Χαραλαμπίδης: «Τα παιδιά θυσιάζουν τον εαυτό τους για το καλό της ομάδας»

Χαραλαμπίδης: «Τα παιδιά θυσιάζουν τον εαυτό τους για το καλό της ομάδας»

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Κώστας Χαραλαμπίδης, μίλησε για την ανταπόκριση του κόσμου, την αποθέωση της ομάδας αλλά και τη νοοτροπία των παικτών του στο διάστημα της παρουσίας του στην τεχνική ηγεσία.

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 78-56 του Ρεθύμνου και ανάσανε στην βαθμολογία της Basket League, πετυχαίνοντας τη δεύτερη νίκη στο πρωτάθλημα.

Ο προπονητής του Δικεφάλου, Κώστας Χαραλαμπίδης μίλησε για την επιβλητική νίκη της ομάδας του, αποθέωσε τους παίκτες του, μιλώντας και για την στήριξη του κόσμου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τους παίκτες για την προσπάθεια, και τους συνεργάτες γιατί αυτή η εβδομάδα ήταν δύσκολη. Το ξεκίνημα του παιχνιδιού καθόρισε την εξέλιξη.

Ο τρόπος που μπήκαμε, αποφασισμένοι να παίξουμε άμυνα και να καθορίσουμε το τέμπο, ήταν καταλυτικός για τη συνέχεια. Αν εξαιρέσω ένα σημείο στο δεύτερο δεκάλεπτο, καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, εμείς το ελέγχαμε, η διαφορά δεν έπεσε ποτέ κάτω από δέκα πόντους.

Δε θα πω ότι κυριαρχήσαμε, αλλά ήταν μια ωραία νίκη, με διαφορετικούς τρόπους, γιατί δώσαμε μεγάλη έμφαση στην άμυνα και δεχτήκαμε 56 πόντους».

Για το ότι σήμερα βγήκαν διαφορετικοί πρωταγωνιστές: «Αν ο Λιούις έχει σκοράρει 3 πόντους, έχει κάνει 7 ασίστ, έχει κάνει 4 κλεψίματα κι έχει πιέσει υπερβολικά όπως θέλαμε τον Φράνκαμπ. Το ίδιο και ο Ανταμ.

Μπορεί να μην έβαλε τους πόντους που βάζει συνήθως, αλλά μπήκε με πρώτη σκέψη, την άμυνα. Αλλάξαμε τον τρόπο παιχνιδιού μας, δε σκοράραμε 95 πόντους, αλλά εμείς ήμασταν αυτοί που καθορίσαμε την εξέλιξη του αγώνα».

Για την εικόνα του ΠΑΟΚ κόντρα στο συγκεκριμένο αντίπαλο: «Είχαμε πει από τι προηγούμενες ημέρες, ότι το Ρέθυμνο δεν είναι μια ομάδα που πρέπει να βρίσκεται σε αυτήν τη βαθμολογική θέση.

Οι νίκες με ΑΕΚ και Προμηθέα, καταδεικνύουν ότι είναι καλή ομάδα με αρχές. Επειδή ξέραμε ότι θα αντιμετωπίσουμε δυσκολίες, έπρεπε να είμαστε πολύ συνεπείς στο επιθετικό και αμυντικό πλάνο. Νομίζω το εκπληρώσαμε σε πολύ μεγάλο βαθμό αυτό».

Για την αποθέωση στο τέλος και πως τη ζει τώρα, ως προπονητής: «Όποια αποθέωση υπήρχε, ανήκει στα παιδιά. Το ότι βρέθηκε κόσμος στο γήπεδο και στήριξε την προσπάθεια, είναι κάτι που πρέπει να κρατήσουμε.

Εμείς θα προσπαθήσουμε με τον τρόπο μας, να συνεχίσουμε να φέρνουμε τον κόσμο στο γήπεδο. Το να παίζεις, είναι πολύ καλύτερο κομμάτι! Απολαμβάνω όμως τα παιδιά, όταν παίζουν με αυτόν τον τρόπο».

Για αυτά που έχει αλλάξει αυτόν το μήνα που είναι πρώτος προπονητής: «Αυτό που μπορώ να πω επιγραμματικά, είναι ότι αυτό το διάστημα προσπαθήσαμε να βάλουμε κάποιες κατευθύνσεις. Η αφομοίωση έχει γίνει σε πολύ μεγάλο βαθμό από τα παιδιά.

Προσπαθήσαμε να αλλάξουμε λίγο την ψυχολογία, να τονώσουμε την αυτοπεποίθηση, γιατί το μπάσκετ, είναι άθλημα ψυχολογίας. Σε όλα τα υπόλοιπα κομμάτια, που έχουν να κάνουν με την τακτική, προσπαθούμε να προσαρμόσουμε πράγματα.

Τώρα έχουμε μια διακοπή, που θα βοηθήσει τα παιδιά να ξεκουραστούν και θα μπορέσουμε να περάσουμε και κάποια άλλα πράγματα που έχουμε στο μυαλό μας στο αγωνιστικό κομμάτι».

Για τον τρόπο με τον οποίο νίκησε ο ΠΑΟΚ σήμερα: «Εγώ θέλω να βλέπω την εικόνα της ομάδας και με χαροποίησε πολύ, το ότι ο Ουίγκινς μπορεί να έβαλε 17 πόντους, αλλά έχει πάρει και 12 ριμπάουντ.

Είναι κομμάτια ενός παιχνιδιού, που πολλές φορές καθορίζουν το νικητή και βλέπω διάθεση από τα παιδιά να θυσιάσουν εαυτό για το καλό της ομάδας. Αυτό θέλω να κρατήσω και όσο το κάνουμε αυτό, πιστεύω θα γίνονται καλά πράγματα».

Για τη διακοπή στο BCL αυτήν την εβδομάδα: «Τα παιδιά χρειαζόντουσαν ξεκούραση, Παίζουν 6 εβδομάδες χωρίς να παίρνουν ρεπό ουσιαστικά. Αυτό, θα τους αποσυμφορήσει λίγο και θα τους επιτρέψει να γυρίσουν με ακόμα μεγαλύτερη ενέργεια και διάθεση, στοιχεία που δεν έλειπαν σήμερα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ