ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 78-71

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 78-71

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Φιλ Γκος ο ΠΑΟΚ πέτυχε μια τεράστια νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό στο PAOK Sports Arena με 78-71. Εκπληκτική εμφάνιση του ΠΑΟΚ Το πρώτο δεκάλεπτο έμοιαζε πως ήταν μία αναμέτρηση ανάμεσα στον Τζάκσον και τον Ολυμπιακό. Το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ έκανε ότι ήθελε την άμυνα των ερυθρόλευκων και με 10 […]

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Φιλ Γκος ο ΠΑΟΚ πέτυχε μια τεράστια νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό στο PAOK Sports Arena με 78-71.

Εκπληκτική εμφάνιση του ΠΑΟΚ

Το πρώτο δεκάλεπτο έμοιαζε πως ήταν μία αναμέτρηση ανάμεσα στον Τζάκσον και τον Ολυμπιακό. Το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ έκανε ότι ήθελε την άμυνα των ερυθρόλευκων και με 10 από τους 13 πόντους της ομάδας του, έφτασε το ματς στο 13-10.

Ο ΠΑΟΚ βρήκε ρυθμό μέσα από την επίθεσή του και αυτό είχε ως αποτέλεσμα, έπειτα από το 17-13 του Παπανικολάου να τρέχει ένα επιμέρους 9-1 για το 26-14 στην Πυλαία. Μάλιστα ο Γκος ανέλαβε δράση, έφερε το παιχνίδι στο 29-16 για να λήξει το δεκάλεπτο στο 29-18 έπειτα από δίποντο του Ουίλτζερ.

Ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο. Δεν έχασε ποτέ την επαφή με το καλάθι, την ώρα που η άμυνά του έσπαγε… κόκκαλα. Ο Ολυμπιακός έβρισκε σκορ μονάχα από τη γραμμή των βολών και ο Λάκι Τζόουνς (35-26 και 38-26) ήταν αυτός που προκαλούσε ρήγματα στην άμυνα των «ερυθρόλευκων». Ο Μιλουτίνοφ σκόραρε και αυτός ένα ζευγάρι από τη γραμμή της φιλανθρωπίας, αλλά Γκος και Τζάκσον ήταν η αιτία για να κλείσει το ημίχρονο 44-33 υπέρ του ΠΑΟΚ. Αξίζει να σημειωθεί πως ουδέποτε ένιωσε πίεση το συγκρότημα του Παπαθεοδώρου, το οποίο είχε εξ αρχής τα ηνία της αναμέτρησης.

Άργησε να ξυπνήσει ο Ολυμπιακός

Η εικόνα δεν άλλαξε και οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου συνέχισαν να είναι υπέροχοι στο ματς και να παραδίδουν μαθήματα μπάσκετ. Οι ερυθρόλευκοι ήταν σκιά του εαυτού τους, δεν μπορούσαν με τίποτα να πετύχουν έστω ένα καλάθι, με το τρίτο δεκάλεπτο να είναι παράσταση για έναν ρόλο. Κυριάρχησαν οι άμυνες, ο Γκος έδωσε ποιοτικές λύσεις στην επίθεση και ο ΠΑΟΚ έφτασε στο τέλος της τρίτης περιόδου να προηγείται με 57-41.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε για την ανατροπή στην αρχή του τέταρτου δεκαλέπτου, διάστημα στο οποίο με ένα τρίποντο του Σπανούλη (το πρώτο μετά από 17 προσπάθειες) έπεσε η απόσταση των δύο ομάδων στους 9 (63-54). Ο Κρουμπάλι σκόραρε για το 65-54, ο Μάντζαρης πρόσθεσε δύο πόντους από βολές, ενώ οι Γκος Και Παπανικολάου σκόραραν από τα 6,75μ για να φτάσει το ματς στο 70-59. Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που ο ΠΑΟΚ έμοιαζε πως μπορεί να απειληθεί. Μαεστρικά και με το σπαθί του κέρδισε την πρώτη ομάδα της Ευρωλίγκας, βυθίζοντας τον… φαφλατά Ολυμπιακό, ο οποίος πίστευε πως μόνο με την φανέλα του θα πάρει το αποτέλεσμα στην Πυλαία.  Το τρίποντο του Ουίλτζερ και οι βολές του Παπανικολάου δεν άλλαξαν το αποτέλεσμα, με την σφαλιάρα να είναι ηχηρή για τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ να έχει να καυχιέται ότι νίκησε έναν από τους κορυφαίους συλλόγους της Ευρώπης.

Τα δεκάλεπτα: 29-18, 44-33, 57-41, 78-71

ΠΑΟΚ (Παπαθεοδώρου): Χρυσικόπουλος 6, Χαραλαμπόπουλος 9(1), Κατσίβελης 5(1), Τζάκσον 14, Γκος 24(5), Κρουμπάλι 6, Κόνιαρης 4, Τσόχλας, Μαργαρίτης 3(1), Ζάρας 2, Καραμανώλης, Τζόουνς 5(1).

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Σπανούλης 12 (6 ασίστ), Πρίντεζης 6 (1), Παπανικολάου 11 (7 ριμπ.), Μάντζαρης 11, Μπόγρης 4, ΜακΛίν 8, Τολιόπουλος, Παπαπέτρου 6, Μιλουτίνοφ 2, Oυίλτζερ 11 (1), Τόμπσον.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ