Ντι Ραφαέλε: «Σεβόμαστε πολύ τον ΠΑΟΚ»

Ντι Ραφαέλε: «Σεβόμαστε πολύ τον ΠΑΟΚ»

Στη δυναμική του ΠΑΟΚ και την ποιότητα των παικτών του, ιδιαίτερα του Φιλ Γκος, εστίασε ο Βάλτερ Ντι Ραφαέλε, ενόψει της αναμέτρησης της Βενέτσια με τον «Δικέφαλο», στο PAOK Sports Arena, για την 8η αγωνιστική του Champions League.

Ο τεχνικός της ιταλικής ομάδας, μιλώντας σήμερα σε εκπροσώπους του Τύπου για το ματς, τόνισε αρχικά:

«Σε σχέση με τον αγώνα του πρώτου γύρου θα υπάρχει μία μεγάλη διαφορά. Ο Φιλ Γκος (σ.σ. ήταν απών ο Αμερικανός των «ασπρόμαυρων» από το ματς στην Ιταλία, λόγω τραυματισμού). Βλέποντας πως παίζει τώρα, του το είπα κιόλας, είναι σε εξαιρετική κατάσταση, πολύ ισορροπημένος. Η έδρα, επίσης, πάντα κάνει τη διαφορά, έχει διαφορετική ομάδα εδώ ο ΠΑΟΚ, είναι σε διαφορετικό μομέντουμ. Δεν ξέρω πως θα πάει το παιχνίδι, αλλά εμείς θέλουμε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, να έχουμε το δικό μας ρυθμό. Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που μπορεί να πάει μακριά στη διοργάνωση. Πιστεύω ότι θα αντιμετωπίσουμε την ομάδα που ίσως, αυτήν τη στιγμή, είναι στην καλύτερη κατάσταση από όλες τις ομάδες του ομίλου. Είναι μια ομάδα που αύξησε το ταλέντο της, προσθέτοντας τον Τέπιτς, έναν παίκτη που ξέρουμε καλά, καθώς έπαιζε στην Ιταλία πέρυσι. Ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολο το ματς, αλλά ήρθαμε για να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό».

Ερωτηθείς για το πλάνο που έχει για να σταματήσει τον Γκος, με τον οποίο συνεργάστηκαν όταν ο γκαρντ του “ Δικεφάλου” θήτευσε στη Βενέτσια (2014-2016) και τον ΠΑΟΚ, γενικότερα απάντησε: «Ο Φιλ είναι ένας ταλαντούχος παίκτης που έχει ξαναβρεί τη χαρά να παίζει μπάσκετ. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτόν, έχουμε μια βαθιά σχέση εδώ και καιρό, οπότε μερικές φορές υπάρχουν στιγμές που είναι πολύ δύσκολο, να σταματήσεις έναν τέτοιο ταλαντούχο παίκτη. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο στην ομαδική μας άμυνα. Ο πρώτος στόχος μας για τον ΠΑΟΚ, είναι να παλέψουμε σε κάθε ριμπάουντ, να είμαστε δυνατοί, γιατί είναι μια ομάδα που μπορεί να ανεβάσει ψηλά το ρυθμό, είτε με τρία γκαρντ, είτε με τρεις πιο ψηλούς παίκτες. Οπότε, θα είναι σημαντικό να είμαστε πνευματικά έτοιμοι σε όλο το παιχνίδι. Χρειαζόμαστε ένα σταθερό παιχνίδι.
Για να είμαι ειλικρινής, σεβόμαστε πολύ τον ΠΑΟΚ ως ομάδα. Έχει πολλούς ταλαντούχους παίκτες. Ο Μορέιρα παίζει καλά, ο Χρυσικόπουλος έκανε ένα καταπληκτικό παιχνίδι στην Τενερίφη, αλλά και γενικά στη διάρκεια της χρονιάς, παίζει καλά ο Κόνιαρης, ο Γκάρετ έρχεται από τον πάγκο, ο Χάτσερ είναι ένας παίκτης που ξέρουμε. Είναι μια ομάδα που παίζει με αυτοπεποίθηση αυτήν τη στιγμή, οπότε θα είναι σημαντικό να μην τους επιτρέψουμε να τη βρουν αύριο».

Κατέληξε ο Ντι Ραφαέλε λέγοντας: «Δεν ξέρω αν θα αποδειχτεί κρίσιμο το αυριανό παιχνίδι για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Σίγουρα είναι ένα σημαντικό ματς, επειδή ξεκινάει ο δεύτερος γύρος. Σημαντική μπορεί να είναι και η διαφορά. Προερχόμαστε από μία εντός έδρας ήττα (σ.σ. από τη Βαρέζε), είμαστε λίγο εκνευρισμένοι γι’ αυτό, επειδή δεν παίξαμε όπως θα θέλαμε για το επίπεδο μας. Ήρθαμε στη Θεσσαλονίκη χωρίς έναν από τους παίκτες-«κλειδιά» για εμάς, τον Στέφανο Τονούτ που είχε ένα διάστρεμμα. Πιστεύω ότι ήμασταν σε ένα καλό μομέντουμ πριν τη διακοπή, πρέπει να ξαναβρούμε το ρυθμό μας. Για αυτό είπα και πριν, ότι είναι σημαντικό να βρούμε τον εαυτό μας πρώτα. Είναι απίθανο να επικεντρωθούμε σε έναν μόνο παίκτη, όταν αντιμετωπίζουμε μια τέτοια ομάδα και θα ήταν και ηλίθιο, κατά την άποψη μου. Το σημαντικό για μας, είναι να βρούμε το ρυθμό μας, επειδή θέλουμε να συνεχίσουμε σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετέχουμε».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ