Χειρότερη ομάδα της φάσης των Ομίλων η ΑΕΚ, βάσει αριθμών

Χειρότερη ομάδα της φάσης των Ομίλων η ΑΕΚ, βάσει αριθμών

Τα νούμερα της Ένωσης στα 6 ματς του Champions League, προκαλούν θλίψη και επιβεβαιώνουν τη ρήση του Ουζουνίδη πως «η ΑΕΚ είναι η πιο αδύναμη ομάδα της φάσης των Ομίλων»,

Η ΑΕΚ τελείωσε τον… Γολγοθά του Champions League και το μόνο που μένει είναι ανακούφιση. Πώς να μην γίνει αυτό, όταν μια ματιά στα κατορθώματα της ΑΕΚ στα 6 ματς που έδωσε κόντρα σε Μπάγερν Μονάχου, Άγιαξ και Μπενφίκα θα πείσουν και τον πιο πιστό οπαδό της Ένωσης πως η ομάδα του ήταν ο… φτωχός συγγενής του πρώτο σταδίου της διοργάνωσης, μαζί ίσως με την υπό διάλυση Μονακό. Και εξηγούμαστε…

Η ΑΕΚ είναι η πρώτη ελληνική ομάδα που δεν κατάφερε να μαζέψει ούτε βαθμό σε φάση Ομίλων και η 21η συνολικά στην Ιστορία της διοργάνωσης.

Πράγμα λογικό αν αναλογιστεί κανείς πως δεν κατέγραψε ούτε ένα σουτ εντός εστίας στα τρία εκτός έδρας ματς που έλαβε μέρος, ενώ στο σύνολο οι 9 τελικές στον στόχο σε σύνολο 6 ματς (1,5 μέσο όρο) είναι πραγματικά αποκαρδιωτικό νούμερο.

Οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη πέτυχαν μόλις 2 γκολ και δέχτηκαν 13 και έχουν τη δεύτερη χειρότερη διαφορά τερμάτων φέτος, πίσω μόνο από τη Μονακό (2-14) και τον Ερυθρό Αστέρα (5-17) που αγωνίζονταν σε Ομίλους φωτιά. Τα δύο γκολ των κιτρινόμαυρων και των Μονεγάσκων τέλος είναι και η χειρότερη επιθετική επίδοση από τις 32 ομάδες που αγωνίστηκαν στη φάση αυτή της διοργάνωσης.

To Champions League τελικά δεν ήταν το ταξίδι εμπειριών που περίμενε η Ένωση, αλλά μια επώδυνη διαδικασία που άφησε βαθιές πληγές στο «σώμα» της οι οποίες θέλουν πολύ χρόνο και προσπάθεια για να επουλωθούν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ