Προμηθέας Πάτρας – Στρασμπούρ 77-64

Προμηθέας Πάτρας – Στρασμπούρ 77-64

Κέρδισε με 77-64 τη Στρασμπούρ στην Πάτρα και προκρίθηκε για πρώτη φορά στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ

Ο Προμηθέας Πατρών ήταν καταπληκτικός στο β’ μέρος και επικράτησε με 77-64 της Στρασμπούρ στην έδρα του εξασφαλίζοντας έτσι την πρόκρισή του στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Πρόκειται ασφαλώς για μια ιστορική ημέρα για τους «πορτοκαλί» της Αχαϊας, καθώς προκρίθηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Στο πρώτο μέρος οι δυο ομάδες πήγαιναν μαζί στο σκορ, είχαν απαντήσεις στα προβλήματα που έβαζε η μία στην άλλη με τους Γάλλους πάντως να διατηρούν ένα μικρό προβάδισμα.

Ο πανύψηλος Γιουσούπα Φoλ με τα 2.21μ του προκαλούσε τεράστια προβλήματα στους Πατρινούς, που είχαν να αντιμετωπίσουν και την δράση του Μάρντι Κόλινς.

Ετσι η Στρασμπούρ προηγήθηκε με 22-24 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου και με 27-32 στο 16’. Ο Προμηθέας αντέδρασε και με τους Γκίκα και Χολ βρήκε λύσεις μειώνοντας στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου σε 39-41.

Στο δεύτερο μέρος οι «πορτοκαλί» ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους, πίεσαν στην άμυνα και ανάγκασαν τους Γάλλους να βγουν από το παιχνίδι τους και να κάνουν λάθη.

Με τον Μπράουν και τον Ελις να κάνουν απίστευτα πράγματα στην επίθεση, τον Εβανς να κρατάει μακριά από το καλάθι τον Φολ και τον Μέιερ να σκοράρει από την περιφέρεια και τον Χολ αν οργανώνει, οι Πατρινοί προηγήθηκαν με 63-51 στο 32’ και έβαλαν τις βάσεις για να πάρουν τη νίκη.

Η Στρασμπούρ δεν μπορούσε να βρει λύσεις, έκανε σουτ απελπισίας από την περιφέρεια χωρίς καλές προϋποθέσεις και ο Προμηθέας είχε στα χέρια του τη νίκη επικρατώντας με το τελικό 77-64.

Από τον Προμηθέα οι Γκίκας (16π., 6ρ.), Μπράουν (11π. 6ρ, 4ας) και Μέιερ (11π) ήταν καλύτεροι, ενώ από τους Γάλλους διακρίθηκαν οι Φολ (12π, 7ρ.) και Κόλινς (10π.)

Τα δεκάλεπτα: 22-24, 39-41, 55-51, 77-64

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ