ΑΕΚ – Λιετκαμπέλις 65-59

ΑΕΚ – Λιετκαμπέλις 65-59

Η ΑΕΚ «φλέρταρε» έντονα την ήττα απέναντι στην «άσημη» Λιετκαμπέλις, ωστόσο, με ηγέτη τον απίστευτο Χάντερ (28π. και δύο καθοριστικά κλεψίματα) επικράτησε με 65-59 στο ΟΑΚΑ. Πέμπτη σε έξι παιχνίδια για την ομάδα του Μπάνκι που έκανε ένα ακόμη βήμα για την κορυφή του ομίλου της.

Τι ματσαρα του Βινς Χάντερ! Ο Αμερικανός σέντερ της ΑΕΚ έπαιζε μόνος του την Λιετκαμπέλις και με 28 πόντους έδωσε τη νίκη στην ομάδα του με 65-59 για το FIBA Champions League. Ο σέντερ της Ένωσης ήταν με μια λέξη: απολαυστικός. Τελείωσε το ματς με 8/11 δίποντα και 12/16 βολές ενώ μάζεψε εννιά ριμπάουντ έχοντας και τρία κλεψίματα. Ο Λούκα Μπάνκι είδε στο πρόσωπο του τον απόλυτο ηγέτη της ΑΕΚ με τους γηπεδούχους να παίρνουν τη νίκη χωρίς να έχουν στο ροστερ τους τους Καββαδα, Μέις, Σάκοτα και Ξανθοπουλο.

ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΜΕ ΚΑΚΙΣΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ
Η ΑΕΚ από το ξεκίνημα της αναμέτρησης προσπάθησε να επιβάλλει τον ρυθμό της. Παρά την πίεση της Λιετκαμπέλις, το τρίποντο του Λαρεντζάκη έπειτα από ασίστ του Μωραΐτη απέφερε το 11-7 για την ομάδα του Λούκα Μπάνκι. Συνέχισε να ανεβάζει ρυθμούς η Ένωση στο παιχνίδι, ο Ρόμπερτσον έδωσε λύσεις και η διαφορά έφτασε στο 16-8, ο Κούπσας μείωσε σε 16-10 και ο Μαύρα πραγματοποιησε το 17-13, σκορ που ήταν και το τελικό της πρώτης περιόδου.

Οι γηπεδούχοι παρέμειναν κυρίαρχοι στο ματς και το λέι απ του Γκριφιν στο πρώτο λεπτό του δεκαλεπτου βοήθησε για το 19-13. Το τάιμ άουτ της Λιετκαμπέλις ήταν ευεργετικό με τους Λιθουανους να πλησιάζουν στους δύο (19-17) με καλάθι του Ταρόλις. Η ΑΕΚ έμοιαζε υπνωτισμένη και οι φιλοξενούμενοι με τρίποντο του Γιασάιτις πέρασαν μπροστά (19-22), τρέχοντας ένα 9-0 σερί ήδη. Μάλιστα ο Μόρισον το έφτασε στο 19-24, για να επιστρέψει η ομάδα του Μπανκι με ένα 5-0 μέσω του Χάντερ. Το προβάδισμα επανήλθε για την ΑΕΚ (28-26, 02:26 για το δεκάλεπτο) με τρίποντο του Μωραΐτη, σε ένα παιχνίδι που η ποιότητα του ήταν κατώτερη του μετρίου με την αστοχία να έχει τον πρώτο λόγο. Οι δύο ομάδες μπήκαν ισόπαλες στα αποδυτήρια, με το ματς να είναι στο 31-31 και με την ΑΕΚ να κλείνει το ημίχρονο με 2/11 τρίποντα και το κάκιστο 7/18 δίποντα.

ΠΩ ΠΩ ΕΝΑΣ ΧΑΝΤΕΡ!
Οι επιθέσεις δεν είχαν κανένα ρόλο στην αναμέτρηση του ΟΑΚΑ. Μετά από ένα δίλεπτο στο ματς και η ΑΕΚ και η Λιετκαμπέλις είχαν σκοράρει από τρεις πόντους, ο Χάντερ ήταν και πάλι πρωταγωνιστής και έκανε το 36-36 . Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν εκ νέου και με 5 σερί πόντους του Κουλβιέτις (38-43) με κάτι παραπάνω από 4 λεπτά να απομένουν για το δεκάλεπτο. Ο Αμερικανός σέντερ ήταν απολαυστικός, με 4 σερί βολές μείωσε για την ομάδα του στον πόντο (42-43), οι Λιθουανοι όμως ήταν πεισμωμενοι και έτοιμοι για… ζημιά στο ΟΑΚΑ.

Οι απουσίες της Ένωσης ήταν κομβικές και η Λιετκαμπέλις επανήλθε στο προβάδισμα με το σκορ στο 44-49 με τον Κουπσας ξανά. Το δεκάλεπτο έκλεισε στο -4 για τους γηπεδούχους που έπρεπε να βελτιώσουν πάρα πολλά στα τελευταία 10 λεπτά .

Ο Ρομπερσον και πάλι από τις βολές έγραψε Το 48-51, ο Μαύρα σκόραρε εκ νέου για τους φιλοξενούμενους, την ώρα που η ΑΕΚ είχε φανερό επιθετικό πρόβλημα ειδικά από τη στιγμή του απροόπτου με τον Γκρίφιν. Ο Μωραΐτης πραγματοποίησε με βολές το 50-54 και ο Χάντερ από τις βολές έφερε το ματς στους δύο πόντους με 5:51 για τη λήξη (52-54). Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο ο Αμερικανός ισοφάρισε (54-54) και με τον 22ο πόντο του έκανε το 56-54, παίζοντας ουσιαστικά μόνος του την Λιετκαμπέλις. Και όχι μόνο. Γρήγορα έκανε και το 59-55 έπειτα από ασίστ από ασίστ του Λαρεντζάκη και στην πορεία με 1/2 βολές έκανε το 60-57.

Οι Λιθουανοί έχασαν την επίθεση (24 δευτερόλεπτα), ο Λαρεντζάκης αστόχησε όμως ο Χάντερ ήταν και πάλι εκεί και με ένα επιθετικό ουσιαστικά τελείωσε το ματς. Ο «Λαρι» πήρε το φάουλ και τις βολές και με 2/2 έφτασε τη διαφορά στους 5 (62-57) με 35 δευτερόλεπτα για τη λήξη. Κάπου εκεί τα πάντα τελείωσαν, ειδικά από τη στιγμή που ο Κουλβιέτις δέχτηκε την τάπα από τον Μωραΐτη σε προσπάθεια για τρεις πόντους. Παρά τα όλα προβλήματα η Ένωση πήρε μια δύσκολη νίκη σε ένα ματς που έφερε την υπογραφή του Χάντερ.

Τα δεκάλεπτα: 17-13, 31-31, 47-51, 65-59

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ