Βόννη – ΠΑΟΚ 83-85

Βόννη – ΠΑΟΚ 83-85

Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης έδειξε ότι είναι αρχηγός και πάνω στο παρκέ, οδηγώντας τον ΠΑΟΚ σε μια τεράστιας σημασίας νίκη στη Βόννη

Τι κι αν ξεκίνησε άσχημα, τι κι αν είχε χαμηλή παραγωγικότητα τη στιγμή που έπρεπε να… τρέξει τα τελευταία μέτρα. Τι κι αν πήγε στη Γερμανία με κακή ψυχολογία, λόγω της τελευταίας ήττας στο ελληνικό πρωτάθλημα (άλλες διοργανώσεις, ίδιοι παίκτες). Τι κι αν η Βόννη πήρε… κεφάλι στο σκορ. Ήταν η στιγμή να μιλήσει η… καρδιά του αρχηγού, να βγει μπροστά ο Βαγγέλης Μαργαρίτης και να φύγει νικητής ο ΠΑΟΚ (83-85).

Ο Σμιθ ήταν πρώτος σκόρερ, ο Μπεστ ήταν σε σπουδαία βραδιά, ο Λιούις είχε συμμετοχή, όμως ο Μαργαρίτης ήταν ο παίκτης που με τρίποντο ισοφάρισε σε 81-81. Άστοχο τρίποντο των γηπεδούχων κι ο αρχηγός βρέθηκε με την μπάλα στα χέρια, αλλά έκανε κακή εκτίμηση του χώρου κι υπέπεσε σε λάθος. Νέο άστοχο γερμανικό τρίποντο κι ο Νόουλς με μια… τσαπατσούλικη ενέργεια έδειξε ότι καλό είναι ότι μπαίνει (81-83).

Ο Μπρούνινγκ με 2/2 βολές στα 33’’ έφερε το ματς στα ίσα, αλλά ο Μαργαρίτης κράτησε την τελευταία κουβέντα. Πρώτα πέτυχε το νικητήριο καλάθι (83-85 στα 11’’) και μετά έπαιξε άμυνα για να υποχρεώσει τους αντιπάλους να σουτάρουν με τις χειρότερες δυνατές συνθήκες κι εντέλει να αστοχήσουν.

Ο ΠΑΟΚ έπρεπε, βάσει αριθμών, να πάρει πιο εύκολα τη νίκη. Με 57.14% στα τρίποντα (16/28), τη στιγμή που οι Γερμανοί είχαν 21.03% (4/19), θα μπορούσαν να φτάσουν σε άνετη επικράτηση, αλλά πήραν 10 λιγότερα ριμπάουντ, άρα και λιγότερες επιθέσεις, οι παίκτες του Χαραλαμπίδη, που πανηγύρισαν τη νίκη (αυτό είναι που μετράει), η οποία τους βάζει ξανά -για τα καλά- στο κόλπο της πρόκρισης.

Τα δεκάλεπτα: 25-15, 50-45, 69-73, 83-85.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ