Ολυμπιακός – Πανιώνιος 87-65

Ολυμπιακός – Πανιώνιος 87-65

Με τον Χόλις Τόμπσον να πραγματοποιεί την καλύτερη του εμφάνιση με τα ερυθρόλευκα, ο Ολυμπιακός νίκησε εύκολα τον Πανιώνιο στο ΣΕΦ, παρά το κακό πρώτο ημίχρονο (50-45).

Παρότι για ένα ημίχρονο (σκορ 50-45) ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε σθεναρή αντίσταση από τον Πανιώνιο, η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου έφτασε σε εύκολη νίκη επί των κυανέρυθρων στο ΣΕΦ για τη 10η αγωνιστική της Basket League. Κλειδί η απόδοση στο τρίτο δεκάλεπτο, καθώς με εξαιρετική άμυνα οι Πειραιώτες έτρεξαν επιμέρους σκορ 20-6, «καθαρίζοντας» ουσιαστικά το ματς.

Στο 8-2 πλέον το ρεκόρ του Ολυμπιακού που είχε κορυφαίο τον Τόμπσον (24π, 6/9τριπ.), στην καλύτερη εμφάνιση της με τη φανέλα των ερυθρολεύκων. Ξεχώρισαν και οι Ουίλτζερ και Μπόγρης. Μαχητικός για δύο δεκάλεπτα ο Πανιώνιος (παρά το 13-0 στην αρχή), που πήγε στο 1-9, παραμένοντας βεβαίως στην ουρά της βαθμολογίας.

Θυμηθείτε εδώ το play by play της αναμέτρησης

ΣΘΕΝΑΡΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ

Από την αρχή επέβαλλε τον ρυθμό του ο Ολυμπιακός. Δύο σερί τρίποντα του Ουίλτζερ και ένα δίποντο του Μπόγρη έφεραν το παιχνίδι στο 8-0 με τους «ερυθρόλευκους» να είναι εξ αρχής φουριόζοι στο ματς. Ο Πανιώνιος αντέδρασε και με ένα επιμέρους σκορ 7-1 μείωσε σε 14-7, αλλά και πάλι οι γηπεδούχοι πήραν τα ηνία με τους Τόμπσον και Μπόγρη να διαμορφώνουν το 22-9, με τον Πανιώνιο να αποδεικνύεται σκληρό καρύδι και να κλείνει το δεκάλεπτο με τρίποντο του Τσούπκοβιτς, όντας μόλις έξι πόντους πίσω στο σκορ (26-20).

Οι «ερυθρόλευκοι» από νωρίς είχαν προβλήματα με τα φάουλ. Ο Μπόγρης έφτασε τα τρία στα μέσα της δεύτερης περιόδου, το ίδιο και ο ΜακΛιν, και ο Πανιώνιος «χτύπησε» στο ποστ. Παρά το 28-20 των γηπεδούχων, ο Κράβιτς ήταν η αιτία για να ροκανίσουν οι φιλοξενούμενη τη διαφορά σε 30-26. Ο Τόμπσον ανέλαβε δράση για την ομάδα του Ολυμπιακού και διαμόρφωσε το 38-30, αλλά το συγκρότημα του Ζιάγκου είχε απαντήσεις και μάλιστα ισοφάρισε το ματς σε 41-41 με τον Νίκο Δίπλαρο πρωταγωνιστή.

ΟΤΑΝ ΑΜΥΝΘΗΚΕ ΣΩΣΤΑ, ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΣΕ

Και πάλι ο Αμερικανός φόργουορντ των γηπεδούχων σκόραρε (47-41) για να τελειώσει το πρώτο ημίχρονο υπέρ των Πειραιωτών στο 50-45, σε ένα ομολογουμένως όμορφο παιχνίδι στο ΣΕΦ.

Η εικόνα του τρίτου δεκαλέπτου ήταν εντελώς διαφορετική. Οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν πεισμωμένοι στο ματς και αυτό ήταν ότι καλύτερο για την ομάδα του Πειραιά. Ο Παπανικολάου με τον Γουίλτζερ διαμόρφωσαν το 56-45 με τη διαφορά να μένει διαρκώς πάνω από τους 10 πόντους. Το ματς για ώρα έμεινε χωρίς σκορ, ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε ένα 9-0 σερί με ένα τρίποντο του Παπανικολάου (59-45) για να απαντήσει ο Ντιαλό για το 59-47.

Η ροή του παιχνιδιού έδειχνε… κόκκινο. Ο Σπανούλης μοίραζε, οι συμπαίκτες του σκόραραν από την περιφέρεια και ο Πανιώνιος ασφυκτιούσε για να βρει πόντους εξαιτίας της άμυνας των γηπεδούχων. Το 70-51 ήταν γεγονός με τους Στρέλνιεκς, ΜακΛιν, Τόμπσον να είναι οι δράστες και οι βάσεις να έχουν μπει για τα καλά για τη νίκη της ομάδας τους.

Η άμυνα του Ολυμπιακού ήταν και πάλι παρούσα. Δεν άφησε τον Πανιώνιο μα ανασάνει, ο Τόμπσον έβλεπε το αντίπαλο καλάθι σα.. βαρέλι και πετύχαινε το ένα τρίποντο μετά το άλλο με τους Πειραιώτες προηγήθηκαν με 83-57 με τον Αμερικανό να έχει πετύχει σε εκείνο το διάστημα 24 πόντους.

Ο Πανιώνιος απλά μείωσε την απόσταση με τον Ολυμπιακό να κλείνει ιδανικά το 2017 και να προετοιμάζεται πλέον για την αναμέτρηση με την Αρμάνι Μιλάνο την Παρασκευή στο ΣΕΦ.

Τα δεκάλεπτα: 26-20, 50-45, 70-51, 87-65

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ