Τη Δευτέρα κρίνεται το μέλλον της φετινής σεζόν στην Α1

Τη Δευτέρα κρίνεται το μέλλον της φετινής σεζόν στην Α1

Ανέπαφη συνεδρίαση του ΕΣΑΚΕ τη Δευτέρα, όπου θα αποφασιστεί αν και πώς θα ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα, ή αν θα διακοπεί οριστικά.

Ο περιορισμός στις μετακινήσεις δεν περιορίζει τη δυνατότητα του ΕΣΑΚΕ να αποφασίσει -μέσω τηλεδιάσκεψης- για το μέλλον του φετινού πρωταθλήματος. Οι παράγοντες των ομάδων καλούνται να αποφασίσουν αν θα ολοκληρωθεί εδώ και τώρα η σεζόν, ή αν θα περιμένουν τις εξελίξεις από τον κορωνοϊό, δίνοντας παράταση στο προσωρινό «λουκέτο». Υπάρχουν κάποια σενάρια, κανένα όμως δεν είναι 100% ασφαλές, κανένα δεν είναι… κοινής αποδοχής, γι’ αυτό κι η Δευτέρα έχει τεράστιο ενδιαφέρον.

Πρώτο σενάριο είναι αυτό που θέλει το πρωτάθλημα να ολοκληρωθεί (αν κι όταν). Είναι αυτό που θα εκμηδενίσει τις πιθανότητες καταγγελίας σύμβασης από την πλευρά των χορηγών, είναι αυτό που αποδίδει… δικαιοσύνη, τόσο προς τα πάνω, όσο και προς τα κάτω. Έχει, όμως, ένα τεράστιο εμπόδιο.

Πέραν του ότι δεν είναι δεδομένο πότε θα μπορεί να ξεκινήσουν ξανά οι αγώνες, είναι ζητούμενο πώς θα εμφανιστούν οι ομάδες. Για παράδειγμα ο Πανιώνιος όχι μόνο έχει απωλέσει την… αμερικανική βοήθεια, αλλά κάθε ξένος που φεύγει προχωρά σε σκληρές καταγγελίες. Ως εκ τούτου, είναι ένα θέμα πόσο αξιόμαχος θα είναι. Και δεν είναι η μοναδική ομάδα που αντιμετωπίζει πρόβλημα.

Τι θα γίνει αν αρκετοί ξένοι των ομάδων δεν επιστρέψουν; Θα επιτραπεί στις ομάδες να κάνουν εκτός πλαισίου μεταγραφές, ή θα παίξει καθένας με αυτούς που έχει, ακόμα και δίχως ξένους; Αυτό είναι το κυριότερο πρόβλημα, γι’ αυτό υπάρχουν κι άλλα σενάρια.

Δεύτερο είναι αυτό που θέλει το πρωτάθλημα να ολοκληρώνεται… χθες. Εδώ, όμως, υπάρχουν δύο εκ διαμέτρου αντίθετες τάσεις. Η μία λέει πως θα αναδειχθεί πρωταθλητής ο Παναθηναϊκός, δεν θα υποβιβαστεί κανείς, καθώς αν αυτή τη στιγμή «κλειδώσει» η βαθμολογία, υποβιβάζονται Άρης και ΠΑΟΚ. Και κανείς στον ΕΣΑΚΕ δεν σκέφτεται το επόμενο πρωτάθλημα δίχως τον Ολυμπιακό και τους «αιώνιους» της Θεσσαλονίκης.

Η άλλη τάση είναι να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα δίχως να πέσει κανείς, αλλά και δίχως να υπάρξει πρωταθλητής. Δεν μπορεί -λένε οι υποστηρικτές αυτής της αντίληψης- να μετρήσει η βαθμολογία προς τα πάνω και να ανακηρυχθεί πρωταθλητής ο Παναθηναϊκός, αλλά να μην μετρήσει προς τα κάτω, ώστε να μην υποβιβαστούν οι ομάδες της Θεσσαλονίκης. Ή δεν αναδεικνύεται πρωταθλητής και δεν υποβιβάζεται κανείς, ή ο Παναθηναϊκός πρωταθλητής κι Άρης – ΠΑΟΚ στην Α2 κατηγορία.

Σημειολογικά αν δεν αναδειχθεί πρωταθλητής, θα είναι η πρώτη χρονιά μετά το 1998, που ο Παναθηναϊκός δεν θα κατακτήσει τίτλο, αν δεν πάρει την Ευρωλίγκα.

Έχουμε γράψει και παλιότερα ότι από τις… καυτές πατάτες είναι το θέμα της ανόδου του Ολυμπιακού, καθώς αν δεν συνεχιστεί το πρωτάθλημα της Α2, αν δεν γίνουν πλέι οφ, οι «ερυθρόλευκοι» μένουν στην Α2, κάτι που θα στερήσει ανταγωνιστικότητα και δυνατότητα προσέγγισης χορηγών από τον ΕΣΑΚΕ. Δεδομένου ότι το τοπίο θα είναι θολό στο κομμάτι της διαφήμισης μετά τον κορωνοϊό και τις οικονομικές επιπτώσεις, αυτό είναι καταστροφικό.

Όπως αντιλαμβάνεστε υπάρχουν λύσεις, αλλά καμία δεν είναι εύκολη, καμία δεν είναι καθολικής αποδοχής. Γι’ αυτό και τη Δευτέρα θα είναι… μεγάλη μέρα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ