Αντβέρπ – ΑΕΚ 64-71

Αντβέρπ – ΑΕΚ 64-71

Με κορυφαίο τον Λαρεντζάκη η ΑΕΚ κέρδισε με 71-64 την Αντβέρπ στο Βέλγιο.

Η ΑΕΚ… γκάζωσε στο τέλος και κατάφερε να πάρει τη νίκη μέσα στο Βέλγιο με 71-64 επί της Ανβέρπ και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας στον Γ Ομιλο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι «κιτρινόμαυροι» ήταν κακοί στο πρώτο μέρος, αλλά στη συνέχεια ανέβασαν την απόδοσή τους και με κορυφαίους τους Λαρεντζάκη, Χάντερ κατάφεραν να πάρουν τη νίκη.

Η ΑΕΚ μπήκε πολύ άσχημα στο παιχνίδι, χωρίς διάθεση να παλέψει και να αναγκάσει τους Βέλγους να παίξουν ανορθόδοξα.

Οι γηπεδούχοι επέβαλαν το παιχνίδι τους και εκμεταλλεύτηκαν την ευστοχία τους από την περιφέρεια. Μάλιστα στο πρώτο δεκάλεπτο είχαν 5/6 τρίποντα και τελείωσαν με 24-20 έχοντας σαφώς προβάδισμα έναντι της ΑΕΚ, που πάλευε μόνο με τους Ματσιούλις, Χάντερ να βρει λύσεις.

Οι κακές επιθετικές επιλογές συνεχίστηκαν και στην δεύτερη περίοδο, όπου η Αντβέρπ «άπλωσε» το παιχνίδι τους και προηγήθηκε με 10 πόντους διαφορά (38-28) με τη λήξη του πρώτου μέρους.

Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν πολύ κακή εικόνα στην επίθεση και έπρεπε να βελτιωθούν άμεσα.

Το κατάφεραν με την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου, όπου μείωσαν σε 43-38 στο 24’ με τον Χάντερ να είναι συγκινητικός στις προσπάθειές του και με τον Λαρεντζάκη να δίνει ενέργεια, λύσεις, πίεση στην μπάλα.

Στο μεταξύ ο Ρατάν Μέις, που έπαιξε με πρόβλημα τραυματισμού δεν μπόρεσε να συνεχίσει, καθώς έπαθε υποτροπή και αποχώρησε.

Με σερί 9-0 μείωσαν σε 48-47 στο 29’ επιβάλλοντας απόλυτα το παιχνίδι τους. Είχαν πλέον «ξυπνήσει» από το λήθαργο με πολύ δυνατή άμυνα άρχισαν να βάζουν το παιχνίδι στο δικό τους ρυθμό.

Με τον Σάκοτα μάλιστα πέρασαν μπροστά με 55-51 στο 32΄ και ισορρόπησαν την κατάσταση. Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης ήταν εκείνος που βγήκε μπροστά ωστόσο με πολύ καλές άμυνες, με παλικαρίσια καλάθια και σωστές πάσες.

Μάλιστα με δικό του καλάθι η ΑΕΚ προηγήθηκε με 68-64 (1.14’’ πριν τη λήξη) και οι Βέλγοι δεν κατάφεραν να απαντήσουν. Ο Λαρεντζάκης πήρε το επιθετικό ριμπάουντ 13’’ πριν το τέλος και κράτησε τη μπάλα, με τον Γκρίφιν να γράφει το τελικό 71-64.

Οι Χάντερ (17π.,), Λαρεντζάκης (16π.) και Σάκοτα (10π.) ήταν οι κορυφαίοι για την ομάδα του Λούκα Μπάνκι, ενώ από τους Βέλγους διακρίθηκαν οι Καλινόσκι (15π.) και Σάντερς (13π.)

Τα δεκάλεπτα: 24-20, 38-28, 49-51, 64-71

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ