Η… επιλεκτική αγάπη του Ιβάν Σαββίδη κι η κατρακύλα του ΠΑΟΚ

Η… επιλεκτική αγάπη του Ιβάν Σαββίδη κι η κατρακύλα του ΠΑΟΚ

Την ώρα που ο μπασκετικός ΠΑΟΚ εκπέμπει SOS κι ο υπόλοιπος Ερασιτέχνης βολοδέρνει, ο Ιβάν Σαββίδης ασχολείται ΜΟΝΟ με το ποδόσφαιρο και το Ροστόφ

Είναι υποχρεωμένος να πληρώνει, αν δεν θέλει; ΟΧΙ, βέβαια. Είναι υποχρεωμένος να μπει στον κόπο των άλλων; ΟΧΙ, βέβαια. Μόνο που θα περίμενε κανείς να συγκινηθεί ο Ιβάν Σαββίδης από το δράμα του μπασκετικού ΠΑΟΚ, ο οποίος βρίσκεται στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα και να κάνει δύο απλές κινήσεις, για να τον βγάλει από το τέλμα. Όχι γιατί είναι υποχρεωμένος, αλλά επειδή δηλώνει ότι αγαπά τον σύλλογο. Και ΠΑΟΚ δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο.

Τη στιγμή που ξοδεύει (και καλά κάνει ο άνθρωπος, δικά του είναι) πολλά χρήματα για να φτιάξει γήπεδο χάντμπολ στο Ροστόφ, τη στιγμή που ο νεαρός Γιώργος Σαββίδης βρίσκεται συχνά πυκνά στο «Παλατάκι» κι εκφράζει την αγάπη του προς την ομάδα μπάσκετ, ο «ισχυρός άνδρας» του «δικεφάλου» αντιμετωπίζει με αδιαφορία τον κίνδυνο υποβιβασμού ενός τμήματος, που έχει προσφέρει μεγάλες χαρές στον κόσμο του ΠΑΟΚ.

Ο Ιβάν Σαββίδης είναι -σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ- βασικός χρηματοδότης του νέου γηπέδου χάντμπολ, που κατασκευάζεται στο Ροστόφ και το 2024 θα φιλοξενήσει το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα χάντμπολ. Κι ένα γήπεδο, αυτού του επιπέδου, κοστίζει εκατομμύρια ρούβλια, τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ με 1-2 καλές προσθήκες, οι οποίες δεν κοστίζουν πάνω από 100.000 ευρώ, θα πατούσε γερά στην κατηγορία.

Θα μπορούσε να αναρωτηθεί κανείς γιατί αναφερόμαστε στον κ. Σαββίδη, τη στιγμή που ο συμπολίτης Άρης βρίσκεται σ’ εξίσου τραγική κατάσταση. Βλέπετε, στον Άρη δεν υπάρχει παράγοντας με αυτή την οικονομική επιφάνεια κι όσοι έχουν… κουμπαράδες, τους σπάνε κι από το υστέρημά τους προσπαθούν να βοηθήσουν την ομάδα να ορθοποδήσει. Δεν έχουν και δίνουν…

Αντίστοιχα, στον Ολυμπιακό ο Βαγγέλης Μαρινάκης και στον Παναθηναϊκό ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, φρόντισαν (καθένας με τον τρόπο του) να κρατήσουν σε υψηλό επίπεδο τα ερασιτεχνικά τμήματα. Ο μπασκετικός Ολυμπιακός έχει τους δικούς του χρηματοδότες, τα υπόλοιπα τμήματα του Ερασιτέχνη ακμάζουν και πρωταγωνιστούν. Στο «τριφύλλι» ο κ. Γιαννακόπουλος βρήκε… καμένη γη, με τμήματα που ήταν στην καλύτερη υποβιβασμένα, στη χειρότερη έτοιμα να διαλυθούν και κατόρθωσε να τα ανεβάσει στην αντίστοιχη «μεγάλη» κατηγορία.

Είναι άλλο η… επιλεκτική αγάπη κι άλλο η καθολική και δίχως σκέψη. Άλλο να μετράς πού θέλεις να μπεις, κάνοντας υπολογισμούς κερδών και ζημιάς, κι άλλο να μπαίνεις μπροστά για την αγάπη σου προς έναν σύλλογο. Ειδικά όταν έχεις τη δυνατότητα να το κάνεις, ειδικά αν το κόστος για να σωθεί μια ομάδα με την ιστορία του μπασκετικού ΠΑΟΚ, με τις κατακτήσεις ευρωπαϊκών τίτλων, με τη… βαριά φανέλα, μια ομάδα που κράτησε τον κόσμο, τον καιρό που ποδοσφαιρικά υπήρχε… παγωνιά στη Θεσσαλονίκη, είναι… μηδαμινό, για τα δικά σου δεδομένα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ