Σαλούστρος: «Όλα ξεκινούν από την άμυνα»

Σαλούστρος: «Όλα ξεκινούν από την άμυνα»

Ο Χρήστος Σαλούστρος μίλησε για την αναμέτρηση του Περιστερίου στο Ρέθυμνο για την δεύτερη αγωνιστική της Basket League, τονίζοντας ότι η άμυνα θα παίξει καθοριστικό ρόλο στο συγκεκριμένο ματς.

Ο Χρήστος Σαλούστρος μίλησε για το παιχνίδι του Περιστερίου με το Ρέθυμνο εκτός έδρας για την δεύτερη αγωνιστική της Basket League.

Ο Έλληνας φόργουορντ τόνισε ότι η ομάδα του πρέπει να δώσει έμφαση στην άμυνα για το ματς με τους Κρητικούς, ενώ στάθηκε και στα ματς του Basketball Champions League που αρχίζουν.

Αναλυτικά όσα έγραψε ο Χρήστος Σαλούστρος στο blog του στον ΕΣΑΚΕ:

«Ξεκινήσαμε το πρωτάθλημα με νίκη μπροστά στον κόσμο μας επί του Ηρακλή. Η ατμόσφαιρα ήταν πολύ καλή, υπήρχαν φίλαθλοι και των δυο ομάδων στις εξέδρες και μπορώ να πω ότι θύμιζε ντέρμπι από τα παλιά! Ανήκει όμως στο παρελθόν…

Από την Δευτέρα προετοιμαζόμαστε σκληρά για να είμαστε έτοιμοι για τον αγώνα με το Ρέθυμνο στην Κρήτη. Μια ομάδα που ξέρουμε το στυλ παιχνιδιού της. Αρέσκεται στο να τρέχει στο ανοικτό γήπεδο, παίζει πολύ τρανζίσιον και πηγαίνει σε όσο το δυνατόν περισσότερες κατοχές μπάλας.

Εμείς από την πλευρά μας θέλουμε να ξεκινήσουμε από εκεί που αφήσαμε το παιχνίδι με τον Ηρακλή… Δηλαδή από την πιεστική μας άμυνα, που μας έδωσε το μεγάλο πλεονέκτημα για να φτάσουμε στη νίκη.

Είναι ένα παιχνίδι που δεν πρέπει σε κανένα σημείο να μείνουμε άπραγοι, αλλά να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι. Θέλουμε τη νίκη για να συνεχίσουμε στον δρόμο που είμαστε από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος και την αναμέτρηση με τον Ηρακλή. Είναι δύσκολο παιχνίδι, αλλά έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του.

Διανύουμε άλλη μια εβδομάδα, όπου θα παίξουμε ένα παιχνίδι, πριν ξεκινήσουμε τις υποχρεώσεις μας και στο Basketball Champions League. Βοηθάει καθώς έχουμε μεγαλύτερο περιθώριο ξεκούρασης, αλλά αυτό δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μας αποπροσανατολίζει, αφού έχουμε να διανύσουμε έναν μαραθώνιο.

Προσωρινά κάνουμε μια στάση για το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά σύντομα θα έχουμε και δεύτερη στάση για τα ευρωπαϊκά ματς.

Γι’ αυτό όμως εμείς διαθέτουμε 12 ετοιμοπόλεμους παίκτες, καθώς πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί και απόλυτα συγκεντρωμένοι, προκειμένου να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα…»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ