Ρέθυμνο – Κολοσσός 72-61

Ρέθυμνο – Κολοσσός 72-61

Ο Φράνκαμπ νίκησε τον Κρόμα και το Ρέθυμνο επιβλήθηκε του Κολοσσού, σ’ ένα ματς που ήταν ντέρμπι, μέχρι τα τελευταία πέντε λεπτά

Όταν το Ρέθυμνο έψαχνε για 6.30 λεπτά δίοδο στο καλάθι του Κολοσσού, οι Ροδίτες έμοιαζε να έχουν παράσταση νίκης. Την ώρα, όμως, που κρίνονταν όλα, οι γηπεδούχοι βρήκαν τις λύσεις, έδειξαν εξαιρετική ψυχραιμία κι επιθετική αξιοπιστία έτρεξαν 11-0 σερί κι έβαλαν τέλος στην αγωνία για τον νικητή. Το 72-61 ήρθε πολύ πιο δύσκολα απ’ ότι δείχνει, με την ομάδα του Βαγγέλη Ζιάγκου να μετατρέπει σε… κάστρο το γήπεδό της, κάτι που μπορεί να είναι… διαβατήριο παραμονής.

Στη μεγαλύτερη διάρκεια το ματς ήταν σκληρό ντέρμπι, με τις ομάδες να πηγαίνουν πόντο πόντο, να εναλλάσσονται στο προβάδισμα, να μην ξεχωρίζει κάποιος από τους δύο. Από τη μια ήταν ο Φράνκαμπ, ο οποίος τέλειωσε τη συνάντηση με 23 πόντους κι 7 ασίστ, όντας γι’ άλλη μια φορά ο ηγέτης του Ρεθύμνου. Είχε συμπαραστάτες τον Λι (μίλησε στα κρίσιμα σημεία), τον Γκόρντον (είχε 13 πόντους και 10 ριμπάουντ) και τον Κάρτερ κι έτσι έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο το 2019.

Ο Κολοσσός κινήθηκε στον τρελό ρυθμό του Κρόμα, ο οποίος σταμάτησε στους 20 πόντους, μ3 5/5 δίποντα, 7/7 βολές κι 1/5 τρίποντα, αλλά κι 8 ριμπάουντ! Όταν κουράστηκε (εξ ου και τα 6 λάθη), έπεσε η απόδοση των φιλοξενούμενων, που βρήκαν πόντους από τον Μπράζελντον και τον Τσαλμπούρη, όμως περίμεναν τα πάντα από τον Κρόμα.

Το σκορ ήταν 57-58, με τους Κρητικούς να έχουν χάσει επαφή και να ψάχνουν σκορ για 6.30’’, όμως το μπάσκετ είναι παράξενο σπορ. Από το… ναδίρ πήγαν στο ζενίθ με 3/3 τρίποντα και 1/1 δίποντο, πήγαν στο 68-58 κι έδωσαν τέλος στα όνειρα των Ροδιτών για μια εκτός έδρας επιτυχία, που θα τους έκανε να νιώθουν πιο άνετα στη «μεγάλη» κατηγορία. Τώρα, μετά και τη νίκη της Λάρισας, θα αλλάξουν τον χρόνο με το… άγχος της επιβίωσης.

Τα δεκάλεπτα: 17-19, 36-36, 57-51, 72-61.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ