Περιστέρι-Παναθηναϊκός 91-111

Περιστέρι-Παναθηναϊκός 91-111

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε εύκολα του Περιστερίου με 111-91 στο πλαίσιο φιλικής αναμέτρησης. Ξεχώρισαν οι Ράις, Φριντέτ, Τόμας και Ουάιλι για τους «πράσινους».

Εντάξει δεν θα διαφωνήσουμε. Ακόμη είναι πολύ νωρίς. Ακόμη τα ρόστερ δεν έχουν ολοκληρωθεί. Και τέλος πάντων «τα λίγα λόγια ζάχαρη και τα καθόλου μέλι» που έλεγε και ο Γιάννης Ιωαννίδης. Φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας. Δεν μπορείς να δώσεις και πολύ μεγάλη σημασία. Από την άλλη; Το ταλέντο δεν κρύβεται. Στην προκειμένη περίπτωση το επιθετικό ταλέντο της ομάδας που έχει στα χέρια του ο Παναθηναϊκός. Με ιδιαίτερη πολυφωνία. Και πρωταγωνιστές που μπορούν να ανοίξουν το γήπεδο με το καλό μακρινό τους σουτ. Όπως συνέβη δηλαδή στο κλειστό της Τζον Κέννεντι. Εκεί που ο Παναθηναϊκός επικράτησε εύκολα του Περιστερίου στο κλειστό «Α. Παπανδρέου» με 111-91, στο πλαίσιο φιλικής αναμέτρησης.

Είχε εκατό πόντους ο πρωταθλητής από το 36΄. Ολοκλήρωσε το ματς με τον Τόμας, τον Ράις, τον Ουάιλι και τον Φριντέτ να σπάνε το φράγμα των 15 πόντων. Πήρε σκορ σχεδόν από όλο το φάσμα των επιλογών του. Και απέναντι ήταν το Περιστέρι. Μια ομάδα που πέρσι έκλεψε καρδιές στην Α1. Μια ομάδα που αναμένεται και φέτος ανάμεσα στους πρωταγωνιστές σε αυτή τη νέα τάξη πραγμάτων απόντος του Ολυμπιακού από την Α1.

Στο πρώτο ημίχρονο οι «πράσινοι» είχαν πετύχει ήδη 60 πόντους (64-51), με τον Φριντέτ και τον Ράις να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο και να… σκοτώνουν σε κάθε ευκαιρία την ομάδα του Ηλία Ζούρου. Καλύτερος του αγώνα για τους «πράσινους» ήταν ο Ράις, με τους Φριντέτ, Ουάιλι και Τόμας προφανώς να ακολουθούν.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 13 εύστοχα τρίποντα, με τους παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη να… βομβαρδίζουν το καλάθι του Περιστερίου έξω από τη γραμμή των 6,75 μ.. Στο παιχνίδι μάλιστα αγωνίστηκε και ο Νίκος Παππάς, ο οποίος αφήνει πίσω του σιγά σιγά τον σοβαρό τραυματισμό που υπέστη την περσινή σεζόν και δείχνει ικανός να επιστρέψει σε υψηλές πτήσεις. Ο έμπειρος γκαρντ μάλιστα πέτυχε 8 πόντους, έχοντας 1 εύστοχο τρίποντο. Στον αντίποδα, ο Γκρέι ήταν ο καλύτερος για το Περιστέρι με 24 πόντους και 4 τρίποντα, ενώ ο Μπλέικ πρόσθεσε άλλους 17 πόντους.

Θυμίζουμε ότι αυτό ήταν το δεύτερο φιλικό του Παναθηναϊκού. Στο πρώτο με αντίπαλο τον Ηρακλή, οι Πράσινοι σταμάτησαν στους 99 πόντους. Έχουν δηλαδή 210 πόντους παραγωγή μόλις σε δύο ματς. Και όλα αυτά με τον Αργύρη Πεδουλάκη να είναι πάντα ένας προπονητής από εκείνους που νιώθουν πως όλα ξεκινούν από την άμυνα!

Τα δεκάλεπτα: 22-34, 51-64, 73-81, 91-111.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Ζούρος): Μπλέικ 17 (1), Ξανθόπουλος 2, Σκορδίλης 5, Αγραβάνης 8 (2), Σαλούστρος 6, Τόλα 4, Γόντικας, Μόρισον 5, Χάτσερ 6 1), Γκρέι 24 (4), Μόουζες 14 (2).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης): Τόμας 24 (3), Ράις 21 (4), Ουάϊλι 16, Φριντέτ 15 (1), Μπράουν 9 (1), Τζόνσον 8 (2), Παππάς 8 (1), Μήτογλου 5 (1), Βουγιούκας 3, Παπαδάκης 2, Μπεντίλ, Περσίδης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ