Λίποβι: «Δεν βγαίνουν πέντε μήνες χωρίς χρήματα»

Λίποβι: «Δεν βγαίνουν πέντε μήνες χωρίς χρήματα»

Η ανασφάλεια είναι το κυρίαρχο συναίσθημα των μπασκετμπολιστών, ανεξαρτήτως ομάδας, διοίκησης, κτλ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Λίποβι.

Όσο πλησιάζει η ώρα της επιστροφής στην κανονικότητα, ακόμα κι αν η πανδημία δεν έχει ξεπεραστεί, τόσο μεγαλώνει κι η αγωνία των παικτών του μπάσκετ, καθώς τίποτα δεν είναι ξεκάθαρο, τίποτα δεν έχει συμφωνηθεί. Βλέπετε, οι μπασκετμπολίστες πληρώνονται για 10 μήνες, αλλά ζουν 12 κι όταν η πρόθεση των παραγόντων είναι να κόψουν μέρος των χρημάτων τους, το πρόβλημα εντείνεται. Είναι χαρακτηριστικά αυτά που είπε ο Ολεξάντερ Λίποβι, ο οποίος πρώτα απ’ όλα εξήρε τον τρόπο αντίδρασης της χώρας μας στην πανδημία.

«Η Ελλάδα αντέδρασε γρήγορα στον κορωνοϊό, λένε ότι σε δυο εβδομάδες θα ανοίξουν κάποια μαγαζιά» υποστήριξε και μακάρι να είναι έτσι. Όσον αφορά τα του μπάσκετ, «οι ομάδες εδώ θέλουν να πληρώσουν μόνο έξι μισθούς, μολονότι τα συμβόλαια μας προβλέπουν 10.

Κανείς δεν συμφωνεί με αυτή την πρόταση! Ο Σύνδεσμος των Καλαθοσφαιριστών στην Ελλάδα κάνει ό,τι μπορεί, ώστε να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα. Το ελπίζω, γιατί πέντε μήνες χωρίς δουλειά είναι πραγματικά δύσκολο να βγουν».

Ο παίκτης του Προμηθέα αναφέρθηκε και στο αγωνιστικό κομμάτι. «Ξεχωρίζω τον αγώνα που μάρκαρα τον Μίλος Τεόντοσιτς. Δεν ήταν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και κερδίσαμε τη Βίρτους Μπολόνια. Σε κάθε περίπτωση, θυμάμαι όταν αντιμετώπισα τη Σερβία, σε ένα φιλικό με την εθνική Ουκρανίας.

Προσπάθησα να τον σταματήσω, όμως με έκανε να νιώσω… σχολιαρόπαιδο! Πέτυχε 20 πόντους και μοίρασε 10 ασίστ, για πλάκα. Πέτυχε πολλά στην καριέρα του, έπαιξε στο ΝΒΑ, αγωνίστηκε τόσα χρόνια στην ΤΣΣΚΑ. Είναι παίκτης υψηλού επιπέδου, έχει μοναδική αίσθηση του γηπέδου και τεράστιο μπασκετικό IQ».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ