Ρέθυμνο – Πανιώνιος 73-61

Ρέθυμνο – Πανιώνιος 73-61

Το Ρέθυμνο μένει στην κατηγορία, κερδίζοντας και την Πανιώνιο, έχοντας όλες τις νίκες του εντός έδρας. Μαέστρος για άλλη μια αγωνιστική ο Φράνκαμπ.

Με όπλα του (ποιόν άλλον) τον Κόνερ Φράνκαμπ, αλλά και την έδρα του, που δεν… σπάει με τίποτα (μόνο μία φορά, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος κι έκτοτε μετράει μόνο νίκες) το Ρέθυμνο επιβλήθηκε με 73-61 του Πανιωνίου και φαίνεται πως σώζει την κατηγορία, πολύ πιο εύκολα απ’ ότι θα περίμενε κι ο πιο φανατικός οπαδός του. Αντίθετα, οι Νεοσμυρνιώτες έχουν ακόμα δρόμο μπροστά τους, παρότι είναι σε καλύτερη θέση από άλλες ομάδες της ίδιας ταχύτητας.

Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για τους Κρητικούς, καθώς μπήκαν δυνατά και χάρη στην εκπληκτική τους άμυνα έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο με 25-9, έχοντας παράσταση νίκης. Στη δεύτερη περίοδο ο Πανιώνιος ανέβασε την απόδοσή του και οι άμυνες ανέλαβαν δράση, με το επιμέρους σκορ της περιόδου να είναι 15-12 υπέρ των «κυανέρυθρων», αλλά το σκορ του ημιχρόνου 37-24 υπέρ των Ρεθεμνιωτών. Ήταν, όμως, προφανές ότι δεν θα έπαιρναν τη νίκη… περπατώντας.

Στην τρίτη περίοδο το ματς άλλαξε και πάλι, καθώς τον πρώτο λόγο ανέλαβαν οι επιθέσεις κι έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στην τελευταία περίοδο με τον φωτεινό πίνακα να δείχνει 59-45. Στην τέταρτη περίοδο ο Πανιώνιος προσπάθησε, έκλεισε τη διαφορά, αλλά στα κρίσιμα σημεία, οι παίκτες του Βαγγέλη Ζιάγκου βρήκαν τις απαντήσεις και πήραν ακόμα μία νίκη στην έδρα τους. Όσο η περιφέρεια… βγάζει φωτιές, τόσο θα πατάνε γερά στην Α1.

Είναι αξιοσημείωτο ότι ο Φράνκαμπ πέτυχε τους 29 από τους 73 πόντους της ομάδας του και κανείς άλλος δεν ήταν διψήφιος. Στην αντίπερα όχθη, αρνητικός ήταν ο Σάμιουελς, ο οποίος έχει εκφράσει δυσαρέσκεια για την καθυστέρηση των πληρωμών. Δεν ήταν μόνο η χαμηλή παραγωγικότητα στον τομέα των πόντων, αλλά και η απουσία ριμπάουντ από τη στατιστική του.

Τα δεκάλεπτα: 25-9, 37-24, 59-45, 73-61.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ