Τενερίφη – ΠΑΟΚ 65-66

Τενερίφη – ΠΑΟΚ 65-66

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε στην Ισπανία με 66-65 με δίποντο του Χρυσικοπουλου και άμυνα για σεμινάριο σε μια πολύ δύσκολη έδρα.

Με μια λέξη; Τέλειος .. Ο ΠΑΟΚ πραγματοποιησε την ιδανική εμφάνιση στην έδρα της Τενερίφης και με όπλο την άμυνα του και τον εκπληκτικό Λίνο Χρυσικοπουλο επικράτησε με 66-65. Οι παίκτες του Παπαθεοδώρου ακολούθησαν κατά γράμμα το πλάνο του, ο Λίνος ήταν από άλλον πλανήτη με 24 πόντους και 6/7 τρίποντα και απεδρασαν από την Σαντιάγκο Μαρτίν Αρίνα με ένα τεράστιο διπλό.

Θυμηθείτε εδώ την εξέλιξη του ματς

ΤΗΝ ΕΠΑΙΞΕ ΣΤΑ ΙΣΙΑ
Πολύ σκληρός για να πεθάνει από το ξεκίνημα ήταν ο ΠΑΟΚ και γρήγορα με τον Κόνιαρη πρωταγωνιστή πέρασε στο σκορ με 4-10. Ο Τέπιτς τον ακολούθησε και με ένα ακόμα τρίποντο διαμόρφωσε το 4-13 σε ένα εκπληκτικό πρώτο 5λεπτο των φιλοξενούμενων. Η Τενερίφη είχε μπλέξει με την άμυνα του ΠΑΟΚ και το νέο τρίποντο του Κονιαρη έφερε το 9-19. Οι γηπεδούχοι δεν είχαν λύσεις και το μόνο που κατάφεραν ήταν να πλησιάσουν στους 9 στο τέλος της περιόδου. Ουσιαστικά το φοβερό ξεκίνημα του ΠΑΟΚ ήταν και το καμπανάκι για τους Ισπανούς.

Ο Σάιθ με τον Στάιγκερ προσπάθησαν για να μειώσουν την απόσταση και το κατάφεραν με τον δεύτερο να πραγματοποιει το 19-21. Ο Ζάρας αντέδρασε με το γκολ φάουλ που πέτυχε και ο Χάτσερ με δίποντο έπραξε το 21-26 με έξι λεπτά για το ημίχρονο. Δεν έφτανε αυτό όμως. Η Τενερίφη είχε επιστρέψει για τα καλά στο ματς και ο ΜακΦάντεν απέναντι στην κάποτε ομάδα του ισοφάρισε σε 26-26.

Η τεχνική ποινή που χρεώθηκε ο Παπαθεοδωρου δεν ενόχλησε και ο Μορέιρα επανέφερε το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ με δίποντο. Οι γηπεδούχοι επανήλθαν και με ένα 5-0 πέρασαν σε 33-30, για να κλείσε το ημίχρονο με κάρφωμα του Μορέιρα στο 33-32.

ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΥ
Οι γηπεδούχοι είχαν καταλάβει ότι δεν θα ξεμπλεξουν εύκολα με τον Χρυσικόπουλο να σκοράρει για το 36-34 . Η άμυνα είχε τον πρώτο λόγο στο ματς και η Τενερίφη ήταν εκτός νερών. Η μία ισοπαλία ακολούθησε την άλλη και ο Γκάρετ με κάρφωμα έκανε το 41-43. Το νέο καλάθι του Λίνου ήταν η αιτία του 41-45 την ώρα που η ισπανική ομάδα είχε χάσει την επαφή της με το σκορ και το παιχνίδι είχε έρθει στα μέτρα του ΠΑΟΚ. Μάλιστα μίλησε ξανά ο Χρυσικόπουλος με νέο τρίποντο για το 42-48 με το μήνυμα να έχει.. ληφθεί για τους Ισπανούς.

Η τελευταία περίοδος ξεκίνησε με το σκορ στο 42-48 . Γρήγορα μείωσε την απόσταση η Τενερίφη με τον Μπρουσίνο από την γραμμή της φιλανθρωπίας, αλλά το σουτ από τα 6,75μ του Αθηναίου διαμόρφωσε το 46-51. Και πάλι ο Μπρουσίνο έφερε σκορ για την γηπεδούχο ομάδα και μάλιστα ο Μπάσας μείωσε και μέχρι τον πόντο (53-54). Ο πρωταγωνιστής για τον Ηλία Παπαθεοδώρου ήταν ο ίδιος και με τον Χρυσικόπουλο εύστοχο από το τρίποντο το ματς πήγε και πάλι στο +4 (53-57) για τον ΠΑΟΚ.

Ο Μορέιρα επανήλθε στο σκορ για το 55-59 με κάτι λιγότερο από πέντε λεπτά για το τέλος και ο Χάτσερ οδήγησε τον Βιντουρέτα σε τάιμ άουτ με τον ίδιο ακριβώς τρόπο (58-62 με 3:55 για το τέλος). Ο Μπρουσίνο ήταν μόνιμος κίνδυνος και μετά το τρίποντο του και το μετέπειτα επιθετικό φάουλ του Χάτσερ ανάγκασε σε εκνευρισμό και νέα πίεση τον ΠΑΟΚ με το σκορ στο 61-62. Ένα νέο σουτ από τα 6,75μ της Τενερίφης ήταν λόγος για τάιμ άουτ για τον Παπαθεοδώρου με το ματς να έχει πάρει φωτιά και τον φωτεινό πίνακα να γράφει 64-62.

Επιστροφή στο παιχνίδι και ο ΠΑΟΚ μέσω του Αθηναίου να χάνει και τις βολές έμεινε στο μηδέν στην επίθεση, ο χρόνος δεν κυλούσε υπέρ του για να έρθει πάντως ο Μορέιρα με τη νέα ισοφάριση (64-64). Με μια βολή ο Αΐβερσον έκανε το 65-64, ο Μορέιρα δεν μπόρεσε να τον ακολουθήσει όμως ο ΠΑΟΚ είχε μια ακόμα ευκαιρία.

Ο Χρυσικοπουλος δεν την άφησε να πάει χαμένη και με δίποντο πέτυχε το 65-66 με 23 δευτερόλεπτα για τη λήξη . Ο Μπεϊραν αστοχησε και η ομάδα της Θεσσαλονίκης έφυγε με ένα τεράστιο διπλό από την Σαντιάγκο Μαρτίν Αρινα.

Τα δεκάλεπτα: 12-19, 33-32, 42-48, 65-66

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ