Νίζνι – Νόβγκοροντ – Άρης 63-65

Νίζνι – Νόβγκοροντ – Άρης 63-65

Με τον Γκάρι Μπελ να έχει 17 πόντους, ο Αρης πέρασε νικηφόρα από το Νόβγκοροντ με 65-63 επί της Νίζνι και στον επαναληπτικό σε δύο μέρες στο Αλεξάνδρειο, έχει τον πρώτο λόγο ώστε να πάρει την πρόκριση στον 3ο γύρο του Champions League.

Ενας πολύ καλός για τρία δεκάλεπτα Άρης, πήρε σπουδαία νίκη με 65-63 μέσα στο Νόβγκοροντ επί της Νίζνι στο πρώτο ματς για τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League. Πλέον ο Αυτοκράτορας υποδέχεται την Παρασκευή (27/9, 19:30) στο Παλέ τη ρωσική ομάδα και μόνο αν παρουσιαστεί πολύ κακός, θα χάσει την πρόκριση για την επόμενη φάση (εκεί περιμένει Παρντούμπιτσε από την Τσεχία).

Η ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου είχε διψήφιες διαφορές για μεγάλο διάστημα της αναμέτρησης, ξέφυγε ακόμη και με 15 πόντους στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου, ωστόσο ένα κακό 4ο δεκάλεπτο χάλασε την πολύ καλή εικόνα που είχαν οι κίτρινοι στο προηγούμενο διάστημα. Ακόμη κι έτσι όμως ο Αυτοκράτορας έχει τον πρώτο λόγο μέσα στο σπίτι του, αρκεί να είναι στοιχειωδώς προσεκτικός.

Κορυφαίος ο Γκάρι Μπελ με 17 πόντους, πολύτιμοι Λάκι Τζόουνς, Ραμόν Χάρις και Γκάρι ΜακΓκι. Μεγάλη ζημιά έκαναν για τους γηπεδούχους Πέρι και Οντομ με 24 και 16 ποντους αντίστοιχα. Μελανό σημείο οι 15/27 βολές που είχε το συγκρότημα του Αγγέλου, η αστοχία του στέρησε μια σαφώς πιο άνετη νίκη.

Με το… μαχαίρι στα δόντια

«Διαβασμένος», συγκεντρωμένος και αποφασισμένος μπήκε στο ματς ο Άρης. Με όπλο του μια εξαιρετική άμυνα που υποχρέωσε τους Ρώσους να τελειώσουν το ημίχρονο με το τραγικό 7/30 στα σουτ εντός παιδιάς! Αντιθέτως στην επίθεση του ο Αυτοκράτορας είχε όμορφες συνεργασίες, σωστές επιλογές και ευστοχία.

Ο Γκάρι Μπελ με 12 πόντους ήταν εκείνος που έδινε πολύτιμες επιθετικές λύσεις, ενώ σημαντική συμβολή είχαν και οι ΜακΓκι, Νταλό, Χάρις και Μποχωρίδης. Μάλιστα ο ΜαΓκί με 10 ριμπάουντ ήταν καταλυτικός μέσα στην ρακετά. Έτσι οι κίτρινοι πήραν τα ηνία στο σκορ από πολύ νωρίς (6-13, 11-19 στο 10’), ενώ με καλάθι και φάουλ του Αμερικανού σέντερ ξέφυγαν για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά στο 11’ (11-21).

Οι Ρώσοι είχαν τεράστιο επιθετικό πρόβλημα, απέναντι σε μια άμυνα που δεν τους επέτρεπε ούτε να πάνε για διείσδυση, ούτε και να σουτάρουν υπό καλές προϋποθέσεις. Το προβάδισμα για τον Αρη έφτασε ακόμη και στο +13 (15-28, 20-33) και αν οι Θεσσαλονικείς απέφευγαν κάποια από τα 10 λάθη (3 ο Νταλό) στα οποία υπέπεσαν στο α’ μέρος, τότε το σκορ θα ήταν ακόμη υψηλότερο υπέρ αυτών.

Επέτρεψε στον Πέρι να το κάνει ντέρμπι

Παρότι το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με την ομάδα του Αγγέλου στο +15 (22-37), η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Ο Αρης έχασε την επαφή του με τον καλάθι, έγινε ευάλωτος μέσα στη ρακέτα και με τον Πέρι να δίνει λύσεις, η Νίζνι πλησίασε από το… πουθενά στους 5 (32-37 στο 25’). Οι κίτρινοι δεν είχαν το εύκολο καλάθι όπως στο πρώτο ημίχρονο, έχασαν τις μάχες των ριμπάουντ και κυρίως δεν μπορούσα να… πατήσουν στην αντίπαλη ρακέτα.

Παράλληλα, έχασαν τον Χάρις, ο οποίος αποβλήθηκε στο 28ο λεπτό μετά από φάουλ και τεχνική ποινή, με την απουσία του να γίνεται αισθητή στο υπόλοιπο του ματς.

Ο Πέρι πήρε… φωτιά στο 4ο δεκάλεπτο, φορτώνοντας συνεχώς το κίτρινο καλάθι με πόντους. Ο Αρης ήταν αδύνατον να αντιμετωπίσει το pick n’ roll των Ρώσων για τον Αμερικανό που είχε άξιο συμπαραστάτη τον Οντομ. Δύο τρίποντα έκαναν το ματς ντέρμπι από το… πουθενά (62-64 στο 1,5 λεπτό πριν το τέλος). Τελικά 1/2 βολές του Μπελ (62-65 στο 1,15») και μια μεγαλοπρεπέστατη τάπα του Κάιζερ στον Πέρι στα 31» απέτρεψαν την ήττα για τον Αρη. Ενα αχρείαστο φάουλ στο φινάλε του ματς δεν στοίχισε στην ελληνική ομάδα, καθώς ο Τορόποβ έγραψε 1/3 από τη γραμμή για το τελικό 63-65.

Ο Αρης αδίκησε τον εαυτό του καθώς άξιζε νίκη με διψήφια διαφορά, ωστόσο και έτσι είναι το αφεντικό στο δεύτερο ματς και εχει αυξημένες πιθανότητες για την πρόκριση.

Τα δεκάλεπτα: 11-19, 22-33, 40-51, 63-65

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ