Τενερίφη – Αντβέρπ 70-54

Τενερίφη – Αντβέρπ 70-54

Οι Ισπανοί επιβεβαίωσαν τον τίτλο του φαβορί απέναντι στην οικοδέσποινα Αντβέρπ και πήραν τη νίκη-πρόκριση στον τελικό του Final 4 του Basketball Champions League.

Σε ισπανικά χέρια κατέληξε το δεύτερο εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Basketball Champions League, με την Τενερίφη να κερδίζει πανεύκολα την οικοδέσποινα Αντβέρπ.

Η ισπανική ομάδα επιβεβαίωσε απόλυτα τον τίτλο του φαβορί και επικράτησε με 70-54 στον δεύτερο ημιτελικό του Final 4, που διεξάγεται στην Αμβέρσα του Βελγίου.

Η ομάδα του Βιντορέτα πήρε την πολυπόθητη πρόκριση και θα κοντραριστεί με την Βίρτους Μπολόνια για το βαρύτιμο τρόπαιο. Υπενθυμίζουμε ότι οι Ιταλοί επικράτησαν επίσης πολύ εύκολα της Μπάμπεργκ του Νίκου Ζήση με 67-50.

Πρώτος σκόρερ για την Τενερίφη ήταν ο Μπρουσίνο με 17 πόντους, ενώ παράλληλα είχε 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Από τους ηττημένους, από 13 πόντους πέτυχαν οι Τάιλερ Καλινόσκι και Τζασέν Τέιτ.

Η εικόνα του αγώνα:

Οι Βέλγοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και στο 6ο λεπτό προηγήθηκαν με 11-7. Ο Τέιτ ήταν εξαιρετικός στην επίθεση και βοήθησε την Αντβέρπ να κλείσει την πρώτη περίοδο στο +8 (20-12). Ο Τέιτ μάλιστα πέτυχε και το πρώτο καλάθι στο δεύτερο δεκάλεπτο, στέλνοντας τη διαφορά στους 10 πόντους (22-12). Σε εκείνο το σημείο, ωστόσο, ξεκίνησε η αντεπίθεση των Ισπανών. Οι Ιβηρες αντέδρασαν και ισοφάρισαν σε 24-24, ενώ λίγο αργότερα έφτασαν στο +5 (31-26). Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Τενερίφη πέτυχε 19 πόντους και δέχθηκε μόλις 8, γεγονός που τη βοήθησε να φέρει τα πάνω-κάτω και να κάνει την ολική ανατροπή.

Στην τρίτη περίοδο κυριάρχησαν οι άμυνες, με τις δύο ομάδες να πετυχαίνουν μόλις από 16 πόντους, με την Τενερίφη να μπαίνει στην τέταρτη περίοδο έχοντας προβάδισμα 5 πόντων (47-42). Στο πιο κρίσιμο κομμάτι του παιχνιδιού η ομάδα του Βιντορέτα κυριάρχησε απόλυτα και στις δύο πλευρές του παρκέ και με όπλο της την εξαιρετική άμυνα έφτασε στη νίκη. Ο Μπρουσίνο με ωραίο καλάθι έκανε το 55-42, βάζοντας ουσιαστικά ταφόπλακα στα όνειρα των Βέλγων. Η διαφορά ανέβηκε στους 17 (67-50), με την κόρνα της λήξης να βρίσκει την Τενερίφη νικήτρια με 70-54.

Δεκάλεπτα: 12-20, 31-26, 47-42, 70-54

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ