Νεπτούνας – ΠΑΟΚ 80-86

Νεπτούνας – ΠΑΟΚ 80-86

Με τον Σόρτερ να κάνει το κόψιμο του αγώνα και τον Μπράουν να «πυροβολεί» ο ΠΑΟΚ πέρασε από τη Λιθουανία και συνεχίζει να ελπίζει.

Σε μια εβδομάδα δεν έγινε υπερομάδα, αλλά έγινε… ομάδα ο ΠΑΟΚ. Με ένα εκρηκτικό… ντεμαράζ, ο «δικέφαλος» πέρασε από τη Λιθουανία, νικώντας με 86-80 τη Νεπτούνας. Κι αν δεν υπήρχαν κάποια κενά διαστήματα, αν δεν υπήρχαν στιγμές που οι παίκτες του Χαραλαμπίδη «έχαναν το μυαλό τους», θα είχε έρθει δίχως… καρδιοχτύπια.

Για 25 λεπτά ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο του ρυθμού και του αγώνα, βρέθηκε να προηγείται με 10 πόντους, αλλά στο 30’ το σκορ ήταν 64-60! Και σαν να μην έφτανε αυτό, το ταμπλό έδειξε 75-64, με την υπόθεση νίκη να δυσκολεύει. Ήταν το σημείο που ο ΠΑΟΚ έβγαλε εξαιρετική αντίδραση, αρχικά μειώνοντας σε 75-70 (με τον Μπεστ στο 35’).

Έγινε το 77-70, ο ΠΑΟΚ απάντησε με 3/3 βολές του Μπράουν (φάουλ και τεχνική ποινή) και 2/2 μπασίματα του Μπεστ και ισοφάρισε (77-77) στα 3.21’’. Μια κακή επιλογή του Σμιθ, 0/2 βολές από τον Γκαΐλιους, αλλά οι φιλοξενούμενοι δεν πήραν το ριμπάουντ. Αντίθετα, δέχθηκε τεχνική ποινή ο Χαραλαμπίδης (1/1 βολή ο Ματσιούλις), η άμυνα από την επαναφορά ήταν τραγική (καλάθι ο Σεντεκέρσκις) και το σκορ έγινε με συνοπτικές διαδικασίες 80-77.

Ο Μπράουν πήρε το φάουλ κι ευστόχησε στις βολές, ο Νόουλς πέτυχε καλάθι, πήρε και το φάουλ, αστόχησε στη συμπληρωματική βολή, αλλά οι παίκτες του ΠΑΟΚ πήραν το ριμπάουντ, για να αστοχήσει ο Σόρτερ (80-81). Το ριμπάουντ του Νόουλς, στο άστοχο σουτ του Γιαναβίτσιους, έδωσε στον Μπράουν την ευκαιρία να βάλει για τα καλά τον «δικέφαλο» σε θέση οδηγού.

Άστοχος ο Αμερικανός, αιφνιδιασμός (τρεις εναντίον ενός) για τους γηπεδούχους, έμοιαζε εύκολο το καλάθι, αλλά ο φοβερός και τρομερός Σόρτερ έκανε το κόψιμο του αγώνα (στον Ματσιούλις) κι ο Μπράουν με τρίποντο «έγραψε» το 84-80 στα 18’’. Ακολούθησαν βήματα του Γκάλντικας και κάπου εκεί τέλειωσαν όλα.

Ο Μπράουν πέτυχε το καλάθι του αγώνα (κι ας ήταν άστοχος), ο Σόρτερ πιστώνεται την άμυνα του αγώνα, ο Σμιθ ήταν πρώτος σκόρερ του αγώνα, αλλά ο Ουίγκινς ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα. Να μην ξεχάσουμε και τον καθοριστικό Μπεστ. Στην αντίπερα όχθη ο Ντελινικάιτις κι ο Γκαίλιους ήταν οι κύριες απειλές για το καλάθι του ΠΑΟΚ.

Τα δεκάλεπτα: 20-21, 42-47, 64-60, 80-86.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ