Από το Ρέθυμνο στον Ιωνικό Νίκαιας ο Μπαρτ

Από το Ρέθυμνο στον Ιωνικό Νίκαιας ο Μπαρτ

Σημαντική ενίσχυση για τον «νεοφώτιστο» Ιωνικό Νίκαιας, ο οποίος ανακοίνωσε την απόκτηση του Στιβ Μπαρτ.

Ο Ιωνικός Νίκαιας ανακοίνωσε την απόκτηση του Στιβ Μπαρτ, ο οποίος την προηγούμενη σεζόν αγωνίστηκε στο Ρέθυμνο. Ο 35χρονος γκαρντ, την περσινή χρονιά, αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ο έμπειρος Αμερικανός είναι η τρίτη μεταγραφή των Νικαιωτών μετά τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη και τον Τζαμάλ Τζόουνς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ιωνικού: «Ο Ιωνικός Νικαίας Affidea ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με τον Στιβ Μπαρτ Τζούνιορ. Ο Αμερικανός γκαρντ, που σημείωσε τους περισσότερους πόντους στο ελληνικό πρωτάθλημα τη σεζόν 2018-19, θα φορά πλέον τα μπλε και θα ενισχύσει την ομάδα μας στις υποχρεώσεις της.

Ο 35χρονος έχει ύψος 1.89 και πολύ μεγάλη εμπειρία στα ευρωπαϊκά παρκέ, αλλά και στα ελληνικά ειδικότερα, καθώς έχει αγωνιστεί στη χώρα μας με Ολυμπιάδα (2006-07) και Απόλλωνα Πατρών (2016-17), Φάρο Λάρισας (2017-18) και Ρέθυμνο (2018-19).

Γεννήθηκε στις 7 Μαρτίου του 1984 στην Νέα Υόρκη και διαθέτει ουκρανικό διαβατήριο. Από το 2006, όταν και αποφοίτησε από το κολέγιο IONA, αγωνίζεται σταθερά εκτός Ηνωμένων Πολιτειών με την Ελλάδα να έχει την τιμητική της. Ιδιαίτερα την τελευταία διετία, ο νέος παίκτης της ομάδας μας δικαιολόγησε την φήμη του σπουδαίου σκόρερ που τον συνόδευε από τα πρώτα του βήματα. Συγκεκριμένα, τη σεζόν 2018-19 που αναδείχθηκε και πρώτος σκόρερ σε απόλυτο αριθμό παραγωγικότητας, μέτρησε 19 πόντους (50.3% 2π., 38.5% 3π., 84.1% βολές) και 3.1 ασίστ ανά παιχνίδι με το Ρέθυμνο βοηθώντας το να παραμείνει στην κατηγορία. Το ίδιο είχε κάνει κι έναν χρόνο νωρίτερα με τον Φάρο Λάρισας. Σε οκτώ παιχνίδια με την ομάδα του, είχε κατά μέσο όρο 19.3 πόντους (60.3% 2π., 34.1% 3π., 88.6% βολές) και 2.4 ασίστ.

Ο Μπαρτ, πάντως, έχει σημειώσει διακρίσεις και σε άλλες χώρες και έχει πραγματοποιήσει ως τώρα μία πολύ επιτυχημένη καριέρα. Αξίζει να σημειωθεί η παρουσία του στην τουρκική Τόφας τη σεζόν 2012-13, με την οποία είχε 17.3 πόντους ανά παιχνίδι στο EuroChallenge και 17.9 στο πρωτάθλημα. Την επόμενη σεζόν διέπρεψε στην VTB League με την Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης (15.9π., 3.9ασ., 3.2ριμπ.). Μεταξύ άλλων, ο Αμερικανός έχει αγωνιστεί σε Ισραήλ, Πολωνία, Πορτογαλία, Λίβανο, Ιράν, Κίνα και Πουέρτο Ρίκο.

Στιβ, σε καλωσορίζουμε στον Ιωνικό Νικαίας».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ