Marca : «H ΑΕΚ μπορεί να δημιουργήσει νέο κύμα αλλαγών στην Ευρώπη»

Marca : «H ΑΕΚ μπορεί να δημιουργήσει νέο κύμα αλλαγών στην Ευρώπη»

Με αφορμή την άρνηση της ΑΕΚ να συμμετάσχει στo Eurocup, η Marca δημιούργησε ένα αφιέρωμα για την Ένωση τονίζοντας πως αυτή η κίνηση των κιτρινόμαυρων μπορεί να δημιουργήσει ένα γενικότερο κύμα αλλαγής στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Η ΑΕΚ απάντησε αρνητικά στην πρόταση της Euroleague να συμμετάσχει στο Eurocup, με αποτέλεσμα η ισπανική Marca να κάνει αφιέρωμα στην Ένωση και την απάντηση που έδωσε στην κορυφαία ευρωπαϊκή λίγκα.

Συγκεκριμένα στο σημερινό (29/5) δημοσίευμά της με τίτλο «Η ΑΕΚ αρνήθηκε την EuroLeague και ενδέχεται να δημιουργήσει νέο κύμα στην Ευρώπη» η μεγάλη ισπανική εφημερίδα αναφέρει ότι αρκετές ομάδες στην Ευρώπη σκέφτονται να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Ένωσης αν τεθεί το δίλημμα EuroCup ή Basketball Champions League, ενώ η Marca δεν ξέχασε να αναφέρει ότι ο Παναθηναϊκός εξετάζει κι αυτός το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την EuroLeague. Ξεκαθαρίζεται πάντως σε ένα σημείο ότι ένας από τους κυριότερους λόγους που πολλές ομάδες σκέφτονται να κινηθούν στην ίδια λογική με την ΑΕΚ είναι, φυσικά, το οικονομικό κομμάτι.

«Ο κάτοχος του Champions League παίρνει ως βραβείο 1 εκατ. ευρώ (όσα ακριβώς και ο κάτοχος του τίτλου της EuroLeague), όταν ο νικητής του EuroCup παίρνει 450.000 δολάρια» αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα, για να προσθέσει στην συνέχεια πως «ο φιναλίστ του Τελικού στο BCL πήρε 400.000 ευρώ έναντι 275,000, ο τρίτος 200.000 ευρώ έναντι 150.000 και ο τέταρτος 140.000, ενώ όσες ομάδες φτάσουν μέχρι τα προημιτελικά παίρνουν 100.000, όσες φτάσουν στους 16 παίρνουν 70.000 και όσες αγωνιστούν στους Ομίλους 50.000 ευρώ. Παράλληλα, κάθε ομάδα που αγωνίζεται στο EuroCup παίρνει κατά μέσο όρο 125.000 ευρώ, έναντι 162.000 ευρώ κάθε ομάδας που αγωνίζεται στο BCL».

Μάλιστα γίνεται αναφορά και στο γεγονός ότι στο Basketball Champions League συμμετέχουν πρωταθλητές από 21 διαφορετικές χώρες και άρα υπάρχει μεγαλύτερη διαθέσιμη αγορά, ενώ σε ένα άλλο σημείο τονίζεται ότι με βάση τα rankings το φετινό BCL είχε καλύτερες ομάδες από το EuroCup. Όπως φαίνεται από το συγκεκριμένο δημοσίευμα η ΑΕΚ θα παίξει πολύ σημαντικό στο μέλλον του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ