Ήφαιστος – ΠΑΟΚ 77-69

Ήφαιστος – ΠΑΟΚ 77-69

Ο Ήφαιστος όχι μόνο δεν… χαρίστηκε στον ΠΑΟΚ, αλλά τον κράτησε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, αυξάνοντας την αγωνία για τον «δικέφαλο».

Δεν υπάρχει κανείς που να διαφωνεί ότι ο ΠΑΟΚ, βάσει ρόστερ, δεν έπρεπε να βρίσκεται στην ουρά του βαθμολογικού πίνακα, μόνο που ούτε η σωτηρία, ούτε οι τίτλοι, κρίνονται μέσω… δημοψηφίσματος. Κι από τη στιγμή που δεν κερδίζει, από τη στιγμή που βρίσκεται στην τελευταία θέση, δεν μπορεί παρά να βιώνει το άγχος του υποβιβασμού. Ο Ήφαιστος φάνηκε αφιλόξενος, τον νίκησε με 77-69 στη Λήμνο, ακυρώνοντας την πολύ καλή εμφάνιση στο πρώτο μισό (κι ίσως όχι μόνο), δείχνοντας παράλληλα ότι δεν χωρατεύει.

Ο Σόρτερ σούταρε κατά βούληση, ο Μπράουν προσπάθησε, οι δυο τους όμως είχαν 9/34 σουτ, ποσοστό χαμηλό για τους δυο «μπόμπερ» του ΠΑΟΚ. Ο Ουίλιαμς ήταν σαφώς πιο οικονομικός, όμως συνολικά η παραγωγικότητα του «δικεφάλου» δεν ήταν τέτοια, που θα τον οδηγούσε στη νίκη. Μια νίκη, που είχε ανάγκη, πολύ μεγαλύτερη από την όποια ανάγκη του Ηφαίστου.

Για τον Σωτήρη Μανωλόπουλο και τους παίκτες του είναι άχαρος ο ρόλος. Επειδή θα συναντήσουν σχεδόν όλους όσους παλεύουν για την παραμονή τους, γνωρίζουν ότι θα είναι στο… στόχαστρο, γι’ αυτό κατέβηκαν να παίξουν για τον εαυτό τους, για τη διαφάνεια. Και τα κατάφεραν με τον καλύτερο τρόπο. Ο Τέρνερ έκανε εξαιρετικό παιχνίδι, ο Έβανς ήταν καλός παντού εκτός από τη γραμμή του φάουλ (τέλειωσε όμως το ματς με 10 πόντους και 14 ριμπάουντ), ο Σμιθ δημιούργησε αρκετά προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα, Χαριτόπουλος, Πελεκάνος, Σταμάτης συμμετείχαν στην επίθεση.

Αν, πάντως, θελήσει κανείς να αναζητήσει το πώς και γιατί έφτασε στη νίκη ο Ήφαιστος, πρέπει να ξεκινήσει από το πίσω μέρος του γηπέδου, εκεί όπου οι «βυσσινί» κράτησαν σε αυτό το επίπεδο τον ΠΑΟΚ, ώστε να μπορούν να φτάσουν στην επικράτηση.

Τα δεκάλεπτα: 20-24, 41-40, 55-56, 77-69.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ