Τσόχλας : «Έχουμε αποδεχτεί τους ρόλους μας πλέον»

Τσόχλας : «Έχουμε αποδεχτεί τους ρόλους μας πλέον»

Ο Απόλλων Τσόχλας μίλησε για την βελτίωση που έχει δείξει ο ΠΑΟΚ στα τελευταία παιχνίδια, καθώς και για τις ελπίδες που έχει ώστε να προκριθεί στην επόμενη φάση του Basketball Champions League.

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε μια μεγάλη εκτός έδρας νίκη κόντρα στην Γκαζιαντέπ και ξαναμπήκε στο παιχνίδι της πρόκρισης στον επόμενο γύρο του Basketball Champions League, ενώ πλέον έχει βρει ρυθμό και στο πρωτάθλημα.

Για την πορεία του δικεφάλου αναφέρθηκε ο Απόλλων Τσόχλας, ο οποίος σχολίασε τη μεγάλη νίκη επί της τούρκικης ομάδας, ενώ τόνισε πως η πρόκριση στην επόμενη φάση εξαρτάται μόνο από τους παίκτες του ΠΑΟΚ. Επίσης, υποστήριξε πως ο αυξημένος ρόλος των νεαρών παικτών στην ομάδα κάνει μόνο καλό, ενώ τέλος ξεκαθάρισε πως οι Θεσσαλονικείς έχουν βελτιωθεί αισθητά διότι ο καθένας έχει αποδεχτεί τον ρόλο του.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Τσόχλας:

Για τη νίκη επί της Γκαζιαντεπ: «Έπαιξε σημαντικό ρόλο η θέλησή μας για τη νίκη. Ήμασταν αποφασισμένοι και είχαμε κάνει καλή προετοιμασία για το ματς. Εάν χάναμε, θα ήταν δύσκολα τα πράγματα, όμως διατηρήσαμε τις ελπίδες μας για πρόκριση.

Είμαστε πολύ καλά ψυχολογικά, ακόμα κι όταν δεν παίζουμε τόσο καλά, τα καταφέρνουμε. Πιστεύω ότι στο πρώτο ημίχρονο θα μπορούσαμε να είχαμε παίξει καλύτερα και να παίρναμε μεγαλύτερη διαφορά. Παρ’ όλα αυτά, διαχειριστήκαμε την πίεση στο τέλος και καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη».

Για το γεγονός ότι ο κάθε παίκτης δείχνει να έχει προσαρμοστεί στο ρόλο του: «Η ομάδα έχει μπει σε καλό δρόμο, έχουμε αποδεχθεί τους ρόλους μας κι είμαστε σε καλό κομμάτι. Ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι γιατί η χρονιά είναι μεγάλη».

Για το αν υπάρχουν ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση του Basketball Champions League: «Θεωρώ ότι ακόμα έχουμε ελπίδες. Πήγαμε στην Τουρκία με αυτό το στόχο, να διατηρήσουμε αυτές τις ελπίδες. Δεν ξέρουμε τι αποτελέσματα θα έχουν Σαλόν και Βέντσπιλς που βρίσκονται μπροστά μας, αλλά θα παίξουμε και με τις δύο κι αν κάνουμε μόνο νίκες, είναι στο χέρι μας».

Για τα θετικά στοιχεία που έχει εμφανίσει η ομάδα στην τελευταία καλή της περίοδο: «Βρήκαμε το ρυθμό μας, τους ρόλους και ξεπεράσαμε κάποια προβλήματα. Είμαστε πιο γεμάτοι πλέον, όλοι οι παίκτες είναι παρόντες και είχαμε λιγότερους τραυματισμούς. Στην αρχή είχαμε κάποια προβληματάκια, στη συνέχεια δείξαμε χαρακτήρα, ήταν ένα δύσκολο κομμάτι και πιστεύω τα καταφέραμε. Ελπίζουμε να συνεχίσουμε να προσπαθούμε με την ίδια διάθεση, να δουλεύουμε για να συνεχίσουμε να κάνουμε νίκες».

Για τον αυξημένο ρόλο των νεαρών παικτών: «Είναι πολύ ευχάριστο αυτό που γίνεται, το είχα πει και πέρυσι με τους Κόνιαρη και Χρυσικόπουλο, όταν έκαναν ένα τρομερό ξεπέταγμα. Φέτος αυτό συνεχίζεται με ακόμα περισσότερα παιδιά. Ο Βασίλης (Χαραλαμπόπουλος) ξεπερνάει τον τραυματισμό του και δείχνει ένα μικρό κομμάτι από όσα μπορεί να προσφέρει, όπως και ο Καρράς έχει προσφέρει πάρα πολλά. Είναι πολύ θετικό ο κόσμος να βλέπει νέα πρόσωπα, είναι θετικό και για τον ΠΑΟΚ και για το ελληνικό μπάσκετ».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ