Βουγιούκας: «Δεν μου αρέσει καθόλου που λείπει ο Ολυμπιακός»

Βουγιούκας: «Δεν μου αρέσει καθόλου που λείπει ο Ολυμπιακός»

Ο Ίαν Βουγιούκας, σε συνέντευξη του, μίλησε για την απουσία του Ολυμπιακού από την Basket League, για την Euroleague, αλλά και για τον Παναθηναϊκό.

Ο Ίαν Βουγιούκας παραχώρησε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), μιλώντας για την απουσία του Ολυμπιακού από την Basket League, για την Euroleague, αλλά και για τη σεζόν του Παναθηναϊκού.

Συγκεκριμένα, ο Έλληνας σέντερ τόνισε πως δεν του αρέσει καθόλου που οι «ερυθρόλευκοι» δεν θα λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα και πως πλέον δεν θα είναι το ίδιο με βάση την ανταγωνιστικότητα, ενώ ανέφερε πως πλέον μπορεί η ομάδα να αφοσιωθεί λίγο παραπάνω στην Euroleague.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ίαν Βουγιούκας:

– Πρεμιέρα με ΑΕΚ. Κάθε αρχή και δύσκολη;

«Σίγουρα είναι πρεμιέρα και εγκυμονεί κινδύνους. Θεωρητικά έχουμε καλύτερο ρόστερ, αλλά η ΑΕΚ έχει ενισχυθεί αρκετά, είναι πρώτο ματς και πάντα υπάρχει ο κίνδυνος της πρεμιέρας. Πρέπει να είμαστε απόλυτα σοβαροί και συγκεντρωμένοι για να πάρουμε τη νίκη».

– Η ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται όλο και πιο δυνατή. Θα ζήσουμε φέτος το παλιό καλό αθηναϊκό ντέρμπι;

«Ελπίζω. Πέρυσι, δυστυχώς για το αθηναϊκό ντέρμπι, αλλά ευτυχώς για εμάς πήραμε σχετικά εύκολα τη νίκη απέναντι στην ΑΕΚ. Ξέρω σίγουρα ότι ο Κιθ Λάνγκφορντ μας περιμένει πως και πως… Θέλει να παίξει ο ίδιος καλά και να κερδίσει η ομάδα του. Τι πιο ωραίο για έναν παίκτη που φεύγει να μπορεί να πάρει μία μικρή «εκδίκηση»».

– Ο Κιθ Λάνγκφορντ αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή στο ρόστερ της ΑΕΚ;

«Θεωρώ ναι… Και από τα φιλικά που είδα, αλλά και από το ρόλο που του έχει δώσει ο προπονητής είναι ο πλέον υπολογίσιμος παίκτης. Έχει αρκετή ώρα τη μπάλα στα χέρια του, μπορεί να σκοράρει άνετα 20 πόντους, ενώ ξεχωρίζει και στο κομμάτι της δημιουργίας, οπότε είναι σίγουρα η μεγαλύτερη απειλή».

– Ο Ολυμπιακός αγωνίζεται πλέον στην Α2 Ανδρών. Ένα εμπόδιο λιγότερο;

«Σίγουρα είναι ένα εμπόδιο λιγότερο, αλλά όπως και πέρυσι με χαλάει αυτή η εξέλιξη… Δε μου άρεσε καθόλου… Σίγουρα είναι ωραίο να κερδίζεις το πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ελλάδας, αλλά αν δεν κερδίζεις τον «αιώνιο» αντίπαλο σου και δεν κατακτήσεις τίτλους έχοντας καταβάλει μεγάλη προσπάθεια, αλλιώς το βλέπεις… Όταν τελείωσε η περσινή χρονιά προσωπικά ένιωθα άδειος. Δεν πήρα την ίδια ευχαρίστηση, όπως πρόπερσι».

– Μέχρι τώρα λέγαμε ότι το ελληνικό πρωτάθλημα ήταν δύο ταχυτήτων. Τώρα που υποβιβάστηκε ο Ολυμπιακός;

«Υπάρχουν ομάδες που θα ξεχωρίσουν, όπως είναι η ΑΕΚ, ο Προμηθέας, αλλά και ο Ηρακλής που παίξαμε στα φιλικά. Θα υπάρχουν ομάδες που προετοιμάζονται και σε περιμένουν όλη την εβδομάδα να σε αντιμετωπίσουν, τη στιγμή που εμείς θα έχουμε και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, οπότε θα δίνουμε παραπάνω αγώνες. Θα πρέπει να είμαστε σοβαροί για να κερδίζουμε τους αντίπαλους στο ελληνικό πρωτάθλημα».

– Με το έργο σας να είναι πιο εύκολο -θεωρητικά- στην Α1 Ανδρών, όλο το βάρος πέφτει στην Euroleague;

«Σίγουρα. Όλοι θεωρούν ότι το πρωτάθλημα και το Κύπελλο θα το πάρουμε ό,τι και να γίνει, οπότε η Euroleague θα κάνει τη διαφορά και θα καθορίσει αν η σεζόν θα είναι επιτυχημένη ή όχι».

– Ο Παναθηναϊκός ενισχύθηκε σημαντικά στην περιφέρεια, με τη γραμμή ψηλών του όμως να αποτελεί ερωτηματικό. Εσύ είσαι έτοιμος να «βγεις μπροστά» και να πάρεις περισσότερο χρόνο συμμετοχής, εν συγκρίσει με την περσινή χρονιά, στο μεγαλύτερο διάστημα της οποίας είχες ελάχιστο χρόνο;

«Στα τελειώματα της περσινής σεζόν πήρα παραπάνω χρόνο, αλλά είναι όπως τα είπες… Υπάρχει βάση στο ερώτημα σου σχετικά με τη φροντ λάιν, αλλά όλα τα ψηλά κορμιά της ομάδας θα πρέπει εφέτος να κάνουν ένα βήμα μπροστά. Ο Μήτογλου, ο Παπαγιάννης, ο Μπεντίλ, ο Ουάιλι είναι παίκτες που πρέπει να κάνουν καλή χρονιά για να έχει η ομάδα τα αποτελέσματα που θέλει. Είμαι σίγουρος όμως ότι θα τα καταφέρουν. Πρέπει να δείξουμε λίγη υπομονή, γιατί θα βελτιωθούμε στη συνέχεια. Αυτό ισχύει και για εμένα. Όταν μου ζητηθεί θα προσφέρω ό,τι μπορώ!».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ