Τρίκαλα : Παραιτήθηκε ο Μέξας

Τρίκαλα : Παραιτήθηκε ο Μέξας

Την παραίτησή του από την τεχνική ηγεσία των Τρικάλων, λίγο μετά την ήττα των Θεσσαλών από το Ρέθυμνο με 86-76, υπέβαλλε ο Κώστας Μέξας.

Χωρίς προπονητή βρίσκονται πλέον τα Τρίκαλα, καθώς ο Κώστας Μέξας αποφάσισε να παραιτηθεί από την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Ο 41χρονος κόουτς ουσιαστικά πήρε πάνω του την ευθύνη για την ήττα από το Ρέθυμνο με 86-76 για την 11η αγωνιστική της Basket League. Έτσι,λίγο μετά το τέλος του αγώνα παραιτήθηκε από το πόστο του προπονητή των Τρικάλων.

Ο Μέξας πιστώνεται μερίδιο ευθύνης για τις επτά σερί ήττες των Τρικάλων στο φετινό πρωτάθλημα. Η τελευταία νίκη της ομάδας ήταν εναντίον του ΠΑΟΚ (87-76) στις 28 Οκτωβρίου.

Τα Τρίκαλα πλέον, βρίσκονται σε δύσκολη βαθμολογική θέση μετά και από την σημερινή ήττα και αναζητούν προπονητή που θα αναλάβει να αλλάξει την κατάσταση του συλλόγου.

Διαβάστε όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου: «Νομίζω ότι η ομάδα χρειάζεται μία αλλαγή. Και αυτή η αλλαγή πρέπει να είναι ο προπονητής. Δεν έχω μιλήσει ακόμη με την διοίκηση, στα παιδιά τα είπα, νομίζω ότι χρειάζεται ένα καινούργιο πρόσωπο να τους εμπνεύσει λίγο περισσότερο από μένα ώστε η ομάδα να πετύχει τον στόχο της. Δεν έχω κανένα παράπονο από την διοίκηση της ομάδας, ότι ζήτησα το έκανε στο ακέραιο και γι’ αυτό όταν μία ομάδα έχει επτά συνεχόμενες ήττες πρέπει ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του και αυτή νομίζω είναι η καλύτερη λύση αυτή τη στιγμή. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους ήταν στο πλευρό της ομάδας, ο καθένας είχε τον ρόλο του, ευχαριστώ και τους ανθρώπους στο γήπεδο που ότι ζητούσα το έκαναν και να ευχηθούμε η ομάδα να πετύχει τον στόχο της».

Για το τι έγινε και η ομάδα έχει αυτήν την εικόνα στα τελευταία παιχνίδια τόνισε: «Πρώτη φορά μου συμβαίνει. Χάλασε το μυαλό μας μετά τον ΠΑΟΚ. Αντί να δουλέψουμε και να βελτιωθούμε πήγαμε προς τα πίσω. Δεν ξέρω τι έγινε, το νεαρό της ηλικίας των παικτών, η έλλειψη εμπειρίας; Αλλά ήταν δικές μου επιλογές οπότε η ευθύνη ήταν δική μου. Δεν μπόρεσα να τους πείσω να αλλάξουν τρόπο σκέψης και αντιμετώπισης των θεμάτων».

Για τη διαιτησία είπε: «Δεν μιλάω για την διαιτησία ποτέ αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν καταλαβαίνω τι γίνεται».

Για το παιχνίδι τόνισε: «Ήταν ένα ματς που θέλαμε πολύ. Νομίζω ότι τα παιδιά έδωσαν πολλά πράγματα και αν είχαμε αυτή τη συγκέντρωση και σε άλλα ματς θα είχαμε άλλη κατάληξη. Στο τέλος, μια δύο ενέργειες μας ήταν λάθος, παίξαμε χωρίς ψυχολογία και το Ρέθυμνο κέρδισε δίκαια. Μας αδικεί που δεν κερδίσαμε».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ