνε τη δουλειά»!

Ο Ρίον Μπράουν καλείται να γίνει ένας… χαμάλης πολυτελείας για να ανέβει επίπεδο στην καριέρα του.

Ο Παναθηναϊκός προχώρησε σε μια ακόμα μεταγραφική κίνηση επισημοποιώντας τη συμφωνία του με τον Ρίον Μπράουν.

Ο 27χρονος γκαρντ/φόργουορντ θα ενισχύσει τους πράσινους στην περιφέρεια και είναι ένα ακόμα μεγάλο στοίχημα για τον Αργύρη Πεδουλάκη. Βέβαια η… θητεία του στον Προμηθέα έχει δείξει ποια είναι τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, τι μπορεί να κάνει πάνω στο παρκέ και πόσο μπορεί να βοηθήσει.

Εδώ μιλάμε όμως για άλλη ομάδα, άλλη φανέλα, άλλες υποχρεώσεις. Ο Μπράουν καλείται να γίνει ο «παίκτης εργαλείο» κι όχι ο ηγέτης των «πορτοκαλί» του Μάκη Γιατρά. Θα μπει, θα κάνει τη δουλειά κι αν τα καταφέρει θα μείνει στο παρκέ. Διαφορετικά θα βγει.

Στον Προμηθέα ήταν το «πρώτο βιολί», είχε πολλές περισσότερες προσπάθειες, ευχέρεια κινήσεων και μια «ελεγχόμενη ελευθερία» από τον προπονητή του να πάρει τα σουτ. Τις περισσότερες φορές ήταν εύστοχα και μάλιστα με θεαματικό τρόπο.

Την ίδια στιγμή ήταν και ο «κρυφός δημιουργός» για τον Μάκη Γιατρά, ο οποίος τον χρησιμοποιούσε για να τροφοδοτεί τους ψηλούς τους. Ηταν must οι συνεργασίες του με τον Ελις για παράδειγμα. Από την άλλη πλευρά η προσφορά του στην άμυνα ήταν λιγότερη για να μην σπαταλάει δυνάμεις και ενέργεια, χωρίς βέβαια να αδιαφορεί.

Ο Πεδουλάκης ζητάει από τον Μπράουν όμως και να παίξει άμυνα. Να βοηθήσει στα ριμπάουντ, να τρέξει στις βοήθειες, να παλέψει για τον Φριντέτ. Η αθλητικότητα και η σωματοδομή του Μπράουν αποτελούν τα στοιχεία που μπορούν να τον βοηθήσουν να το καταφέρει. Το θέμα είναι η θέληση. Ασφαλώς φυσικά έχει γίνει η σχετική κουβέντα από το τεχνικό τιμ, έχουν τεθεί οι προτεραιότητες και το… Job description στον παίκτη, έχουν ξεκαθαριστεί τα πράγματα και έχει γίνει σαφής ο ρόλος, όσο και τα όρια στα οποία θα κινηθεί.

Αυτοί ήταν και οι όροι της συνεργασίας. Ο Παναθηναϊκός έψαχνε ένα ποιοτικό «εργαλείο» κι όχι τον «καπετάν ένα». Αν ο Μπράουν έχει το κίνητρο και δουλέψει σκληρά, αν δείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει ασφαλώς και θα πάρει τον πρώτο ρόλο. Είπαμε: Το παρκέ αποφασίζει για όλους.

Ένα από τα ερωτηματικά που συνοδεύουν και τον Μπράουν είναι το τι θα μπορέσει να κάνει στην Ευρωλίγκα και αν θα καταφέρει να καθιερωθεί στην διοργάνωση. Εδώ το παράδειγμα του Μαϊκ Τζέιμς είναι κάτι παραπάνω από χαρακτηριστικό. Ο Αμερικανός ήταν στον Κολοσσό Ρόδου κι από εκεί πήγε στη Μπασκόνια, όπου διέπρεψε. Δούλεψε, εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που του δόθηκαν και επέστρεψε στην Ελλάδα παίρνοντας 1 εκ ευρώ…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ