Μπάνκι: «Δεν χρειάζομαι σούπερ ήρωες»

Ο προπονητής της ΑΕΚ εξήρε την προσπάθεια των Τσαλμπούρη και Μωραϊτη, αλλά και την εικόνα τη ομάδας του

Μπάνκι: «Δεν χρειάζομαι σούπερ ήρωες» | to10.gr

Η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει την τέταρτη νίκη της στο Τσάμπιονς Λιγκ και Λούκα Μπάνκι στάθηκε στην προσπάθεια που έκαναν οι παίκτες του απέναντι στην Φουενλαμπράδα, ενώ έκανε ειδική αναφορά στην παρουσία των Γιώργου Τσαλμπούρη και Δημήτρη Μωραϊτη.

Στην αρχική του τοποθέτηση ο Ιταλός κόουτς είπε:

«Ήταν ένα παιχνίδι με πολλή ένταση. Και οι δύο ομάδες έκαναν το καλύτερο που μπορούσαν. Συνειδητοποιήσαμε από την αρχή πόσο καλά προετοιμασμένη ήταν η Φουενλαμπράδα. Είχε δύο νίκες εκτός έδρας ως τώρα.

Έχασε από τη Χάποελ την περασμένη εβδομάδα και αντέδρασε μετά από 72 ώρες με μεγάλη νίκη επί της Μπαρτσελόνα. Απόψε έδειξαν πόσο καλοί είναι, διότι κάναμε ό,τι καλύτερο για να ελέγξουμε το ρυθμό, αλλά πάντα έβρισκαν τρόπο να πλησιάζουν.

Κάναμε σπουδαίο παιχνίδι, παρά το κακό ποσοστό στις βολές, που είναι απαράδεκτο σε αυτό το επίπεδο. Το καταλαβαίνω όμως, γιατί οι περισσότεροι παίκτες πήγαιναν κουρασμένοι στις βολές. Κάναμε και κάποια αβίαστα λάθη. Η Φουενλαμπράδα μάς ανάγκασε να ξοδέψουμε πολλή ενέργεια και στο τέλος δεν είχαμε καθαρό μυαλό.

Εκτιμώ πάντως την προσπάθεια που κάναμε. Μας έλειπαν και κάποιοι παίκτες, αλλά δεν μας έλειπε το σωστό πνεύμα. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για το επόμενο παιχνίδι και δεν ξέρω αν θα υπάρχει ένας από τους τραυματίες που θα μπορέσει να επιστρέψει. Αυτή την προσπάθεια και συμπεριφορά θέλω από όλους.

Απόψε πιστεύω ότι κλειδί ήταν τα ριμπάουντ, αλλά και κάποιες χαμένες φάσεις που σώσαμε και μας επέτρεψαν να βγάλουμε αιφνιδιασμούς και εύκολους πόντους. Τέτοιες λεπτομέρειες στο τέλος κάνουν τη διαφορά.

Οι νέοι απέδειξαν ότι δικαίως έχουν θέση στην ομάδα. Είναι μια ευκαιρία γι’ αυτούς, γιατί η ομάδα έχει 14 παίκτες. Οι περισσότεροι δεν παίζουν συνήθως τόσο πολύ. Στη Θεσσαλονίκη και στην Ντιζόν ήταν σπουδαίο κυρίως για τον Δημήτρη (Μωραΐτη) που είχε την καθοδήγηση της ομάδας».

Για την παρουσία των Τσαλμπούρη και Μωραϊτη: «Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια μαζί τους από την αρχή. Έχουν καλή συμπεριφορά. Μπορούν και καλύτερα, αλλά προς το παρόν αποδεικνύουν οτι μπορούν να παίξουν. Τα δυο από αυτά τα παιδιά άρχισαν μαζί μου από τα μέσα Αυγούστου.

Αποδεικνύουν ότι βελτιώνονται κι αυτό είναι σημαντικό γι’ αυτούς, καθώς προσπαθούν να προσαρμοστούν στο παιχνίδι της ομάδας και να αποδεχθούν το ρόλο τους. Αυτό είναι μια πολύ σημαντική αρετή για για τις ομάδες του κορυφαίου επιπέδου. Κι εμείς ακόμα απέχουμε από το να χαρακτηριστούμε κορυφαία ομάδα.

Δεν χρειάζομαι σούπερ ήρωες στην ομάδα, ούτε σούπερ εγώ, αλλά παίκτες που να αποδέχονται το ρόλο τους και να παίζουν για την ομάδα. Αυτό μου αρέσει στο Δημήτρη και τον Γιώργο και ίσως θα πρέπει να τους μιμηθούν και κάποια πιο μεγάλα παιδιά».

«
»
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κλείσιμο