Λούντβιχσμπουργκ – Μούρθια 74-85

Λούντβιχσμπουργκ – Μούρθια 74-85

Η ισπανική ομάδα με μπροστάρη τον Ρόχας νίκησε τη Λούντβιχσμπουργκ και πήρε την τιμητική τρίτη θέση.

Την τρίτη θέση στο Φάιναλ φορ κατέκτησε η Μούρθια που επικράτησε με 85-74 της Λούντβιχσμπουργκ στον μικρό τελικό της διοργάνωσης.

Σε ένα παιχνίδι χωρίς βαθμολογικό κίνητρο, οι Ισπανοί ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και με κορυφαίο τον Ρόχας πήραν την τιμητική τρίτη θέση.

Στο πρώτο δεκάλεπτο οι δυο ομάδες ήταν ισοδύναμες, πήγαιναν πόντο-πόντο με τους Ισπανούς να έχουν ένα ελαφρύ προβάδισμα, αλλά και τους Γερμανούς να ελέγχουν την κατάσταση.

Με τον Ρόχας και τον Χάνα να είναι εύστοχοι και παίζοντας πολύ δυνατά στην άμυνα η Μούρθια ωστόσο κατάφερε να πάρει διαφορά δέκα πόντων (17-27) με τους Γερμανούς να μένουν για 4 ‘ χωρίς καλάθι.

Ετσι η Μούρθια βρήκε τον τρόπο να επιβάλει το παιχνίδι της και να προηγηθεί με τη λήξη του πρώτου μέρους με 32-42.

Μάλιστα φαίνεται πως στον Λίμα τα νεύρα από τη διαιτησία του ημιτελικού με την ΑΕΚ δεν είχαν περάσει και δυο λεπτά μετά το ξεκίνημα του τρίτου δεκάλεπτου αποβλήθηκε με 4 φάουλ και τεχνική ποινή.

Πηγαίνοντας προς τον πάγκο της Μούρθια, ο Βραζιλιάνος σέντερ αντέδρασε όταν ο προπονητής του, Ίμπον Ναβάρο, προσπάθησε να τον ηρεμήσει και στην συνέχεια κλώτσησε μία καρέκλα με αποτέλεσμα ο κόσμος της ΑΕΚ που είχε ήδη αρχίσει να φτάνει στο γήπεδο, να τον αποδοκιμάσει έντονα.

Την ίδια εικόνα είχε το παιχνίδι και στο δεύτερο ημίχρονο καθώς οι παίκτες της Μούρθια είχαν τον έλεγχο στην αναμέτρηση (44-54 στο 26’), αν και η Λούντβιχσμπουργκ μείωσε στους πέντε πόντους έπειτα από ένα λεπτό.

Ωστόσο οι Ισπανοί με τον Ρόχας και τον Ουρτασούν να είναι ορεξάτοι και τον Σόκο να παίρνει τα ριμπάουντ κατάφερναν να παραμένουν μπροστά στο σκορ.

Μάλιστα στο 38’ η Λούντβιχσμπουργκ μείωσε σε 70-74 μια και οι δυο ομάδες χαλάρωσαν, αλλά ο Ρόχας με τρίποντο στο 1.32 έδωσε προβάδισμα επτά πόντων για να τελειώσει το ματς με νίκη της Μούρθια με 85-74 που της έδωσε την τρίτη θέση στο Φάιναλ φορ.

Για τη Μούρθια καλύτεροι ήταν οι: Ρόχας (18π.), Σόκο (15π., 10ριμπ) και Χάνα (10π., 8ας)

Από τη Λούντβιχσμπουργκ οι Τζόνσον (17π.) και Κουκ (11π.) προσπάθησαν.

Τα δεκάλεπτα: 17-18, 32-42, 53-60, 74-85

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ