ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 75-84

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 75-84

Η ΑΕΚ έπαιξε ως πρωταθλήτρια της διοργάνωσης, έκανε ένα σούπερ πρώτο δεκάλεπτο και μια εντυπωσιακή εμφάνιση, νικώντας τον ΠΑΟΚ μέσα στο Παλατάκι με 84-75, και βρίσκεται με το ένα πόδι στην επόμενη φάση του Basketball Champions League. Απόλυτος κυρίαρχος ο «διπλός» Χάντερ, πολύ καλοί οι Σάκοτα και Σαντ-Ρος.

Όντας εντυπωσιακή ανά διαστήματα η ΑΕΚ πέρασε απ την Πυλαία με 84-75 επί του ΠΑΟΚ και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην φάση των «8» του Basketball Champions League.

Η ομάδα του Μπάνκι ήταν καθηλωτική στο πρώτο και τρίτο δεκάλεπτο, είδε τον αντίπαλο της να μην μπορεί να την ακολουθήσει και απλά προσπάθησε στο τέλος να συντηρηθει ενόψει του ματς στο ΟΑΚΑ την επόμενη Τετάρτη. Η αντίδραση του Αντώνη Κονιαρη δεν ήταν αρκετή για να γίνει κάτι για τους Θεσσαλονικείς, εκτός από το να ρίξει τη διαφορά στους εννιά πόντους και ουσιαστικά να αναπτερώσει τις οποίες ελπίδες της ομάδας του για πρόκριση στη επόμενη φάση.

Κορυφαίος της αναμέτρησης ο Βινς Χάντερ με 20 πόντους και 12 ριμπάουντ, με τον Αμερικανό να κάνει νταμπλ νταμπλ από το ημίχρονο!

Μοιρασμένα τα δεκάλεπτα, σαρωτική η ΑΕΚ στο πρώτο

Η ΑΕΚ με ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα προηγήθηκε με 8 πόντους στην Πυλαία έπειτα από δύο λεπτά (2-10), με τρίποντα των Μασιούλις και Γκρίφιν. Με το τρίτο της επιθετικό ριμπάουντ και το δίποντο του Χαντερ πέρασε με 10 (2-12) και μετά από δύο λεπτά και 45 δευτερόλεπτα ανάγκασε τον Παπαθεοδώρου σε τάιμ άουτ. Ο Σαντ Ρος με τρίποντο έγραψε το 4-15, με τον Μασιούλις να συνεχίζει να διαλύει την άμυνα του ΠΑΟΚ, με τον Γκρίφιν να δίνει 16 πόντους προβάδισμα στους φιλοξενούμενους. Μάλιστα η Ένωση πέρασε με 24 πόντους (4-28), με την γηπεδούχους να τρέχουν ένα μικρό 5-0 για το 9-28. Ο Χατσερ έκανε το 11-28 με το σκορ του δεκαλέπτου να φτάνει στο 11-30 σε ένα ιδανικό διάστημα για την ομάδα του Μπάνκι .

Κόνιαρης και Γκος «χτύπησαν» από τα 6,75μ για το 17-32, με τον ΠΑΟΚ να σφίγγει την άμυνά του και με το κάρφωμα του Τζέφερσον μα μειώνει στους 13 (19-32). Το μομεντουμ είχε γυρίσει για τους Θεσσαλονικείς με τον Γκος να γράφει το 21-35 και τον Κόνιαρη να έχει κάνει τη ζωή δύσκολη στον Λαρεντζάκη. Ο Τέπιτς έκανε το 24-35 με τον Σέρβο γκαρντ να ρίχνει την απόσταση στους εννιά με ένα δίποντο. Η ΑΕΚ ήταν στα σχοινιά, έβλεπε τον ΠΑΟΚ να έχει 4/4 τρίποντα στο δεύτερο δεκάλεπτο και να πραγματοποιεί με τον Μαργαρίτη το 30-37, με τον έμπειρο φόργουορντ να ποσταρει στη συνέχεια τον Θίοντορ για το -5 (32-37). Ένα λάθος ήταν η αιτία το καρφώματος του Χαντερ και το δίποντο του Θίοντορ έδωσαν ανάσα στην Ένωση, με τους παίκτες του Παπαθεοδώρου να μην τα παρατάνε και να πλησιάζουν στους πέντε (36-41). Ο Χάντερ με 10 πόντους και ισάριθμα ριμπάουντ έκανε το 36-45 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου σε ένα τρελό παιχνίδι.

Δεν είχε αντίπαλο η Ένωση, κομβικό μπάζερ μπιτερ του Κόνιαρη

Με θετική ψυχολογία πέρασε η ΑΕΚ στο β μέρος. Γρήγορα έτρεξε ένα 4-0 για το +13 (36-49), ο Τέπιτς μείωσε σε 38-49, με την ΑΕΚ να υποπίπτει σε βήματα στην επόμενη φάση. Τέπιτς και Κόνιαρης από την μία Μασιούλις από την άλλη έφεραν το 44-54 με τρία σερί τρίποντα, με τον Χάντερ πάντως να συνεχίζει τον χαβά του και να σκοράρει για το +12 (44-56) της ομάδας του. Η ομάδα του Μπάνκι χτύπησε στο ποστ πέρασε με 16 με τον Αμερικανό σέντερ να είναι απόλαυση και να μην έχει αντίπαλο. Ο ΠΑΟΚ είχε χάσει την επαφή με το παιχνίδι και μετά από τεχνική ποινή του Ηλία Παπαθεοδώρου είδε την αντίπαλο του να ξεφεύγει με 19 με τις δύο ομάδες να περνούν στο τελευταίο δεκάλεπτο με το σκορ στο 46-65.

Η ΑΕΚ δεν πτοήθηκε και κατάλαβε ότι ο αντίπαλος της είναι έτοιμος να παρατήσει τα όπλα. Ο Σάκοτα απέκτησε ρυθμό και από το τρίποντο έγραψε το 56-76, με τον Κόνιαρη να είναι ο μοναδικός που πάλευε για να γυρίσει το ματς. Πέτυχε τρίποντο για το 60-76, από την καλή του άμυνα ήρθε και το -14 (62-76) με κάρφωμα του Τζέφερσον με έξι λεπτά να απομένουν για το τέλος. Μάλιστα οι δύο τους συνεργάστηκαν ξανά για ένα ακόμα δίποντο, με το σερί του ΠΑΟΚ να φτάνει στο 9-0 για το 65-76. Ο Σαντ Ρος ξεκόλλησε την ομάδα του, ο Τεπιτς σκόραρε για τους γηπεδούχους και ο Τζέφερσον από τις βολές πέτυχε το 70-82.

Ο Χαντερ με τον 20ο του πόντο έκανε το 70-84, όμως ο Κόνιαρης με ένα τρίποντο στο τέλος του ματς έδωσε ελπίδες στην ομάδα του ρίχνοντας τη διαφορά στους εννιά πόντους (75-84).

Αναλυτικά τα στατιστικά της αναμέτρησης:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ