BCL: MVP της 6ης αγωνιστικής ο Σμιθ του ΠΑΟΚ

BCL: MVP της 6ης αγωνιστικής ο Σμιθ του ΠΑΟΚ

Ο Αμερικανός γκαρντ του ΠΑΟΚ, Άνταμ Σμιθ, αναδείχθηκε MVP της 6ης αγωνιστικής του Basketball Champions League μετά την εξαιρετική του εμφάνιση κόντρα στην Σαραγόσα.

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με σκορ 93-78 της Σαραγόσα στη Θεσσαλονίκη πετυχαίνοντας τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στο Basketball Champions League μετά και τη νίκη επί της Ιταλικής Μπρίντιζι πριν μία εβδομάδα.

Κορυφαίος για την ομάδα του Κώστα Χαραλαμπίδη ήταν ο φοβερός και τρομερός Άνταμ Σμιθ, με τον Αμερικανό να κάνει «όργια» οδηγώντας τον «δικέφαλο του βορρά» σε μία άκρως σημαντική νίκη ενόψει της συνέχειας.

Ο Αμερικανός γκαρντ, έκανε τα… πάντα μέσα στο παρκέ σημειώνοντας 31 πόντους (με 11/16 προσπάθειες εντός πεδιάς και 6/11 τρίποντα) και κατεβάζοντας τρία ριμπάουντ, με τη συγκεκριμένη εμφάνιση να του χαρίζει 28 πόντους στο σύστημα αξιολόγησης και φυσικά τον τίτλο του MVP για την 6η αγωνιστική του BCL.

Μάλιστα ο Σμιθ προέβη και σε δηλώσεις αναφέροντας:

«Άλλοι παίκτες βγήκαν μπροστά νωρίτερα κι έβγαλαν μεγάλες φάσεις επιθετικά, οπότε δεν πίεσα τίποτα. Άφησα το παιχνίδι να έρθει σε εμένα και μόλις αυτό έγινε, το σκοράρισμά μου και τα σουτ έκαναν το ματς πιο εύκολο για όλους. Είμαι σε καλό ρυθμό επιθετικά. Ο προπονητής και οι συμπαίκτες μου το καταλαβαίνουν αυτό και κάνουν πολύ καλή δουλειά στο να με βοηθούν να μένω ελεύθερος.

Το τρίποντό μου είναι αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς. Έχουμε τόσους πολλούς παίκτες που μπορούν να σουτάρουν και να δημιουργήσουν, που δεν χρειάζεται πάντα να σκοράρω. Όταν σουτάρω καλά, πάντως, κοιτάω πως να είναι απειλή για τους αντιπάλους, αλλά έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες μου.

Η ομάδα μας είναι πολύ… πεινασμένη τώρα και ο προπονητής έχει κάνει εκπληκτική δουλειά στο να μας δώσει κίνητρα και να μας κάνει να πετύχουμε. Μας βοηθάει να είμαστε οργανωμένοι, αλλά μας αφήνει και την ελευθερία μας. Έχουμε παίξει δύο τρομερά back to back παιχνίδια και το επόμενο στη Βόννη είναι πολύ σημαντικό και δύσκολο. Θα συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε, ελπίζοντας πως τα πράγματα θα εξελιχθούν υπέρ μας.

Θέλω να με θυμούνται ως ένα μαχητή. Ανεξάρτητα από το τι θα γίνει φέτος, θέλω να θυμούνται όλοι στον ΠΑΟΚ πως εμείς – εγώ και η ομάδα – δώσαμε ό,τι είχαμε και παλέψαμε περήφανα για το σύλλογο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ