Basketball Champions League : Οι πιθανοί αντίπαλοι ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

Basketball Champions League : Οι πιθανοί αντίπαλοι ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση στους Β' και Γ' όμιλο του Champions League, με τους ΑΕΚ και ΠΑΟΚ να προκρίνονται ως 3οι των ομίλων τους.

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τρίτης (6/2) η 14η και τελευταία αγωνιστικής για τους Β’ και Γ’ όμιλο στο Basket Champions League. ΑΕΚ και ΠΑΟΚ εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση, μετά τη νίκη της Ενωσης επί της Μπαϊρόιτ με 83-81 (και συνδυασμό αποτελεσμάτων) και του ΠΑΟΚ επί της Βέντσπιλς με 80-59 στην Λετονία. Τόσο οι κιτρινόμαυροι όσο και οι ασπρόμαυροι τερμάτισαν στην 3η θέση των ομίλων τους αντίστοιχα.

Έτσι αμφότεροι θα μπουν στην κλήρωση της φάσης των «32» του θεσμού, που θα διεξαχθεί στις 14 Φεβρουαρίου. Τα παιχνίδια θα είναι διπλά και θα διεξαχθούν στις 6/7 και 13/14 Μαρτίου. Οι ομάδες που τερμάτισαν στην 1η θέση (γκρουπ 1) και στη 2η (γκρουπ 2) της Regular Season θα είναι στους ισχυρούς και θα έχουν εντός έδρας το δεύτερο ματς της Φάσης των 16. Οι ομάδες που έχουν τερματίσει στην 3η (γκρουπ 3) και 4η (γκρουπ) θέση της Regular Season θα είναι στους αδύναμος και θα παίξουν εντός έδρας το πρώτο ματς της φάση των 16.

Συνεπώς ΆΕΚ και ΠΑΟΚ θα δώσουν τα πρώτα ματς εντός έδρας και τους επαναληπτικούς εκτός. Μία ομάδα δεν μπορεί να κληρωθεί με ομάδα που ήταν στον ίδιο όμιλο στην Regular Season, ενώ από εκεί και πέρα, δεν υπάρχει περιορισμός για ομάδες τις ίδιας χώρας.

Έτσι οι δύο δικέφαλοι θα αντιμετωπίσουν κάποιον 2ο από τους υπόλοιπους ομίλους. Η ΑΕΚ δεν μπορεί να πέσει φυσικά με τη Μπάνβιτ στην δεύτερη θέση που τερμάτισε του δικού της ομίλου (Γ’) και ο ΠΑΟΚ με τη Λούντβισχμπουργκ που κατέλαβε την 2η θέση στον δικό του γκρουπ (Β’)

Αναλυτικότερα η Ενωση θα βρεθεί απέναντι με μία εκ των Καρσίγιακα ή Όλντενμπουργκ, Λούντβιχσμπουργκ και Ναντέρ ή Νίμπουρκ. Από την πλευρά του ο ΠΑΟΚ θα βρει στο δρόμο του μια εκ των Καρσίγιακα ή Όλντενμπουργκ, Μπάνβιτ, και Ναντέρ ή Νίμπουρκ.

Εξάλλου, η Τενερίφη του Φώτη Κατσικάρη τερμάτισε πρώτη στον Β’ όμιλο νικώντας στην τελευταία αγωνιστική και στην έδρα της Νεπτούνας με 83-67 (δεν αγωνίστηκε Βασιλειάδης).

Από εκεί και πέρα, εκτός συνέχειας, παρά τη νίκη της με 92-91 επί της Εστουδιάντες, έμεινε η Βενέτσια του Μάικ Μπράμου (14π. με 1/1β., 4/9, 2/7τρπ. σε 26 λεπτά). Η τελευταία αγωνιστική θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη (7/2) με τη διεξαγωγή και των άλλων δύο ομίλων (Α’ και Δ’).

Οι ομάδες που εξασφάλισαν την πρόκριση

Α όμιλος: Μονακό, Καρσίγιακα, Όλντενμπουργκ

Β όμιλος: Τενερίφη, Λούντβιγκσμπουργκ, ΠΑΟΚ, Νεπτούνας,

Γ όμιλος: Στρασμπούργκ, Μπάνβιτ, ΑΕΚ, Μπαϊρόιτ

Δ όμιλος: Μπεσίκτας, Νίμπουρκ, Ναντέρ.

Τα αποτελέσματα της 14ης αγωνιστικής (Τρίτη 6/2)

Β’ όμιλος

Σαλόν – Γκαζιαντέπ 85-60
Ντεπτούνας – Τενερίφη 67-83
Λούντβιχσμπουργκ-Ορλαντίνια 86-61
Βέντσπιλς – ΠΑΟΚ 59-80

Γ’ όμιλος

Μπάνβιτ – Στρασμπούρ 63-80
Βενέτσια – Εστουδιάντες 92-91
Ρόσα Ραντομ – Ολίμπια Λουμπλιάνα 75-58
ΑΕΚ – Μπαϊρόιτ 83-81

Η βαθμολογία

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ