ΑΕΚ – Βενέτσια 84-64

ΑΕΚ – Βενέτσια 84-64

Δεύτερη νίκη της ΑΕΚ επί των Ιταλών, αυτή τη φορά πολύ πιο άνετα (84-64) με κορυφαίους τους Μαυροειδή και Γκριν για το μπασκετικό Champions League.

Η ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα ήταν πανέτοιμη να αντιμετωπίσει τους Ιταλούς παρά τη βαριά ήττα από τον ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα και έδειξε πως διαθέτει την ποιότητα και την εμπειρία για να προχωρήσει στην επίτευξη των στόχων της.

Η ΑΕΚ στο πρώτο μέρος με τον Μαυροειδή να δεσπόζει μέσα και στις δυο ρακέτες, τον Σάκοτα να δίνει λύσεις από την περιφέρεια και τον Χάρις να οργανώνει σωστά, είχε καταφέρει να ελέγχει το παιχνίδι παίρνοντας μάλιστα και διαφορά 14 πόντων (34-20 στο 16΄).

Οι Ιταλοί όμως αντέδρασαν, άλλαξαν την άμυνά τους και κατάφεραν να «ροκανίσουν» τη διαφορά με τρίποντα των Χέινς και Τζόνσον μειώνοντας στους πέντε πόντους (42-37) σκορ με το οποίο οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι ήταν καταιγιστικοί, καθώς ανάγκασαν τη Βενέτσια με την άμυνά και το πάθος τους να κάνει πολλά λάθη και να χάσει το ρυθμό της.

Με τους Σάκοτα, Γκριν και Μαυροειδή να συνεχίζουν από το πρώτο ημίχρονο η Ένωση άρχισε να επιβάλει το παιχνίδι της και να δείχνει πως είναι αποφασισμένη να κερδίσει.

Η διαφορά έφτασε στους 22 πόντους (70-48 στο 30’) με την ΑΕΚ να είναι απόλυτη κυρίαρχη απάνω στο παρκέ και στη συνέχεια απλώς να διαχειρίζεται το σκορ και τον χρόνο προσφέροντας παράλληλα και θέαμα στους φιλάθλους της.

Έτσι το σφύριγμα της λήξης βρήκε την ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα να προηγείται με 84-64 και να έχει κάνει ένα σημαντικό βήμα για την πρόκρισή της στην επόμενη φάση.

Τα δεκάλεπτα: 17-11, 42-37, 70-48, 84-64

ΑΕΚ (Σάκοτα): Ελόνου 4, Τζέιμς 8, Γκριν 19 (10 ασίστ), Χάρις 8, Ξανθόπουλος, Σάκοτα 10, Ατιτς 2, Λαρεντζάκης 3 (7 ριμπάουντ), Μπάρλοου 6, Μωραΐτης, Μαυροειδής 19 (7/8 δίποντα, 6 ριμπάουντ), Καββαδάς 5.

Βενέτσια (Ντε Ραφαέλε): Χέινς 10, Πέριτς 12, Τζόνσον 12, Τόνουτ 2, Ορελικ 8 (6 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Μπόλπιν, Ρες, Μπιλίγκα 3, Τσερέλα 2, Γουάτ 13 (14 ριμπάουντ).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ