Βόννη – ΑΕΚ 86-90

Βόννη – ΑΕΚ 86-90

Η ΑΕΚ έκανε το 2-0 και πέρασε στους 8 του Τσάμπιονς Λιγκ, έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σλότερ και καθοριστικό τον Γκίκα.

Αποστολή ολοκληρώθηκε για την ΑΕΚ, η οποία πέρασε από τη Βόννη (86-90) και με 2-0 νίκες πέρασε στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Και τα κατάφερε χάρη στην κυριαρχική παρουσία του Σλότερ στο «ζωγραφιστό», αλλά και τον αέρα που έδωσε στην ομάδα του ο Γκίκας, ο οποίος άλλαξε τον ρυθμό του αγώνα.

Η «Ένωση» δεν είχε καλό ρυθμό στην άμυνα κι αυτό παραλίγο να το πληρώσει. Το πρώτο ημίχρονο ήταν μοιρασμένο, όμως όσο πήγαινε σε «μία σου και μία μου», μπορούσε να γείρει και στις δύο πλευρές. Η Βόννη προηγήθηκε με διψήφια διαφορά, κάπου στα μισά του τρίτου δεκαλέπτου κι η ΑΕΚ έδειχνε να έχει χάσει το μυαλό της. Ήταν η στιγμή να μπει στην εξίσωση ο Γκίκας.

Ο Έλληνας πόιντ γκαρντ πίεσε στην μπάλα κι έδωσε το σύνθημα για να ανεβάσει την αμυντική της πίεση η ΑΕΚ. Στην επίθεση με 8 συνεχόμενους προσωπικούς πόντους (2/2 τρίποντα κι 1/1 δίποντο) συνέβαλε τα μέγιστα κι η ομάδα του ισορρόπησε (70-70). Ο Λάνγκφορντ ήταν σταθερό σημείο αναφοράς στην επίθεση, αλλά τη διαφορά την έκανε ο Σλότερ, ο οποίος ανανέωσε επιθέσεις, πέτυχε καθοριστικούς πόντους, ήταν εξαιρετικός, ο απόλυτος κυρίαρχος της ρακέτας.

Κάπως έτσι και με τους γηπεδούχους να… χάνουν το μυαλό τους, να λυγίζουν από την πίεση και να πηγαίνουν σε σκοτωμένες επιθέσεις, το ματς γύρισε. Ήταν καθοριστική κι η στιγμή που η «Ένωση» βρέθηκε στην επίθεση με το σκορ στο 77-77. Ο Λάνγκφορντ είχε 1/2 βολές, ο Ματσιούλις ήταν εκεί, πήρε το επιθετικό ριμπάουντ, στην εξέλιξη ο Σλότερ πέτυχε καλάθι, κέρδισε φάουλ (ευστόχησε και στη βολή), το οποίο χρεώθηκε ως αντιαθλητικό κι η μπάλα έμεινε στα χέρια των παικτών της ελληνικής ομάδας. Παρότι στην εξέλιξη της φάσης δεν πέτυχαν καλάθι, ξόδεψαν χρόνο, μετατρέποντας το ισόπαλο αποτέλεσμα σε 77-81.

Η ΑΕΚ αφήνει πίσω της τους αγώνες με τη Βόννη και πλέον στρέφει το ενδιαφέρον της στη Νίμπουργκ, την ομάδα που θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά του θεσμού.

Τα δεκάλεπτα: 24-23,49-45, 66-62, 86-90.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ