ΠΑΟΚ – Καρσίγιακα 74-68

ΠΑΟΚ – Καρσίγιακα 74-68

Ο δικέφαλος κρατούσε στα χέρια του ένα πολύτιμο +19, ωστόσο στα τελευταία 3,5 λεπτά πλήρωσε τα λάθη του, με αποτέλεσμα να εξασφαλίσει νίκη με μόλις 6 πόντους διαφορά ενόψει της ρεβάνς στην Τουρκία.

Πιάνοντας εξαιρετική απόδοση για 15 λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 19 πόντους (69-50), 3,5 λεπτά πριν το τέλος, όμως τελικά επικράτησε της Καρσίγιακα με το «φτωχό» 74-68 στο πρώτο ματς της φάσης των «16» του Champions League.

Σε μία εβδομάδα η ρεβάνς επί τουρκικού εδάφους στην οποία η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου θα πρέπει να υπερασπιστεί αυτό το +6. Τζάκσον, Κατσίβελης και Γκος οι κορυφαίοι των ασπρόμαυρων, που πλήρωσε τις πολλές βολές (30/37) που έδωσε στους αντιπάλους του.

Θυμηθείτε εδώ το play by play της αναμέτρησης

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε αρκετά καλά και με λύσεις από τους Τζάκσον, Κατσίεβελη, αλλά και άλλους παίκτες, προηγήθηκε με 20-13 στο 8’ δείχνοντας πως μπορούσε να χτίσει μια διαφορά. Ωστόσο οι Τούρκοι προκάλεσαν μεγάλη φθορά με τα φάουλ, κατάφεραν να εκτελέσουν 22 βολές ευστοχώντας στις 16 εξ αυτών, την ώρα που ο δικέφαλος έκλεισε το πρώτο μέρος με μόλις 1/3.

Κένεντι και Τουρέν έκαναν αρκετή ζημιά στην ομάδα του Παπαθεοδώρου, με την Καρσίγιακα να προσπερνά με 32-33 στο 17’, και το ημίχρονο να λήγει στο 39-37.

Οπαδοί της Καρσίγιακα βρέθηκαν στην Πυλαία

Άμυνα και +11!
Στο τρίτο δεκάλεπτο είχαμε ένα εντελώς διαφορετικό ματς. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε σπουδαία επιθετική άμυνα που έβγαλε εντελώς εκτός κλίματος τους Τούρκους. Είναι χαρακτηριστικό ότι το επιμέρους σκορ σε αυτό το δεκάλεπτο ήταν 16-7, με την Καρσίγιακα να σημειώνει μόλις 3 πόντους στα πρώτα σχεδόν 9 λεπτά!

Αντιθέτως ο ΠΑΟΚ έβγαλε ωραίες συνεργασίες και έτρεξε στο ανοικτό γήπεδο, έχτισε σιγά σιγά μια πολύτιμη διαφορά. Ο δικέφαλος ξέφυγε για πρώτη φορά με 10 πόντους στο 27’ (51-40), για να πάει ακόμη και στο +13 (57-44 στο 31’) λίγο αργότερα μετά από βολές του Ζάρα.

Από το +19, στο… ισχνό +6
Η Καρσίγια αδυνατούσε να βρει λύσεις, και οι λίγοι πόντοι που σημείωνε, έρχονταν με… αίμα και κυρίως ατομικές ενέργειες και βολές.  Ένα τρίποντο του Γκος κι ένα λέι απ του Μαργαρίτη, εκτόξευσαν τη διαφορά στο +19 (69-50 στο 36’), βάζοντας φωτιά στην Πυλαία!

Ωστόσο στα τελευταία 3,5 λεπτά ο ΠΑΟΚ χάλασε ότι σημαντικό έχτισε. Εδωσε αρκετές βολές στους Τούρκους (Μαργαρίτης και Γκος υπέπεσαν σε αντιαθλητικά φάουλ), δέχθηκε αιφνιδιασμούς και τρίποντα, με αποτέλεσμα οι Τούρκοι να επανέλθουν. Είναι χαρακτηριστικό οτι σε αυτό το διάστημα πέτυχαν 18 ολόκληρους πόντους. Ουγκουρλού, Γουντ, Κένεντι και Ουότερς (υπέστη διάστρεμμα και αποχώρησε λίγο πριν το τέλος) φόρτωσαν το ελληνικό καλάθι, με το σκορ να διαμορφώνεται στο τελικό 74-68.

Τα δεκάλεπτα:  20-16, 39-37, 55-44, 74-68

Περισσότερα σε λίγο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ