«Δώστε μας το 80% των συμβολαίων και διακόψτε το»

«Δώστε μας το 80% των συμβολαίων και διακόψτε το»

Ο ΠΣΑΚ δεν δέχθηκε την πρόταση του ΕΣΑΚΕ και απαιτεί να πάρουν οι παίκτες το μεγαλύτερο μέρος (το 80%) των συμβολαίων τους.

Η πρόταση του ΕΣΑΚΕ για διακοπή του πρωταθλήματος και καταβολή των δεδουλευμένων μέχρι τα μέσα Μαρτίου από τις ΚΑΕ, βρίσκει κάθετα αντίθετο τον ΠΣΑΚ. Ο Σύνδεσμος των παικτών, με έγγραφο που απέστειλε στη λίγκα, επαναλαμβάνει τη θέση του για συνέχιση του πρωταθλήματος, αλλά δίνει διέξοδο, αν κι εφόσον καταβληθεί το 80% των συμβολαίων.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών επιμένει στη συνέχιση κι ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, ειδικά μετά τη μετάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων για το 2021, κάτι που σημαίνει πως πλέον δεν υπάρχουν στενά χρονικά περιθώρια για τους διεθνείς παίκτες, αφού δεν θα υπάρξει Προολυμπιακό Τουρνουά. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι μονόδρομος η συνέχιση.

Αν οι ΚΑΕ επιμείνουν ο ΠΣΑΚ θέλει να διασφαλίσει καταβολή του 80% των συμβολαίων. Κι είναι πρόδηλο ότι αν οι ΚΑΕ είχαν λεφτά για να καλύψουν αυτό το ποσοστό των συμβολαίων, δεν θα προχωρούσε ο ΕΣΑΚΕ στη λύση της διακοπής, η οποία πρωτίστως γίνεται για να μην υποχρεωθούν οι σύλλογοι να πληρώσουν τα συμβόλαια.

Ο ΠΣΑΚ ζήτησε ακόμα νέα τηλεδιάσκεψη, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Συνδέσμου, προκειμένου να καταθέσουν την άποψή τους, να εκφράσουν τη θέση τους και να γίνει η απαραίτητη ζύμωση.

Βεβαίως, το λογικό ήταν πρώτα να έχουν γίνει αυτές οι συζητήσεις, οι διαπραγματεύσεις κι όταν κατέληγαν κάπου (ακόμα και σε αδιέξοδο) να τραβήξει καθένας τον δρόμο του κι όχι πρώτο να γίνονται εκατέρωθεν ανακοινώσεις και μετά να πηγαίνουν σε διάλογο. Κι αυτό δεν έχει να κάνει με τον κορωνοϊό και τις ιδιαίτερες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί, αλλά με τις εν γένει παθογένειες του ελληνικού μπάσκετ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ