Νεπτούνας Κλαϊπέντα – Προμηθέας 82-83

Νεπτούνας Κλαϊπέντα – Προμηθέας 82-83

Μετά από ένα συγκλονιστικό σε εξέλιξη ματς, ο Προμηθέας πήρε τεράστιας σημασίας νίκη με 83-82 μέσα στην έδρα της Νεπτούνας Κλαϊπέντα! Αυτή ήταν η 5η νίκη σε έξι ματς στον 4ο όμιλο του Champions League και έτσι έκανε τεράστιο βήμα πρόκρισης.

Ο Προμηθέας ήταν καταπληκτικός στην Κλαϊπέντα και πέρασε νικηφόρα κερδίζοντας με 83-82 τη Νεπτούνας κόντρα σε όλους και σε όλα. Η ομάδα της Πάτρας παρά την εχθρική διαιτησία, αλλά και τα προβλήματα με τις απουσίες των Χολ και Ελις κατάφερε να πάρει μια μεγάλη νίκη και να παραμείνει στις πρώτες θέσεις του ομίλου της στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Προμηθέας είχε τις απαντήσεις στα καλάθια των Λιθουανών και σχεδόν σε όλο το πρώτο μέρος οι δυο ομάδες ήταν μαζί στο σκορ. Η είσοδος του Παρκς στην δεύτερη περίοδο έδωσε λύσεις στην ομάδα του Μάκη Γιατρά, η οποία, όμως, είχε κάποιες αργές επιστροφές.

Ο Προμηθέας, όμως, με οδηγό τον Σαλούστρο δεν έχασε σε κανέναν σημείο την επαφή του με το σκορ. Ετσι το πρώτο μέρος τελείωσε με 36-34 υπέρ των γηπεδούχων, που είχαν 1/24 δίποντα και 22 ριμπάουντ έναντι 3/12 τριπόντων και 18 ριμπάουντ του Προμηθέα.

Στο τρίτο δεκάλεπτο και πάλι ο Παρκς ήταν ο «άνθρωπος του αγώνα» για τον Προμηθέα αποτελώντας το σημείο αναφοράς μέσα στη ρακέτα.

Μάλιστα οι πατρινοί με ζον πρες σε όλο το γήπεδο και καλές επιθετικές επιλογές, προηγήθηκαν με 41-47 στο 26’, αλλά οι Λιθουανοί με τον Ντελινικάιτις και τον Γκραντ να δίνουν τις απαντήσεις μείωσαν σε 55-57 με τη λήξη της περιόδου.

Οι διαιτητές άρχισαν να βοηθούν τους Λιθουανούς δίνοντας αντιαθλητικά και τεχνικές ποινές στον Προμηθέα, ενώ άφησαν το μπασκετικό ξύλο στην άμυνά τους. Ετσι προηγήθηκαν με 72- 64 στο 35’, αλλά οι Πατρινοί αντέδρασαν σωστά.

Ηρέμησαν το παιχνίδι τους, είχαν σωστές επιλογές, έβαλαν κρίσιμα σουτ με τον Γκίκα και τον Μπράουν και πέρασαν μπροστά με 81-77 στα 12’’. Οι γηπεδούχοι μείωσαν με τρίποντο (με ταμπλό από την κορυφή) σε 82-83 στο 1,7’’ και στην επαναφορά έγινε λάθος από τον Λίποβι που δεν κράτησε τη μπάλα, αλλά τελικά οι «πορτοκαλί» έφτασαν στην επικράτηση με το τελικό 82-83.

Από τον Παρομηθέα καλύτεροι ήταν οι Παρκς (18π., 8ρ.), Μπράουν (16π.), Σαλούστρος (12π. 10ρ.) και Γκίκας (11π.). για τους Λιθουναούς ξεχώρησαν οι Ντελινικάιτις (23π., 5/9τριπ.) και Γκραντ (18π., 16 ρ)

Τα δεκάλεπτα: 16-14, 36-34, 55-57, 82-83.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ