Μπάνβιτ – ΑΕΚ 78-71

Μπάνβιτ – ΑΕΚ 78-71

Παρά την προσπάθεια του αρχηγού της, Ντούσαν Σάκοτα, η ΑΕΚ ηττήθηκε (78-71) από την Μπάνβιτ στην Τουρκία και έχασε για ακόμα μια φορά μακριά από το ΟΑΚΑ, θέτοντας σε κίνδυνο την υπόθεση πρόκριση.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε νωθρά απέναντι στην Μπάνβιτ στην Τουρκία, αλλά από το δεύτερο δεκάλεπτο ανέβασε στροφές και με σημείο αναφορά τον αρχηγό της Ντούσαν Σάκοτα έγινε πιο ανταγωνιστική. Στην τρίτη περίοδο παρότι πλησίασε στον πόντο εξαιτίας μεμονωμένων λαθών δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την αντεπίθεση της. Το ίδιο δυναμικά μπήκε και στην τέταρτη περίοδο, και αν και είχε τη δυνατότητα να αλώσει την έδρα της Μπάνβιτ έφυγε με κατεβασμένο κεφάλι (78-71).

Η τουρκική ομάδα έφτασε στο 7-3 και παραμένει πρωτοπόρος αφήνοντας στο 5-5 τους «κιτρινόμαυρους», που πάντως παραμένουν στο κόλπο της πρόκρισης αλλά ίσως χρειαστεί να κάνουν ακόμη και το 4/4 στα εναπομείναντα παιχνίδια.

Η «Ένωση» ήθελε τη νίκη για να βελτιώσει τη βαθμολογική της θέση και να πλασαριστεί στις πιο ψηλές θέσεις του ομίλου, αλλά εμφανίστηκε κατώτερη των περιστάσεων και ειδικότερα στο δεύτερο ημίχρονο δεν κατάφερε να απειλήσει τους Τούρκους. Ο αμερικανός Ράουτινς με 7/8 τρίποντα ήταν ο «δήμιος» για την ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα, καθώς ήταν ασταμάτητος και οδήγησε τους Τούρκους στην επικράτηση.

Στο πρώτο μέρος το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο με τις δυο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ, αλλά τη Μπάνβιτς να έχει μικρό και σταθερό προβάδισμα (33-30 στο 15’). Το παιχνίδι φάνηκε πιο ισορροπημένο στο τέταρτο δεκάλεπτο, όμως στα τελευταία λεπτά η εικόνα άλλαξε. Οι Τούρκοι βρήκαν τις λύσεις απέναντι στην πίεση της ΑΕΚ και εκμεταλλεύτηκαν την αστοχία της για να κάνουν το 67-58, με τον Τόμας, στο 34′.

Ο Ράουτινς συνέχισε την τρομερή εμφάνιση και με πέτυχε ακόμη ένα τρίποντο για το 72-62, ενώ οι Σάκοτα και Χάρις σκόραραν για το 74-66, ενώ απέμεναν τρία λεπτά πριν από το τέλος της αναμέτρησης. Στα υπόλοιπα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, οι γηπεδούχοι διατήρησαν το προβάδισμά τους και ο Ράουτινς με 2 βολές διαμόρφωσε το τελικό 78-71.

Κορυφαίοι για τους νικητές οι Ράουτινς και Τέιλορ με 23 και 19 πόντους αντίστοιχα, ενώ από την «Ενωση» ξεχώρισαν οι Χάρις και Σάκοτα με 15 και 13 πόντους αντίστοιχα.

Τα δεκάλεπτα: 24-13, 41-36, 61-56, 78-71

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ