Παπαθεοδώρου: «Να δείξουμε αποφασιστικότητα, πάθος και ενθουσιασμό κόντρα στην ΑΕΚ»

Παπαθεοδώρου: «Να δείξουμε αποφασιστικότητα, πάθος και ενθουσιασμό κόντρα στην ΑΕΚ»

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ μίλησε για τα στοιχεία που θα χρειαστούν στην ομάδα του στο αυριανό παιχνίδι με την ΑΕΚ.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Ηλίας Παπαθεοδώρου, μίλησε για τον αυριανό αγώνα του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ για το Basketball Champions League και ξεχώρισε τα στοιχεία που θα χρειαστεί η ομάδα του, προκειμένου να φτάσει στη νίκη.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε στη media day

Για το αυριανό παιχνίδι με την ΑΕΚ: «Είμαστε στις 16 καλύτερες ομάδες του BCL, είμαστε χαρούμενοι γι’ αυτό. Παίζουμε με έναν αντίπαλο υψηλού επιπέδου, κάτοχο του τίτλου και πρόσφατα κατέκτησε κι έναν ακόμα τίτλο, το Διηπειρωτικό. Είναι μια ομάδα υψηλού επιπέδου που έχει μια σταθερότητα κι εξέλιξη κάθε χρόνο. Είναι πάρα πολύ δύσκολο το παιχνίδι για εμάς, είναι δεδομένο όμως, ότι θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Θα εκμεταλλευτούμε και τη σημερινή μας προπόνηση γιατί είναι σημαντικό, να βάλουμε κάποια πράγματα στην τακτική μας και να δείξουμε αποφασιστικότητα, πάθος, ενθουσιασμό που είναι τα κύρια χαρακτηριστικά για να κερδίσουμε ένα τέτοιο παιχνίδι».

Για τις οδηγίες του με τις ιδιαιτερότητες των δύο αγώνων και τη διαφορά: «Η σειρά είναι δύο αγώνων. Δε μπορεί να τελειώσει εύκολα κάτι αύριο. Για μας είναι σημαντικό να έχουμε έναν καλό ρυθμό, να ελέγξουμε το επιθετικό κομμάτι της ΑΕΚ που είναι μια ομάδα με ποιότητα και προσωπικότητα και ταυτόχρονα να οργανώσουμε με τέτοιο τρόπο της δικές μας επιθέσεις, που θα μπορέσει να μας δώσει δημιουργία και καλή εκτέλεση στην τελική μας απόφαση».

Για την καλή εικόνα της ομάδας στο παιχνίδι με το Χολαργό και αν το περίμενε: «Κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό, με την έννοια ότι αγώνας αύριο είναι πιο υψηλών απαιτήσεων, με μεγαλύτερο «πρέπει» για την ομάδα μας, οπότε ο ρυθμός που θα έχουμε θα εξαρτηθεί και από τον αντίπαλο αλλά και από τη διάθεσή μας. Είχαμε πολύ μεγάλη διάθεση στο προηγούμενο ματς, γνωρίζοντας ότι δεν έχουμε την καλύτερη προετοιμασία. Το ένστικτό της αυτοσυντήρησης και της επιβίωσης, ενεργοποιείται πολλές φορές στους αθλητές. Θέλουμε να έχουμε καλό ρυθμό και αύριο αλλά σίγουρα χρειαζόμαστε μεγαλύτερη διάρκεια στο παιχνίδι, σε σχέση με το ματς του Σαββάτου».

Για το τι μπορεί να αλλάξει στην τακτική ενόψει του αυριανού αγώνα: «Όλες οι ομάδες αυτήν την περίοδο, έχουν αυτοματοποιήσει τα περισσότερα πράγματα, έχουν πολύ μικρές λεπτομέρειες να δουλέψουν. Επειδή όμως το μπάσκετ, είναι ένα παιχνίδι επανάληψης κι εμείς χάσαμε αρκετές επαναλήψεις το προηγούμενο διάστημα λόγω των προβλημάτων που είχαμε, πρέπει να δώσουμε έμφαση σε αυτά και ταυτόχρονα σε κάποια πράγματα που και ο αντίπαλος μπορεί να έχει επενδύσει το τελευταίο διάστημα, να δώσουμε κι εμείς κάποιες απαντήσεις».

Για το αν άλλαξε η κατάσταση στα αποδυτήρια μετά τις τελευταίες εξελίξεις: «Η κατάσταση σίγουρα είναι καλύτερη. Υπάρχει μια αισιοδοξία, υπάρχει ένα όραμα για την ομάδα που φαίνεται κάτι να κινείται. Εμείς στο αγωνιστικό κομμάτι, συνεχίζουμε έχοντας στο μυαλό μας τα ίδια πράγματα, τους ίδιους στόχους, να δημιουργήσουμε τις συνθήκες εκείνες που θα μας επιτρέψουν κι άλλες διακρίσεις. Οι προκλήσεις είναι μπροστά μας, ξεπεράσαμε με επιτυχία τις προηγούμενες προκλήσεις που είχαμε και τώρα, δουλεύουμε για το καινούργιο, για το κάτι διαφορετικό και κυρίως αυτό μας κρατάει σε εγρήγορση και καλή κατάσταση».

Για την κατάσταση του Τζόουνς και την πιθανότητα αντικατάστασής του: «Αύριο χειρουργείται. Θα κάνει μια επέμβαση η οποία απαιτεί μίνιμουμ 3-4 μήνες. Αυτήν τη στιγμή μας ενδιαφέρει το αυριανό παιχνίδι. Έχουμε δώσει πολύ μεγάλη έμφαση εκεί. Θα δούμε τι ουσιαστικές δυνατότητες υπάρχουν για το αν θα προχωρήσουμε σε απόκτηση άλλου παίκτη και αν δεν υπάρχουν αυτές οι δυνατότητες, πρέπει μέσα από το υπάρχον ρόστερ, να καλύψουμε το κενό του».

Για την ευθύνη για αύριο και αν μεγαλώνει μετά την κινητοποίηση των τελευταίων ημερών: «Εγώ προσωπικά και νομίζω όλοι οι παίκτες, νιώθουμε ότι έχουμε φανεί αντάξιοι 100% των προσδοκιών που υπήρχαν. Έχουμε στηρίξει μια κατάσταση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Δεν υπάρχει κανένα βάρος. Είμαστε εδώ για να διακριθούμε και να εξελιχθούμε. Μακάρι να συμβεί το καλύτερο για την ομάδα και ας είναι οι απαιτήσεις μεγαλύτερες. Εμείς αυτό θέλουμε και για αυτό είμαστε στον ΠΑΟΚ».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ